Neutrale en unisex geboortekaartjes

Filters
Vind jouw mooiste kaartje:
 • Soort
 • Thema
 • Extra bijzonder
 • Designers & Collabs
 • Formaat
 • Kleurtinten
Goudfolie optie
Goudfolie optie
Echt hout
Goudfolie optie
Goudfolie optie
Echt hout
Koperfolie optie
Goudfolie optie

Neutrale geboortekaartjes voor jongens en meisjes

Een neutraal of unisex geboortekaartje is een geboorteaankondiging die niet speciaal voor een jongen of meisje is. Met zo'n neutraal geboortekaartje stap je af van de standaard kleuren voor een meisje of een jongen. Daarnaast komen in het ontwerp van een unisex geboortekaartje meer neutrale elementen terug die leuk zijn voor jongens én meisjes, zoals maantjes en sterren, regenbogen of botanische elementen.

Aardetinten, neutrale en unisex kleuren

Bij een unisex geboortekaartje kan je aan de kleur niet zien of een kaartje voor een jongen of een meisje bedoeld is. En waarom zou je ook? Neutrale geboortekaartjes zijn niet voor niks zo in trek! De kleuren van een unisex kaartje zijn over het algemeen neutraler of niet typisch voor een bepaald geslacht (zoals het cliché 'roze voor meisjes en blauw voor jongens'). Ook zien we bij de neutrale geboortekaartjes veel van die prachtige aardetinten terug, zoals terracotta, mokka, taupe. Zo mooi! Ook in combinatie met foliedruk zijn deze neutrale kleuren en aardetinten prachtig! 

Groene geboortekaartjes 

Groen zien we de laatste tijd steeds vaker terug op geboortekaartjes. En dat vinden we leuk! Want met al die tinten groen is er zoveel mogelijk: van stoer tot lief, klassiek of juist heel hip. Mosgroen, mintgroen en legergroen zijn graag geziene tinten op babykaartjes, laat staan op de neutrale/unisex geboortekaartjes. Met de colorpicker (kleurkiezer) in de ontwerptool kies je gemakkelijk jouw favoriete groene kleur voor je geboortekaartje. Bekijk hier alle groene kaartjes

Geboortekaartjes met dieren

Dieren en dierenprints behoren tot de meest favoriete thema's op geboortekaartjes. En ook voor een neutraal of unisex kaartje is een dier op je kaartje een uitkomst, want het dier zal nooit verklappen of er een jongetje of een meisje geboren wordt. 

Maak zelf je unisex geboortekaartje

 Heb je een mooi kaartje gevonden? Dan pas je jouw favoriete unisex kaartje gemakkelijk aan in onze ontwerptool. Ook als je een ander kaartje hebt gezien die je wel mooi vindt, maar geen neutrale kleur heeft, kan je dit kaartje gemakkelijk omtoveren tot een neutraal geboortekaartje. In de editor kun je teksten, kleuren én achtergronden aanpassen.  

In onze goed gevulde beeldbank vind je héél veel leuke elementjes en illustraties die heel mooi staan op een unisex geboortekaartje. Denk aan verschillende vormen (rondjes, hartjes, sterren vierkantjes en driehoekjes) en botanische elementen (bladeren, bloemen en planten). Wil je iets anders dan in onze beeldbank staat? We maken ook illustraties op maat, voor een nóg unieker geboortekaartje.

Unisex babynamen

Ben je ook op zoek naar een unisex babynaam? Genderneutrale babynamen zijn helemaal hip. We hebben de meest populaire unisex babynamen voor jongens en meisjes op een rij gezet!

Proefkaartje van je unisex babykaartje

Heb je een mooie (unisex) naam op het oog en je favoriete ontwerp helemaal naar wens aangepast? Dan is het tijd om een proefkaartje te bestellen. Dan kun je thuis het kaartje bekijken en controleren of alle kleuren en teksten goed staan en nét zo mooi zijn op papier. Waar wacht je op? Bestel een gratis* proefkaartje met je favoriete unisex babynaam op je mooiste neutrale kaartje!

Proefdruk bestellen in 5 stappen

 1. Maak je mooiste kaartje in de ontwerptool
 2. Maak een account of log in (bij het aanmaken van een account krijg je de code voor het proefkaartje)
 3. Klik op 'controleer & bestel' en vervolgens op 'proefkaart bestellen'
 4. Kies het aantal en de gewenste papiersoort
 5. Klik op 'Ga naar betalen': hier voer je jouw gegevens in én de code voor de gratis* proefkaart (je ziet aan de rechterzijde dat de proefkaart niet wordt doorberekend)

* Een gratis proefkaartje wordt niet gestanst en er zit ook geen folie op. Wil je een proefkaart met echte folie of stansvormen? Bij proefkaartjes met folie rekenen wij een toeslag van €5,00 per proefkaart. Omdat foliedruk en stansen een extra bewerking is (een speciale druktechniek) is de levertijd voor proefkaartje met folie of stansen 3-4 werkdagen. Bij een stanskaartje zie je de roze lijnen nog zitten. Als je een oplage bestelt zitten er geen roze lijnen op je kaartje, maar vouwlijnen. En is het labeltje bij je kaartje (optioneel) netjes uitgesneden.