sluiten

Registreren   Inloggen

Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.


Ik ben geïnteresseerd in:
Heb je al een account? Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in.
Er wordt een nieuw wachtwoord verzonden naar je e-mail adres. Als je deze e-mail niet meteen ontvangt, controleer dan de map met ongewenste e-mail.

  • Eerste proefdruk GRATIS
  • De leukste collectie bijzondere kaartjes
  • Fijne service!

Klassiek geboortekaartje

Wat is dat nu precies? Een klassiek geboortekaartje? Er wordt ook wel een authentiek, ouderwets of traditioneel geboortekaartje mee bedoeld. Maar zeggen het liefst: een kaartje dat tijdloos is!

jongen meisje strikjes folie

Wat is dat nu precies? Een klassiek geboortekaartje? Er wordt ook wel een authentiek, ouderwets of traditioneel geboortekaartje mee bedoeld. Maar zeggen het liefst: een kaartje dat tijdloos is!

Soort
Thema
 Toon meer
Extra bijzonder
Designers & Collabs
Formaat
 Toon meer
Kleurtinten
 Toon meer
Filter
Filters
  • Soort
  • Thema
  • Extra bijzonder
  • Designers & Collabs
  • Formaat
  • Kleurtinten

Klassieke geboortekaartjes – maar dan van nu

Wat is dat nu precies? Een klassiek geboortekaartje? Er wordt ook wel een authentiek, ouderwets of traditioneel geboortekaartje mee bedoeld. Maar zeggen het liefst: een kaartje dat tijdloos is!

De meest bekende klassieke geboortekaartjes, die iedereen wel kent, zijn de geboortekaartjes met strikje op oud hollands papier en dan met een klassiek lettertype. Dit soort kaartjes werden heel veel in de jaren 70 gebruikt en zijn nu nog steeds mooi. Een tijdloos kaartje dus! Kenmerk van tijdloos is dat zo’n kaartje altijd mooi is, wat de trend ook mag zijn. Maar juist dit simpele, tijdloze en dus klassiek, geboortekaartje is juist nu dé trend.

Het tijdloze kaartje van nu

Natuurlijk is dit nieuwe klassieke kaartje wel aangepast naar deze tijd. De klassieke versie 2.0 zeg maar. Hoe herken je volgens ons dit type geboortekaartje?

1. Dit kaartje wordt vaak gedruk op een mooi papiersoort. Liefst iets off white, met een lichte structuur en mooi dik. Kwaliteit dus!

2. Daarnaast heeft een klassiek kaartje vaak een simpel en strak design. Eenvoudige illustraties of tekeningen, zoals silhouetjes of kleine elementjes.

3. Vaak zijn de teksten een onderdeel van het ontwerp zijn en daarmee ook de lettertypes. Klassiek met schreef, juist van nu strak en modern of meer als handlettering en kalligrafie. En de tekstblok opmaak zie je veel in dit soort authentieke geboortekaartjes terug.

4. Het kleurgebruik is meestal een of twee kleuren. Meer heeft het kaartje niet nodig, ook omdat het papier een belangrijk onderdeel vormt van het design. Aan de ene kant dus veel wit met een krachtige opvallende tegenhanger. Aan de andere kant soms weer met een knipoog naar toen, zoals een kraft-look.

5. Ook zien we dat het klassieke kaartje heel mooi uitkomt een enkel kaartje. Niet te veel poespas, alleen de nodige teksten en een kleine illustratie op de voor- en achterzijde van het kaartje. Less is more!

Het nieuwe strikje: een label of tag

Van oudsher werd het strikje gebruikt om het kaartje nog iets extra’s te geven. Tegenwoordig kan het klassieke kaartje heel goed worden opgesmukt met een label of tag. Zo benadruk je het eenvoudige en maak je het extra bijzonder! Er zijn diverse label & tag kaartjes in de collectie te vinden.

Door alle nieuwe technieken kan je klassiek geboortekaartjes nu heel makkelijk online maken en bestellen. Bij Lief Leuk & Eigen kan je kiezen voor het papiersoort ‘klassiek’ (voor dubbele kaarten) en ‘klassiek extra dik’. Deze papiersoorten geven het ontwerp al direct een mooie luxe uitstraling. Er zijn heel veel diverse designs die samen met dit papier een prachtig geboortekaartje maken, tijdloos en van nu!

Ontwerp zelf een tijdloos kaartje

Met deze collecties kaartjes kan je direct zelf online je kaartjes ontwerpen en maken. We hebben al heel veel klassieke voorbeelden gemaakt, die je zelf direct kan aanpassen. Leuk en makkelijk om te doen. Fijn is dat je ook een gratis proefkaart kan bestellen van het door jou gemaakte kaartje. Zo kan je thuis het mooie papier en de kleuren beoordelen. Zoek je iets anders, liever een kaartje van nu? Kijk dan eens hier!

Mooi versturen

Zulke prachtige kaartjes vragen natuurlijk om een mooie envelop. Een bijpassende kleur, off white of juist stoer kraft. En heel bijzonder is het als je deze ook nog dichtmaakt met een sluitsticker. Zeg maar de sluitzegel van nu! Bij Lief Leuk & Eigen heb je de keuze uit mooie enveloppen, die je los kan bestellen en ook eerder kan laten komen. De sluitsticker kan je helemaal zelf ontwerpen, zodat deze altijd bij jouw kaart past. En heel handig zijn de adresetiketten: makkelijk je eigen adressen laten printen op een bijpassend design. Dubbel winst: handig én een mooie envelop.

Wil je graag een geboortekaartje op Oud Hollands papier? Ook dat is mogelijk. Dit valt onder onze speciale geboortekaartjes en kunnen we helemaal voor jullie verzorgen.