Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.

Ik heb jullie site gevonden via:


Heb je al een account? Inloggen

Hollywood babynamen

17 January 2018 / Nathalie

hollywood babynamen

Vorige week waren de Golden Globe uitreikingen en dan komt tout Hollywood weer over de rode loper. Wij smullen van alle glitter & glamour en het inspireerde ons tot een leuk overzichtje van een paar van de mooiste namen van Hollywood-sterren. Wie weet vind jij de perfecte babynaam voor je kindje in ons celebrity-lijstje!

1. Reese

Deze naam kan voor een jongen of een meisje vinden wij. Maar is in dit geval afkomstig van de altijd mooie en shiny actrice Reese Witherspoon. In Amerika wordt de naam vooral aan meisjes gegeven terwijl in Engeland meer jongens deze naam krijgen. De betekenis is in ieder geval leuk, Reese staat voor enthousiast.

2. Kit

Stoer, kort en mannelijk is de naam Kit. De oudere generatie denkt wellicht aan de stoere bolide uit The Night Rider maar wij hebben toch echt gekeken naar een van onze favoriete acteurs uit hitserie Game Of Thrones: Kit Harington. De naam is afkomstig uit het Grieks en is een populaire jongensnaam in veel engelstalige landen.

Lees ook: Dit zijn dé babynamen voor 2018!

3. Emilia

Als we dan toch aan het Game-Of-Thronen zijn, denken we gelijk aan de Kaleeshi ofwel actrice Emilia Clark. De naam Emilia heeft zo'n prachtige muzikale toon en een nog mooiere betekenis in het Latijns, namelijk bewonderend. In Zuid-Europese landen is dit een populaire naam. In het Engels kennen we vooral  de naam Emily. De achternaam van deze actrice is trouwens ook heel leuk als roepnaam voor een jongetje: Clark. Dat klinkt wel stoer, toch?

4. Dakota

We zagen maar liefst twee Dakota's over de rode loper gaan: Dakota Fanning en Dakota Johnson. De eerste is bekend van o.a. The Twilight Saga en de dramafilm My Sisters Keeper. De tweede kennen we uit de Fifty Shades of Grey-verfilmingen. Dakota is een bijzondere naam en vindt zijn herkomst bij de inheemse Amerikaanse indianen. De betekenis is vriend.

hippe geboortekaartjes voor jongens en meisjes

5. Hugh

Een van onze favoriete acteurs heeft deze naam. En dan bedoelen we niet Hugh Grant. Alhoewel hij ook echt heel goed was in Four Weddings and a Funeral en natuurlijk in Notting Hill. Nee, we bedoelen Australische acteur Hugh Jackman. Hij acteerde als Wolverine in de The X-men-films en zong zelfs in de verfilming van Les Misérable en de recent uitgekomen film The Greatest Showman. Hugh is een mooie naam met een diepe betekenis afkomstig uit het Germaans: hart, ziel & gedachte.

6. Zac

Een echte jongensnaam en in dit geval afkomstig van acteur Zac Efron. In het Nederlands kan deze naam ook goed aangevuld worden met een k op het einde: Zack. De naam is een afkorting van Zacharias en de betekenis is afkomstig uit het Hebreeuws en luidt: God herinnert/gedenkt. Het is lekker vlot en zit qua uitspraak in dezelfde richting als Jack en Max.

7. Margot

Een stoere naam voor een meisje! Spreek uit Mar-gó, de t is een stille t en die spreek je dus niet uit. Dan kun je die letter natuurlijk ook weglaten. Less is more! We kwamen deze naam tegen bij actrice Margot Robbie, beter bekent als Harley Quinn uit The Suicide Squad. De afkomst van de naam is Frans en de betekenis is prachtig, namelijk: parel, kind van de zee of kind van het licht.

Op zoek naar babynamen inspiratie? Kijk eens op onze Hippe Babynamen pagina.

8. Lily

De rijzende ster van actrice Lily James valt niet te missen! Misschien heb je haar gezien in de Engelse hitserie: Downton Abbey of in de sprookjesachtige verfilming van Cinderella. Ze is een plaatje om te zien en wij vinden haar naam ook echt prachtig! Lily betekent lelie ofwel bloem. Dit is een populaire naam in Engelstalige landen maar ook in Scandinavië.

9. Nick

De zanger en acteur Nick Jonas zagen we ook bij de Golden Globe uitreiking. Hij is vooral bekend van de band The Jonas Brothers waar hij samen met zijn broers Joe en Kevin in zat. Hij heeft altijd zo'n vrolijke en zachtaardige uitstraling en daar houden we van. De naam Nick is een afkorting van Nicholaas en de betekenis hiervan is een samenstelling van twee Griekse woorden, namelijk nike: overwinning en laos: volk. Het klinkt stoer en mannelijk maar kan ook heel goed voor een meisje, bijvoorbeeld als Nicky of Nikki.

10. Millie

Millie Bobby Brown is de 13-jarige actrice die de rol van Eleven speelt in de Netflixserie Stranger Things. Maar misschien heb je haar ook al eens voorbij zien schuiven in de series Grey's Anatomy of Modern Family. De naam Millie is weer eens wat anders en klinkt meisjesachtig en lief. Deze naam is echt heel populair in Engeland. De herkomst van de naam ligt in het Germaans en staat voor kracht en vastberadenheid. Een echte power-naam dus!

Lees ook: Geboortekaartjes trends 2018

ONDERWERPEN: babynamen, celebrities, zwanger

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.