3d Geboortekaartjes met tentvorm

Filters
Vind jouw mooiste kaartje:
 • Soort
 • Thema
 • Extra bijzonder
 • Designers & Collabs
 • Formaat
 • Kleurtinten
Goudfolie
Goudfolie
Koperfolie optie
Goudfolie
Goudfolie
Goudfolie
Koperfolie optie
Kraftlook
Kraftlook
Goudfolie

De mooiste 3d geboortekaartjes en tentkaartjes maak je zelf! 

Met een 3d geboortekaartje of tentkaartje kondig je de geboorte van jullie zoon of dochter op een wel heel unieke manier aan. We hebben een selectie gemaakt van onze mooiste tentkaartjes, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag om een eigen 3d geboortekaartje te maken!

3d geboortekaartjes zijn vooral erg bijzonder door hun vorm: de 3d kaarten hebben de vorm van een tent/tipi en blijven – door de manier waarop ze worden gevouwen – rechtop. Daarom worden deze kaartje ook wel tentkaartjes genoemd.

Het tentkaartje past plat in een envelop, maar zodra de kaart tevoorschijn komt, krijgt ‘ie de vorm van een tent. Origineel en verrassend dus!

Hoe werkt een 3d geboortekaartje?

Om te zorgen dat het geboortekaartje de driedimensionale vorm krijgt, brengen we 3 rillijnen aan in het papier. De kaartjes kun je dan zelf gemakkelijk vouwen en bij elkaar binden met een touwtje of een leuke accessoire. Zit er een gaatje in je kaartje? Dan is een hechtringetje, splitpen of touwtje een leuke optie! Geen gaatje? Dan hebben we mooie paperclipjes in verschillende vormen om je kaartje (en/of je labeltje) vast te maken.

Verschillende soorten 3d tentkaartjes op een rij

Met tentkaartjes is zoveel mogelijk! We hebben verschillende soorten op een rij gezet.

 1. Mini-tentkaartjes
 2. Tentkaartjes met labeltjes
 3. Tentkaartjes met goudfolie

Lees meer over deze speciale 3d geboortekaartjes onder de afbeeldingen!

tentkaartje met meisje lijntekening paperclipje3d geboortekaartje tijmen met labeltje wolk tentkaartje 3d met wereldbol goudfolie 

De schattige variant: mini tentkaartjes

Mini tentkaartjes zijn de schattige variant van de 3d geboortekaartjes. De lieve mini’s kun je – net zoals de grote broer of zus – mooi neerzetten. Het mini tentkaartje kun je helemaal naar wens aanpassen. Een mini tentkaartje heeft geen gaatje en maak je dus vast met een paperclipje, knijpertje of oogje. Ga je voor een mini tentkaartje met knijpertje? Kies dan voor een iets grotere envelop, zodat je het kaartje al compleet samen met het knijpertje kunt versturen.

Extra bijzonder: Tentkaartjes met labeltje (stansvorm)

Een 3d tentkaartje is op zichzelf al een heel uniek geboortekaartje. Maar wil je nét wat meer, dan maak je jouw kaartje compleet met een labeltje. Denk aan een label in de vorm van een wolk, ster of hartje. Jullie bepalen zelf wat je op het labeltje zet: een mooie tekst, de naam of een afbeelding.

De stansvorm van het labeltje herken je aan de roze lijnen. Op deze plek snijden we het vormpje uit. Je krijgt dus een ‘kijkdoor’ met dezelfde vorm aan de achterkant van het kaartje! Het labeltje maak je vervolgens zelf vast aan de voorkant van het tentkaartje. Wil je geen ‘kijkdoor’ maar wél een labeltje bij je tentkaartje? Ga dan voor een los labeltje. Die maak je vervolgens zelf vast met een touwtje, splitpen of hechtringetje.

Let op: stanskaartjes hebben een langere levertijd, houd rekening met twee werkdagen.

Nog meer stanskaartjes bekijken? Op deze pagina vind je alle stans en labelkaartjes

Luxe en speciaal: folie op je tentkaartje

Je maakt je 3d tentkaartje nog mooier met folie! Je kunt kiezen uit goudfolie, zilverfolie, roséfolie of koperfolie. Bij ieder kaartje staat aangegeven of folie op je kaartje mogelijk is. Heb je vragen over folie op je tentkaartje (of op het labeltje)? Mail ons dan even met je vraag, we helpen je graag!

