Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Geboortekaartjes trends 2018

15 January 2018 / Flex

Trends geboortekaartjes 2018

Word jij in 2018 mama? En staat het maken en ontwerpen van geboortekaartjes nog op je to do lijstje? Lees dan vooral even dit blog waarin we je meenemen met dé trends op het gebied van geboortekaartjes! We hebben er 5 voor je!

Trend 1: Less is more

Een hartje, een paar sterretjes, een lief veertje… De geboortekaartjes van nu zien we vooral schitteren in hun eenvoud. Een silhouetjes mag dit nog versterken maar de boodschap is duidelijk. Het gaat om het kindje. Belangrijk bij deze trend is wel de kwaliteit van het papier. Want een simpel ontwerp wordt vooral sterk als deze op heel mooi papier is gedrukt.

Tip van Lief Leuk & Eigen: ga jij voor een eenvoudig en simpel ontwerp? Bestel de kaartjes dan op ons klassieke papier voor een extra mooi effect. Deze is bovendien ook als extra dik papier verkrijgbaar voor die extra stevigheid bij enkele kaarten.

Lees ook: Hoe SuperSaar bij ons kwam vloggen over geboortekaartjes

Trend 2: Pimp it up!

Ga jij voor less is more? Dan kan je jouw geboortekaartje extra leuk maken met een touwtje en een labeltje voor dat beetje extra. Op een labeltje kan je bijvoorbeeld de naam zetten, een foto of de datum. Of je gebruikt het labeltje als uitnodiging voor je kraamborrel. Het touwtje kan je weer goed matchen bij de kleur van je kaart.

Tip van Lief Leuk & Eigen: in onze collectie vind je verschillende soorten labeltjes. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor labeltjes die je gelijk met de kaart opmaakt zoals het geboortekaartje Robin en Lucy. Deze labels worden gesneden bij jullie aangeleverd. Of kies voor de losse DIY kniplabels. Op deze kniplabels kan je op 1 kaart 6 of 8 labeltjes zelf opmaken. Je krijgt de labeltjes nog elkaar binnen en kan ze zelf snijden en voorzien van een gaatje. Bekijk de labeltjes.

Trend 3: Shine met écht goud (of koper of zilver of…)

Een prachtig vormgegeven geboortekaartje met wat gouden, zilveren of koperen elementen zien we in 2018 volop! Je geeft hiermee een rijk gevoel aan je geboortekaartje. En dat is natuurlijk precies wat je wilt overdragen, want wat een rijkdom is jullie pasgeboren kindje.

Tip van Lief Leuk & Eigen: we bieden heel veel mooie Shine geboortekaartjes aan. Dat kan zowel met hotfoil op de ambachtelijke wijze, als digitaal. Beide mooi, en beiden hun eigen voor- en nadelen. Lees meer in dit blog over goud op het geboortekaartje

Trend 4: Een andere vorm

De trend van langwerpige enkele kaarten zien we al een paar jaar. En deze zien we ook in 2018 nog volop terug. Maar… we zien ook dat de theatervouw geboortekaartjes weer in trek zijn. En dat snappen we heel goed. Want deze vorm geboortekaartjes kan je zo leuk neerzetten.

Tip van Lief Leuk & Eigen: onze ‘3D’ oftewel ‘tipitent’ geboortekaartjes passen helemaal in deze trend. Een andere vorm en mét een labeltje eraan.

Trend 5: Rich pastels

2016 en 2017 was in kleurgebruik vooral zwart wit maar… dat gaat veranderen. Diepe rijke en intense kleuren worden in 2018 veel meer gespot. Denk aan nachtblauw, poederroze, okergeel, early dew, steenrood. Ook de verfkleur van het jaar – heartwood – past helemaal in deze trend.

Tip van Lief Leuk & Eigen: bij de collectie Zelf maken kan je zelf heel makkelijk de kleuren aanpassen met jouw hex code. We hebben wat nieuwe trend hex kleuren voor je op een rij gezet:

Lees ook: Dit zijn de babynamen van 2018

Trend kleuren 2018 voor geboortekaartjes

Overzicht trends geboortekaartjes

Hier zijn de linkjes om de kaartjes terug te vinden op de site:

1. Kaartje James met digitale goudfolie / losse DIY kniplabeltjes (in diverse formaten)

2. Kaartje Frankie met kalkwikkel

3. Oud Hollands kaartje Mees / hotfoil (ambachtelijk gedrukt, vul het aanvraagformulier in)

4. 3D tipi kaartje Montell (kan je zelf in alle kleuren aanpassen)

5. Diverse geboortekaartjes met labeltje: Zeff / Robin / Sammie / Boris

6. Geboortekaartje Zeff maar dan met goudfolie (op aanvraag)

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.