dataLayer = [];

Onze ambachtelijk gedrukte geboortekaartjes

Zoek je écht een speciaal geboortekaartje? Extra mooi papier zoals karton of Oud Hollands, of mooie felle fluor kleuren? Bekijk dan eens onze collectie Speciale geboortekaartjes. Deze worden ambachtelijk gedrukt en gaan dus niet via de online editor. Deze maken wij graag voor je op en we maken er graag iets speciaals van.

Wanneer kies je voor een speciaal geboortekaartje

• Bij Oud Hollandse geboortekaartjes

• Bij geboortekaartjes op karton (zoals 600grms Gmund of 450 grm Wild)

• Bij Fluor kleuren

• Bij Letterpress geboortekaartjes

• Bij Preeg geboortekaartjes

• Bij Hotfoil (folie met diepdruk)

Wil je wel een ontwerp op maat maar wel binnen het digitaal drukwerk? Dat kan ook. Lees meer over onze kaartjes op maat.

Hoe bestel je een speciaal geboortekaartje

In 6 stappen ontwerpen we samen met jullie een speciaal geboortekaartje op maat!

• Stap 1: Bekijk de hele collectie speciale kaartjes die we al hebben mogen maken. Hier vind je de mogelijkheden in kleur en formaat en de bijkomende kosten.

• Stap 2: Bij elk kaartje vind je een prijs en een aanvraagformulier. Deze is gebaseerd op de specificaties van dat kaartje. Het design kan je altijd laten aanpassen. Vul het formulier in met je wensen en bestel deze. In het winkelmandje reken je € 20,00 af als aanbetaling.

• Stap 3: Wij bevestigen jullie aanvraag en kosten, en starten met het design.

• Stap 4: Jullie ontvangen een eerste designvoorstel waarop we graag jullie aanmerkingen ontvangen. Samen gaan we het kaartje finetunen totdat alles naar wens is en klaar staat.

• Stap 5: Alle gegevens bekend? Dan ontvang je de laatste digitale proef, factuur en betaallink. Na akkoord en betaling gaan we drukken

De speciale geboortekaartjes hebben we al mogen maken!

geboortekaartje Annic ten Duis

Het kaartje voor Juliëtte van Annic ten Duis

Annic wist heel goed wat haar wensen waren. Zij ging voor Oud Hollands papier met geschepte randen en een los naamkaartje, in het formaat van 11x11. De strikjes zou haar moeder verzorgen. Haar grote wens was om het geboortekaartje met een doosje op maat te verzenden. En dat konden we allemaal regelen! Lees meer.

Geboortekaartje Saar Koningsberger

Een bijzonder kaartje voor Saar

Klassiek, hip, stijlvol en persoonlijk. Dat waren de kernwoorden van Saar Koningsberger en Martijn voor het geboortekaartje van Scotty. En dat is gelukt. Door de luxe preegtechniek in combinatie met de zelfgeschreven naam door Martijn is het een heel bijzonder mooi kaartje geworden. Lees meer

Geboortekaartje fluor hotfoil

Fluor met goud voor Bo

Een echte statement maak je met dit kaartje! Oud hollands papier met geschepte randen en dan in een lekkere fluor kleur. Het gouden hartje in hotfoil maakt het helemaal mooi af.

Ambachtelijk drukwerk

Alle geboortekaartjes uit onze speciale collectie worden ambachtelijk gedrukt. Ambachtelijk drukwerk is alles wat niet digitaal gaat, maar via offset of de heidelberg pers. Hierdoor kan je ander papier gebruiken, andere kleuren bereiken (zoals fluor kleuren) en mooie diepdruk effecten bereiken. Daarom heeft ambachtelijk drukwerk ook wat andere spelregels dan digitaal drukwerk. We lichten het graag toe!

Bekijk onze alle Speciale geboortekaartjes (ambachtelijk drukwerk) voor alle mogelijkheden en prijzen.

