Meest gestelde vragen

team lief leuk en eigen

Kunnen we je ergens mee helpen?

Kijk dan eens bij onze Meest Gestelde Vragen. En kom je er dan nog niet uit? Mail of bel ons gerust! We helpen graag!

Team Lief Leuk & Eigen

De meest gestelde vragen

Of staat je vraag misschien in één van deze categorieën?

Gerelateerde vragen over KAARTJE OPMAKEN

- Hoe plaats ik mijn teksten netjes in het midden?

Je teksten kan je op twee manieren uitlijnen op je kaartje:

1. Met het raster. Links bovenin kan je het raster activeren. In het raster staan ook middenlijnen (deze zijn blauw). Soms zie je deze beter als je even inzoomt op je kaartje (met het schuifje rechts bovenin).

2. Met de optie ‘uitlijnen op zijde’ kan je nog nauwkeuriger uitlijnen met behulp van de xas en yas. Maar wat is de juiste waarde?
Een voorbeeldberekening: (let op: we werken in mm) Stel je kaartje is 100 mm breed en 210 mm hoog. Het midden van het kaartje is dan 50. Nu zie je aan de linkerzijde nog een grijze rand. Dit is de zgn ‘afloop’ van 3 mm. Deze moet je er nog bij op tellen. Het midden in de breedte is dan 53 mm. Het midden in de breedte is dan 210 mm / 2 = 105 mm + 3mm = 108 mm.
In deze bijlage geven we je de xas en yas waarde van alle formaten kaartjes >

- Hoe pas ik de kleur aan?

Wanneer je de kleur wilt aanpassen, kan je een kleur uit het palet kiezen. Ook kan je een eigen hex code invullen in het vakje kleurcode. Wat is een hexcode?

Een hexcode is een kleurcode voor RGB. Dit is de kleuropbouw voor beeldschermen. Het kaartje wordt uiteindelijk gedrukt in CMYK. Dit wordt in het drukbestand automatisch omgezet. Het kan hierdoor dus zijn dat kleuren op het beeldscherm er anders uit komen te zien dan op het drukwerk. Pas je een kleur aan? Bestel dan altijd een proefkaartje.

- Hoe verander ik de achtergrond?

De achtergrond van het kaartje kan je veranderen wanneer je de icon ‘achtergronden’ in de toolbar ziet staan

Als je hierop klikt, opent het achtergrond toolbar. Klik op het + om de bibliotheek met afbeeldingen en kleuren te openen. Je kan de achtergrond aanpassen met een andere DIY achtergrond of met een kleur. Klik bijvoorbeeld een kleur aan, en kies voor ‘plaatsen’. Je kan een achtergrond op 1 zijde plaatsen of op 2 zijdes tegelijkertijd (alleen bij een dubbel kaartje).

Je kan ook naar de achtergronden via ‘lagen’. Onderaan de toolbar zie je ‘lagen’ staan. De onderste laag heet ‘achtergrond’. Door deze laag aan te klikken, zie je de achtergrond oplichten. Ook opent dan de juiste toolbar ‘achtergronden’ en kan je hier je eigen achtergrond of kleur aanpassen door deze aan te klikken en vervolgens ‘plaatsten’ te kiezen.

- Hoe plaats ik een foto in mijn kaartje?
  1. Als het icoontje met de camera in de toolbar staat, kan je een foto toevoegen
  2. Klik de camera aan
  3. Klik op het + om een afbeelding toe te voegen
  4. Zorg ervoor dat je afbeelding als is bewerkt: juiste formaat bijgesneden, kleuren gecorrigeerd. Dit kan je namelijk niet doen in de editor.
  5. Zet jouw afbeelding in de toolbar (let op: 5 mb is voldoende en laadt meestal snel)
  6. Plaats jouw afbeelding in het kaartje en zet deze op de juiste plek.
  7. Let op: als je een afbeelding uit je bibliotheek verwijderd, dan verwijder je daarmee ook de koppeling met jouw kaartje. Als je dit doet nadat je kaartje is besteld en voordat deze is gedrukt, kan je hierdoor je kaartje stuk maken.
- Hoe kan ik goud, zilver of koper aan mijn kaartje toevoegen?

We bieden 2 soorten goudfolie aan: digitale goudfolie en ambachtelijk gedrukt (hotfoil). De digitale goudfolie kaartjes kan je zelf opmaken via de editor. Belangrijk is dan wel dat je een van deze lay outs gebruikt voor goudfolie. Deze kaartjes zijn € 1,00 duurder dan onze standaard collectie.

