Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Tekst op het geboortekaartje: wat zet je erop?

22 January 2018 / Nathalie

Wat zet je op een geboortekaartje? Er zijn een aantal zaken die sowieso niet mogen ontbreken; zoals de naam van de baby en de geboortedatum. Maar wat is er nu nog meer handig om op de geboortekaart te zetten? We hebben een praktisch overzicht voor je opgesteld!

Wat zet je op het geboortekaartje?

1. Design

Op de binnenzijde of achterzijde van de kaart is het leuk om de sfeer, kleuren en illustraties van de voorzijde door te vertalen. Zo wordt het kaartje een mooi geheel.

 

2. Welkomszin

Dit is een optioneel tekstje. Je kunt hier laten weten hoe blij je bent met de geboorte van je kindje. Soms is het handig om hier aan te halen of het om een zoon/broertje of dochter/zusje gaat. Zeker als de naam uni is en de kaart ook niet heel uitgesproken jongens- of meisjesachtig is qua ontwerp.

 

Lees ook: de Do's & Dont's bij het versturen van geboortekaartjes

de leukste geboortekaartjes

3. Namen

De roepnaam van de baby mag zeker niet ontbreken op de kaart! Maar houd ook ruimte voor de tweede en eventueel derde naam van je kleintje. Mocht je de achternaam erbij willen zetten, dan kan dat ook. Soms is het leuk om de namen extra op te laten vallen door deze in een ander lettertype of tekstkleurtje te zetten.

 

4. Geboortedatum

De geboortedatum mag eigenlijk ook niet ontbreken op het kaartje. Dit is de dag waarop jullie wonder officieel onderdeel werd van onze wereld! Er zijn verschillende manieren om de geboortedatum te schrijven. Voorbeelden: 12 maart 2018 of 12-03-2018 of 12.03.2018 of twaalf maart tweeduizendachttien.

 

5. Geboortegegevens

Het tijdstip van geboorte, de geboorteplaats, het geboortegewicht en de lengte van de baby zijn optionele gegegevens. Misschien vind je het leuk om dit te vermelden of misschien vind je het teveel van het goede. Hoe dan ook de keuze is helemaal aan jou. De lengte van de baby wordt overigens lang niet altijd meer gemeten.

Lees ook: Hollywood babynamen

6. Ouders, broers en zussen

De namen van de trotse ouders en eventueel oudere broertjes en/of zusjes zijn natuurlijk ook heel belangrijk. Want jullie vormen met elkaar het gezin! De namen worden soms vlak boven het adres gezet maar hier kun je ook iets meer ruimte tussenlaten zodat dit iets meer opvalt.

 

7. Adres

Het adres is handig om te vermelden als je kraambezoek wenst of als je het leuk vindt om felicitaties per post te ontvangen.

 

bijzonder mooie geboortekaartjes

8. Bezoektekst

Waar het vroeger gebruikelijk was om aan te geven wat de rusttijden van de baby en moeder waren, komt dit nu wat minder voor. Wel wordt er vaak aangegeven dat kraambezoek even vooraf dient af te spreken door te bellen of te appen. Je kunt dit open laten door alleen de telefoonnummers te vermelden of door specifiek aan te geven dat men dient te bellen.

Ook zien we veel dat het kraambezoek wordt geclusterd door een kraamborrelfeest. Dan komt alle visite ineens. De uitnodiging hiervoor wordt vaak op een klein bijpassend kraamborrelkaartje gezet.

 

9. Gedicht

Een gedichtje of songtekst of ander mooi symbolisch tekstje kan heel leuk zijn op het kaartje. Kijk voor een mooi plekje in de opmaak van het kaartje.

Lees ook: Geboortekaartjes trends 2018

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.