Ambachtelijke geboortekaartjes

Filters
Vind jouw mooiste kaartje:
  • Soort
  • Extra bijzonder
  • Formaat
  • Kleurtinten
Oud Hollands vlaggetjes jongen Mats fluor
Karton silhouette jongen Robin
Oud Hollands Huisjes Boris groen
Oud Hollands huisjes jongen Huib
Karton silhouette jongen Moris sterretjes
Oud Hollands hartjeswolk koperfolie Sara
Oud Hollands Annic ten Duis - met naamkaartje
Oud Hollands Sterrenwolk fluor Stijn
Oud Hollands Vlaggetjes wolk fluor Indy
Oud Hollands leeuwtje fluor groen Skip
Oud Hollands Sterrenwolk koperfolie Sepp
Oud Hollands naam in blinddruk
Oud Hollands Huisjes fluor Linde
Oud Hollands Stippen fluor Charlie
Milan stipjes goud - LIMITED
Julot gouden wolkjes - LIMITED EDITION
Oud Hollands Jackie hartje goud - LIMITED EDITION
Oud hollands fluor Josephine
Oud Hollands Mies hartje goud - LIMITED EDITION

Oud Hollandse geboortekaartjes

Oud Hollandse geboortekaartjes zijn kaartjes op mooi geschept papier, te herkennen aan de 'geschuurde' randen. Deze kaartjes hebben al een vaste lay out en worden ambachtelijk gedrukt in 1 of 2 kleuren. Ook is het mogelijk om dit te combineren met een hotfoil stempel. Oud Hollandse kaartjes kunnen we ook voorzien van letterpress of een preeg (zie hiernaast).

Karton

Karton hebben we in 2 varianten: 600 grams Gmund of 450 grams Wild. Dit kunnen we alleen ambachtelijk drukken omdat het te dik is voor digitale printers. Laat je overigens niet bedotten tot de gramsgewichten, die van 450 grams voelt bijna net zo dik aan als die van 600 grams! Dit komt door het mooie opdikkende effect van dit karton. De Wild is een mooie papiersoort met een off white uitstraling. Gmund is wat harder en strakker. By the way: Wild is onze favoriet omdat het een hele mooie prijs/kwaliteitsverhouding heeft!

Letterpress (diepdruk)

Letterpress is het indrukken van een stempel met een Heidelberger in zacht papier zodat er een diepdruk reliëf ontstaat. De letters liggen dan in het papier. Per kleur wordt er een magnesium stempel gemaakt die kaart voor kaart wordt ingedrukt. Om de diepdruk mooi uit te laten komen, is hiervoor zacht papier nodig zoals 600 grams Gmund.
Door het maken van de stempel en het instellen van de machine, heeft deze methode opstartkosten (€ 125,00 voor de stempel en € 115,00 voor het opstarten van de machine, per kleur, € 0,25 per kaart voor indrukken).

Bekijk al onze Letterpress voorbeelden en laat een prijs berekenen.

Preeg (hoogdruk)

Waar letterpress ervoor zorgt dat de letters in het papier komen, zorgt preeg ervoor dat de afbeelding omhoog komt. Ook dit is alleen mogelijk op ambachtelijk wijze. De kaart wordt eerst gedrukt en daarna wordt met een stempel + contrastempel de tekst uit het papier gedrukt. De achterzijde van de preeg kan je dan ook niet bedrukken. Hiervoor heb je zacht papier nodig. Oud Hollands is hier bijvoorbeeld voor geschikt. Door het maken van de stempel en het instellen van de machine, heeft deze methode opstartkosten (€ 150,00 voor de stempel en € 115,00 voor het opstarten van de machine, per kleur).

Bekijk onze preeg kaartjes en bereken direct jouw prijs.

Onze ambachtelijk gedrukte geboortekaartjes

Zoek je écht een speciaal geboortekaartje? Extra mooi papier zoals karton of Oud Hollands, of mooie felle fluor kleuren? Op deze pagina vind je alle soorten speciale geboortekaartjes die we voor jullie op maat kunnen maken. Deze kaartjes worden ambachtelijk gedrukt en gaan niet via de online editor. Onze Design Studio maken de kaartje graag voor je op en maken er echt iets speciaals van.

Wanneer kies je voor een speciaal geboortekaartje

• Bij Oud Hollandse geboortekaartjes

• Bij geboortekaartjes op karton (zoals 600grms Gmund of 450 grm Wild)

• Bij Fluor kleuren

• Bij Hotfoil (folie met diepdruk)

• Bij Letterpress en Preeg* geboortekaartjes

Bij Letterpress zijn de letters en illustraties in het papier gedrukt. Bij preeg komen de letters en/of illustraties naar boven.

Hoe bestel je een speciaal geboortekaartje

In 6 stappen ontwerpen we samen met jullie een speciaal geboortekaartje op maat!

• Stap 1: Op deze pagina vind je alle soorten speciale geboortekaartjes die we al hebben mogen maken. Hier vind je de mogelijkheden in kleuren, illustraties, formaat en de bijkomende kosten.

• Stap 2: Bij elk kaartje vind je een prijs en een aanvraagformulier. Deze is gebaseerd op de specificaties van dat kaartje. Het design kan je altijd laten aanpassen. Vul het formulier in met je wensen en bestel deze. In het winkelmandje reken je € 20,00 af als aanbetaling.

• Stap 3: Wij bevestigen jullie aanvraag en kosten, en starten met het design.

• Stap 4: Jullie ontvangen een eerste designvoorstel waarop we graag jullie aanmerkingen ontvangen. Samen gaan we het kaartje finetunen totdat alles naar wens is en klaar staat.

• Stap 5: Alle gegevens bekend? Dan ontvang je de laatste digitale proef, factuur en betaallink. Na akkoord en betaling gaan we drukken