Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Kindje geboren! Vergeet de verzekeringen niet!

07 February 2018 / Marije Smit

Verzekering regelen voor jouw kindje!

Ja, ja alsof het al niet druk genoeg is als je bent bevallen en jullie schattige baby’tje in de wieg ligt. Luiers verschonen, wassen, voeden en weinig slapen. Maar ach, je hebt het er vast met liefde voor over. Zeker als je denkt aan ‘wat als…’ terwijl jij je verplicht in de verzekeringen verdiept. Binnen vier maanden na de geboorte van jullie kindje móet je namelijk wat verzekeringszaakjes hebben geregeld.

Verzekeren
Het kostbaarste bezit wat je hebt, wil je verzekeren. Logisch. Al is het niet het eerste waar je aan denkt als je net een kindje hebt gekregen. Toch is het verstandig om er wel bij stil te staan. En te doen! De zorgverzekering bijvoorbeeld moet je echt binnen vier maanden na de geboorte van de baby hebben geregeld. Bijschrijven dus.

Lees ook: Bijzonder mooi, de geboortekaartjes van Ellabellaboem


Zorgverzekering
Stel, je vergeet tussen al het regelen door om jullie kind bij te laten schrijven op jouw of de zorgverzekering van je partner, dan loop je het risico dat je de zorgkosten zelf moet betalen. Dat kan behoorlijk oplopen, want het tikt al aan vanaf het moment van bevallen tot de eerste zorg voor de baby.
De basiszorgverzekering voor kinderen tot 18 jaar is in Nederland gratis. Je hoeft het dus niet vanwege de pingels te laten. Wie van jullie twee heeft de meest uitgebreide zorgverzekering? Het is dan verstandig om je kind aan te melden bij die zorgverzekering.
 

vouw stans geboortekaartje Teske
geboortekaartjes met kalkpapier

 

Aansprakelijkheidsverzekering
Je bent nu toch bezig om je (weer eens) in de verzekeringen te verdiepen, pak dan gelijk door. Check jullie aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is voor het hele gezin, bij grote en kleine ongelukken. Een baby kan nog niet zoveel ‘narigheid’ aanrichten, maar voor je het weet schopt jullie zoon een bal door het raam van de school of speelt dochterlief net iets te ruw met de viool van haar tante. Een aansprakelijkheidsverzekering hebben jullie vast al, dus het is alleen een kwestie van je kind bij laten schrijven bij jullie verzekering.
Inboedel- en rechtsbijstandverzekering
Met de komst van de baby groeit de inboedel. Denk alleen al aan de kinderkamer en kinderwagen. Leg de inboedelwaardemeter er dus nog eens langs en verhoog waar nodig die verzekering. Nog zo’n verzekering waar het slim is om het kind bij te laten schrijven is de rechtsbijstandverzekering. De dekking en premie zijn afhankelijk van de gezinssamenstelling.
 

Nóg meer verzekeringen
Hebben jullie een doorlopende reisverzekering? Meld dan ook hier dat jullie trotse ouders zijn geworden, zodat je kind kan worden meeverzekerd. Bij sommige verzekeraars is dat tot een bepaalde leeftijd zelfs gratis. Dat geldt ook voor de uitvaartverzekering. Hebben jullie hiervoor een verzekering, dan wordt de kleine ook hier aangemeld en is het verzekeraar-afhankelijk of je premie gaat betalen of dat het gratis is.
 

Mooie toekomst
Voor heel veel zaken in het leven kun (en moet) je dus verzekeringen afsluiten. En wat zou het fijn zijn als je bijvoorbeeld iets als een Geluksverzekering zou kunnen afsluiten. Dát bestaat niet. Je moet er zelf met je gezin iets moois van maken. Veel plezier en geluk daar mee!

 

Lees ook: Wat zet je op het geboortekaartje?!

 

jongens geboortekaartjes
geboortekaartje ellabellaboem boom broertje

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.