Je geeft op de digitale goudfolie kaartjes aan met een kleur (goud #CF9F24, zilver #C6C6C6, koper #C17923, alleen op de lay outs voor folie) waar je de folie wilt plaatsen. Als wij de pdf binnen hebben, zorgen wij ervoor dat de bestanden geschikt worden gemaakt voor de toevoeging van de folie voordat ze door worden gezet naar de drukker. We sturen altijd nog een controlemail voor bevestiging voordat we gaan drukken.

Bij digitale foliekaarten kan je kiezen tussen 2 soorten papier: off white mat en standaard glad.

Bestel je een proefkaart, dan wordt deze zonder folie gedrukt. Je ontvangt wel een samplekaartje bij je proefkaart om het effect te zien.

Wil je graag een proefkaart van jouw kaart zien mét folie? Bestel dan je proefkaart én het product ‘folie proefkaart’ voor € 17,50

Proefkaarten mét of zonder folie worden op dinsdag gedrukt en verstuurd. Bestel je dus op maandag, dan gaat je proefkaart met de run van dinsdag mee.

Oplages worden altijd voorzien van folies. De foliekaarten voor geboortes worden op dinsdag én donderdag gedrukt.

- Waar moet ik op letten als ik mijn kaartje zelf opmaak?

Er zijn een paar tips waar je op moet letten. 1. Staat de tekst niet te dicht bij de randen. Houd ca 0,5 tot 1 cm tussen de rand van de kaart en de tekst. Je kan de knop .... aanzetten in de editor, dan zie je precies aangegeven waar je binnen moet blijven. 2. Gebruik niet teveel lettertypes door elkaar.

- Kunnen jullie mij helpen met de opmaak van mijn kaartje?

Bij Lief Leuk & Eigen helpen wij jullie graag met de opmaak van jullie kaartje. Je kan het zelf doen maar wij kijken ook graag met je mee. Heb je je kaartje opgemaakt én opgeslagen in jullie account, vul dan het 'Ik heb HULP nodig formulier'. Dan kunnen onze vormgevers een professionele blik werpen op jouw kaartje. We doen dan een voorstel voor onze opmaak in een kopie van het kaartje. Dan kan je zelf kiezen welke opmaak je het beste bevalt.

- Ik wil iets in het bestaande ontwerp aanpassen. Kan dat?

Vaak is dat mogelijk. Dat is mede afhankelijk van de afspraken met de illustrator. Lees hier meer over een kaartje op maat.

- Ik wil graag een geheel eigen ontwerp. Kan dat ook?

Vaak is dat mogelijk. Dat is mede afhankelijk van de afspraken met de illustrator. Lees hier meer over een kaartje op maat.

- Mijn kaartje staat vergrendeld en ik kan deze niet meer bewerken. Wat nu?

Als je je kaartje besteld (als proef of als oplage) dan wordt deze automatisch vergrendeld om veiligheidsredenen. Je kan je kaartje wel weer bewerken maar dan moet je eerst een kopie van het kaartje maken. Onder het kaartje zie je een symbool staan met 2 vierkantjes. Als je hierop klikt, wordt je kaartje gekopieerd.

- Hoe kan ik het beste mijn bezoek uitnodigen voor een kraamborrel

Kies je voor een kraamborrel en wil je hiervoor een selectie van je verzendlijst voor uitnodigen? Dan kan je kiezen voor een tekstwissel of voor een kraamborrelkaartje.

Tekstwissel
Kies je voor een tekstwissel, dan maak je 2 versies van je kaart met ieder een eigen tekst. Je kan je kaartje in je account kopieren en hernoemen. Plaats dan beide kaartjes in je winkelmandje. Let op: per kaartje wordt dan de eigen staffel gerekend omdat het 2 aparte kaarten zijn.

Los kraamkaartje
Je kan ook kiezen om een los kaartje bij te voegen. Dat kan een klein vierkant kaartje zijn zoals 10x10 of 8,5x5,5. Je vindt hier alle basiskaarten waarmee je een kraamkaart kan opmaken. Of een leuk labeltjes in een vorm die je aan een kaart bindt. We kunnen je helpen om de kraamkaart in de stijl van je geboortekaart op te maken. Mail ons dan.

- Kunnen jullie mijn kaartje controleren?

Bij Lief Leuk & Eigen kan je altijd vragen of de designers even meekijken met je geboortekaartje. Stuur daarvoor een mailtje naar team@liefleukeneigen.nl en vermeld hierin om welk kaartje het gaat, vermeld je emailadres waarop je jouw account hebt geregistreerd en de controle wensen. Onze designers zullen dan contact met je opnemen.


team@liefleukeneigen.nl

We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Dit is ook afhankelijk van de drukte rondom geboortes.


Is je kindje al geboren?
Meld dit dan direct of bel ons!


0251 200203

Wij zijn bereikbaar van:
Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00


De Trompet 1918
1967 DB Heemskerk

routebeschrijving

Wij zijn bereikbaar van:
Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00