3d Geboortekaartjes met tentvorm

Filters
Vind jouw mooiste kaartje:
  • Soort
  • Thema
  • Extra bijzonder
  • Designers & Collabs
  • Formaat
  • Kleurtinten
Goudfolie optie
Koperfolie optie
Goudfolie optie
Goudfolie optie
Goudfolie optie
Koperfolie optie
Goudfolie optie

3d geboortekaartje voor een jongen of meisje

Met een 3d geboortekaartje in de vorm van een tent kondig je de geboorte van jullie zoon of dochter op een wel heel unieke manier aan. We hebben een selectie gemaakt van onze mooiste tentkaartjes, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag om een eigen 3d geboortekaartje te maken!

Wat is een 3d geboortekaartje?

3d geboortekaartjes zijn vooral erg bijzonder door hun vorm: de 3d kaarten hebben de vorm van een tent/tipi en blijven – door de manier waarop ze worden gevouwen – rechtop. Daarom worden deze kaartje ook wel tentkaartjes genoemd.

Om te zorgen dat het geboortekaartje de driedimensionale vorm krijgt, brengen we 3 rillijnen aan in het papier. De kaartjes kun je dan zelf gemakkelijk vouwen en bij elkaar binden met een touwtje of een leuke accessoire. Zit er een gaatje in je kaartje? Dan is een hechtringetje, splitpen of touwtje een leuke optie! Geen gaatje? Dan hebben we mooie paperclipjes in verschillende vormen om je kaartje (en/of je labeltje) vast te maken.

Het geboortekaartje past plat in een envelop, maar zodra de kaart tevoorschijn komt, krijgt ‘ie de vorm van een tent. Origineel en verrassend dus!

Mini tentkaartjes

Mini tentkaartjes zijn de schattige variant van de 3d geboortekaartjes. De lieve mini’s kun je – net zoals de grote broer of zus – mooi neerzetten. Het mini tentkaartje kun je helemaal naar wens aanpassen. Een mini tentkaartje heeft geen gaatje en maak je dus vast met een paperclipje, knijpertje of oogje. Ga je voor een mini tentkaartje met knijpertje? Kies dan voor een iets grotere envelop, zodat je het kaartje al compleet samen met het knijpertje kunt versturen.

Alle 3d tentkaartjes op een rij

Met tentkaartjes is zoveel mogelijk! Bekijk onze populairste 3d tentkaartjes:

Tentkaartjes voor jongens | Tentkaartjes voor meisjes | Tentkaartjes met stansvorm | Tentkaartjes met silhouetten | Tentkaartjes met folie | Mini tentkaartjes

Tentkaartjes met labeltje (stansvorm)

Een 3d tentkaartje is op zichzelf al een heel uniek geboortekaartje. Maar wil je nét wat meer, dan maak je jouw kaartje compleet met een labeltje. Denk aan een label in de vorm van een wolk, ster of hartje. Jullie bepalen zelf wat je op het labeltje zet: een mooie tekst, de naam of een afbeelding.

De stansvorm van het labeltje herken je aan de roze lijnen. Op deze plek snijden we het vormpje uit. Je krijgt dus een ‘kijkdoor’ met dezelfde vorm aan de achterkant van het kaartje! Het labeltje maak je vervolgens zelf vast aan de voorkant van het tentkaartje.

Let op: stanskaartjes hebben een langere levertijd, houd rekening met twee werkdagen.

Los label bij je 3d tentkaartje

Wil je geen ‘kijkdoor’ maar wél een labeltje bij je tentkaartje? Ga dan voor een los labeltje. Die maak je vervolgens zelf vast met een touwtje, splitpen of hechtringetje.

Folie op je tentkaartje

Je maakt je 3d tentkaartje nog mooier met folie! Je kunt kiezen uit goudfolie, zilverfolie, roséfolie of koperfolie. Bij ieder kaartje staat aangegeven of folie op je kaartje mogelijk is. Heb je vragen over folie op je tentkaartje (of op het labeltje)? Mail ons dan even met je vraag, we helpen je graag!

Het mooiste papier voor je 3d geboortekaartje

Je wilt natuurlijk wel dat je tentkaartje rechtop blijft staan! Gelukkig zijn bijna al onze papiersoorten geschikt, voor het mooiste resultaat. Alleen kalkpapier is niet geschikt voor de tentkaartjes. Wil je toch kalkpapier bij je tentkaartje? Ga dan voor een kalkpapieren cover over je kaartje!

Ontwerp je eigen 3d tentkaartje

Heb een mooi tentkaartje gezien die voldoet aan jullie favoriete stijl? Wat fijn! In onze editor hoef je dan alleen nog jouw eigen tekst toe te voegen.

Wil je een andere tekst of afbeelding op je driedimensionale geboortekaartje? In onze beeldbank vind je een uitgebreide collectie met plaatjes, symbolen, quotes, vormen silhouetten en illustraties van de meest uiteenlopende onderwerpen!

Makkelijk ontwerpen met de online editor

Met onze online editor ontwerp je het geboortekaartje met tentvorm in een stijl die helemaal bij jullie past! Wil je toch wat anders? We maken ook geboortekaartjes op maat. Mail ons voor de mogelijkheden.

Een GRATIS proefdruk van je tentkaartje

Heb je jullie mooiste geboortekaartje in tentvorm gemaakt in onze online editor? En wil je jouw kaartje voordat de baby geboren is in het echt bekijken? Bestel dan een GRATIS proefdruk! Zo zie je perfect hoe de kleuren en het papier tot hun recht komen!

De proefkaartjes worden niet gestanst. Je ziet de roze lijnen dus nog zitten. Als je een oplage bestelt zitten er geen roze lijnen op je kaartje, maar vouwlijnen. En is het labeltje bij je kaartje (optioneel) netjes uitgesneden.

Maak nu een account aan om een gratis proefkaartje te bestellen!

Zoon of dochter geboren? Kaartjes zijn snel geregeld

Als je een proefkaartje heb aangevraagd, zetten we dat geboortekaartje voor je klaar in je account. Als jullie kindje geboren is, hoef je alleen nog maar de laatste gegevens in te vullen. Denk aan de naam, de datum, het gewicht en het tijdstip van de geboorte. Dan is het tijd om de geboortekaartjes voor familie, vrienden en collega’s te bestellen! Dat doe je gemakkelijk online. Bestel je voor 12.00 uur? Dan worden ze dezelfde dag nog gedrukt en heb je ze snel in huis.

Gratis advies van onze kaartjes-experts

Heb je een speciaal verzoek? Vragen over onze online editor? Of wil je gewoon even dat we met je mee kijken? Geen probleem! Onze kaartjes-experts adviseren je graag. Zo weet je zeker dat je jouw mooiste geboortekaartje maakt.

Wil je persoonlijk advies? Stuur een verzoek via het meldcentrum in je persoonlijke account of stuur ons een e-mail!