Wat is het mooiste papier voor een 3d geboortekaartje?

De keuze van de papiersoort is belangrijk om te zorgen het tentkaartje mooi rechtop blijft staan. Gelukkig zijn bijna al onze papiersoorten geschikt, voor het mooiste resultaat. Alleen kalkpapier is niet geschikt voor de tentkaartjes. Wil je toch kalkpapier bij je tentkaartje? Ga dan voor een kalkpapieren cover over je kaartje!

Papier geschikt voor tentkaartjes Papier niet geschikt voor tentkaartjes
Mat (standaard en extra dik) Kalkpapier
Glans (standaard en extra dik)  
Linnen  
Structuur (standaard en extra dik)  
Metallic  

Zo ontwerp je jouw eigen 3d tentkaartje

Heb een mooi tentkaartje gezien die voldoet aan jullie favoriete stijl? Wat fijn! In onze editor hoef je dan alleen nog jouw eigen tekst toe te voegen.

Wil je een andere tekst of afbeelding op je driedimensionale geboortekaartje? In onze beeldbank vind je een uitgebreide collectie met plaatjes, symbolen, quotes, vormen silhouetten en illustraties van de meest uiteenlopende onderwerpen!

Met onze online editor ontwerp je het geboortekaartje met tentvorm in een stijl die helemaal bij jullie past! Wil je toch wat anders? We maken ook geboortekaartjes op maat. Mail ons voor de mogelijkheden.

Creative hub: onze tips voor het maken van jouw mooiste geboortekaartje

In onze Creative Hub vind je al onze tips over het maken van geboortekaartjes. Wat zet je op een geboortekaartje? Hoe pas je het formaat van een kaartje aan? Hoe werkt het met folie op je kaartje?

Op al die vragen en meer geven we stap voor stap antwoord. Ga naar de Creative Hub en maak jouw mooiste kaartje!

Zo bestel je een gratis* proefdruk van je tentkaartje

Heb je jullie mooiste geboortekaartje in tentvorm gemaakt in onze online editor? En wil je jouw kaartje voordat de baby geboren is in het echt bekijken? Bestel dan een gratis* proefdruk! Zo zie je perfect hoe de kleuren en het papier tot hun recht komen!

De proefkaartjes worden niet gestanst. Je ziet de roze lijnen dus nog zitten. Als je een oplage bestelt zitten er geen roze lijnen op je kaartje, maar vouwlijnen. En is het labeltje bij je kaartje (optioneel) netjes uitgesneden.

 1. Maak je mooiste kaartje in de ontwerptool
 2. Maak een account of log in (bij het aanmaken van een account krijg je de code voor het proefkaartje)
 3. Klik op 'controleer & bestel' en vervolgens op 'proefkaart bestellen'
 4. Kies het aantal en de gewenste papiersoort
 5. Klik op 'Ga naar betalen': hier voer je jouw gegevens in én de code voor de gratis* proefkaart (je ziet aan de rechterzijde dat de proefkaart niet wordt doorberekend)

*Wil je een proefkaart met echte folie of stansvormen? Bij proefkaartjes met folie rekenen wij een toeslag van €5,00 per proefkaart. Omdat foliedruk een extra bewerking is (een speciale druktechniek) is de levertijd voor proefkaartje met folie 3-4 werkdagen.

Hoe bestel ik de geboortekaartjes na de geboorte van mijn zoon/dochter?

Als je een proefkaartje heb aangevraagd, zetten we dat geboortekaartje voor je klaar in je account. Als jullie kindje geboren is, hoef je alleen nog maar de laatste gegevens in te vullen. Denk aan de naam, de datum, het gewicht en het tijdstip van de geboorte. Dan is het tijd om de geboortekaartjes voor familie, vrienden en collega’s te bestellen! Dat doe je gemakkelijk online. Bestel je voor 12.00 uur? Dan worden ze dezelfde dag nog gedrukt en heb je ze snel in huis.

Gratis advies van onze kaartjes-experts

Heb je een speciaal verzoek? Vragen over onze online editor, speciale afwerkingen of wil je weten welke papiersoort mooi is bij jouw kaartje? Of wil je gewoon even dat we met je mee kijken? Geen probleem! Onze kaartjes-experts adviseren je graag. Zo weet je zeker dat je jouw mooiste geboortekaartje maakt.

Wil je persoonlijk advies? Stuur een verzoek via het meldcentrum in je persoonlijke account of stuur ons een e-mail!