1. Kleuren worden gedrukt in maximaal 2 pms kleuren
Ambachtelijk drukwerk wordt met pms kleuren gedrukt. Deze kleur wordt elke keer gemengd en dan gedrukt. Hierdoor zijn de kleuren intenser dan bij digitaal druk kan worden gedrukt. Ook fluorkleuren kunnen we met PMS kleuren drukken. Omdat de menging elke opdracht opnieuw wordt gedrukt en meer of minder vet kan worden gedrukt, kan een kleur kan in intensiteit altijd afwijken van een staal en hierdoor donkerder en lichter uitkomen. Dit heeft te maken met papier, vochtigheid en wijze van drukken. Ook binnen een oplage kan je enige kleurverschillen terugzien. Dit hoort bij het charme van handwerk maar houd hier in ieder geval rekening mee.

2. Er kunnen geen persoonlijke proefkaarten worden gemaakt
Van ambachtelijk drukwerk kunnen er géén proefdrukken op maat worden gemaakt omdat hiervoor de opstartkosten te hoog liggen. We maken ook geen digitale proefkaarten van kaartjes die later ambachtelijk gedrukt worden omdat deze met hele andere inkten worden gedrukt en er kleur- en interpretatieverschillen ontstaan.

3. We leveren voorbeeldstalen voor papier en kleuren
Om te krijgen in de kleuren en de papiersoorten, zullen we stalen toesturen van eerder gedrukte kleuren en papiersoorten wanneer de offerte akkoord is. Zo kunnen jullie een mooi beeld vormen van de gekozen combinaties.

4. Ambachtelijk is vooral geschikt voor exclusief papier
Wil je graag karton (zwaarder dan 350/400 grams) dan wordt het ambachtelijk drukwerk. We hebben standaard 600 grams Gmund en 450 grams Wild in het assortiment. Lees verderop hier meer over. Ook Oud Hollands papier wordt ambachtelijk gedrukt vanwege de geschepte randen.

Oud Hollandse geboortekaartjes

Oud Hollandse geboortekaartjes zijn kaartjes op mooi geschept papier, te herkennen aan de 'geschuurde' randen. Deze kaartjes hebben al een vaste lay out en worden ambachtelijk gedrukt in 1 of 2 kleuren. Ook is het mogelijk om dit te combineren met een hotfoil stempel. Oud Hollandse kaartjes kunnen we ook voorzien van letterpress of een preeg (zie hiernaast).

Karton

Karton hebben we in 2 varianten: 600 grams Gmund of 450 grams Wild. Dit kunnen we alleen ambachtelijk drukken omdat het te dik is voor digitale printers. Laat je overigens niet bedotten tot de gramsgewichten, die van 450 grams voelt bijna net zo dik aan als die van 600 grams! Dit komt door het mooie opdikkende effect van dit karton. De Wild is een mooie papiersoort met een off white uitstraling. Gmund is wat harder en strakker. By the way: Wild is onze favoriet omdat het een hele mooie prijs/kwaliteitsverhouding heeft!

Letterpress (diepdruk)

Letterpress is het indrukken van een stempel met een Heidelberger in zacht papier zodat er een diepdruk reliëf ontstaat. De letters liggen dan in het papier. Per kleur wordt er een magnesium stempel gemaakt die kaart voor kaart wordt ingedrukt. Om de diepdruk mooi uit te laten komen, is hiervoor zacht papier nodig zoals 600 grams Gmund.
Door het maken van de stempel en het instellen van de machine, heeft deze methode opstartkosten (€ 125,00 voor de stempel en € 115,00 voor het opstarten van de machine, per kleur, € 0,25 per kaart voor indrukken).

Bekijk al onze Letterpress voorbeelden en laat een prijs berekenen.

Preeg (hoogdruk)

Waar letterpress ervoor zorgt dat de letters in het papier komen, zorgt preeg ervoor dat de afbeelding omhoog komt. Ook dit is alleen mogelijk op ambachtelijk wijze. De kaart wordt eerst gedrukt en daarna wordt met een stempel + contrastempel de tekst uit het papier gedrukt. De achterzijde van de preeg kan je dan ook niet bedrukken. Hiervoor heb je zacht papier nodig. Oud Hollands is hier bijvoorbeeld voor geschikt. Door het maken van de stempel en het instellen van de machine, heeft deze methode opstartkosten (€ 150,00 voor de stempel en € 115,00 voor het opstarten van de machine, per kleur).

Bekijk onze preeg kaartjes en bereken direct jouw prijs.