Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Een (gratis) proefkaartje bestellen: 5x waarom dit echt nodig is!

22 November 2017 / Nathalie

Bestel een proefkaartje van jouw geboortekaart

Online je geboortekaartjes zelf ontwerpen is zó gedaan. Kies je eigen achtergrondkleurtje, plaats een tekstje hier, even de naam goed zetten, verander een plaatje daar, eventueel een fotootje erbij en… het kaartje is klaar! Maar wacht. Lees eerst onze grote tip: bestel ALTIJD een proefkaartje! Waarom? Onze 5 redenen!

1.    Kleuren zien er gedrukt anders uit
Jouw beeldscherm, mijn beeldscherm, mobiel, iPad. Elk scherm laat een andere kleur zien. En drukwerk wordt ook nog anders in kleur opgebouwd dan op een beeldscherm. (Even heel technisch: beeldscherm kleuren zijn RGB en drukwerk kleuren CMYK). Heb jij een hele felle roze of blauw uitgekozen? Dat wordt niet zo fel op een gedrukt kaartje als hoe je het op het beeldscherm ziet. Foto’s worden vaak wat donkerder in drukwerk.  Een proefkaartje laat gewoon als beste zien hoe een kaartje eruit komt te zien in het echt!

Lees ook: Ultieme Spotify playlist voor de bevalling!

2.    Zijn je teksten goed leesbaar (maar ook weer niet te groot)?
Op een beeldscherm is het toch lastig om verhoudingen in te schatten. Wij zien vaak dat teksten heel groot worden geplaatst. Dat mag best wat fijner. Maar leesbaarheid is ook belangrijk. Op een proefkaart kan je echt goed zien of je teksten goed leesbaar zijn. Dit is ook een combinatie van kleur, lettertype en grootte. En daarom belangrijk om even uit te proberen. Oh ja, maak de teksten goed leesbaar voor jezelf… en niet voor je oma hè.

3.    Welk papier vind je het mooist?
In het winkelmandje kan je kiezen tussen diverse papiersoorten. En elke papiersoort heeft zijn eigen uitstraling. Zo heeft metallic-papier een mooi glinstertje, is het klassieke papier met een reliëf en offwhite van kleur en de papiersoort luxe wit heeft ook een structuur maar is witter. De kleur van het papier doet ook iets met de kleur van jouw kaartje. Vooral als je lichte kleuren gebruikt. Dus uitproberen maar, wat jij het mooiste vindt!

4.   Neem een denkpauze
Je stuurt je geboortekaartjes maar één keer en dus is het belangrijk dat je wel helemaal blij bent met het resultaat. De opmaak van de teksten, de afstand tussen de teksten, de grootte van je naam enzovoorts… Laat jouw proefkaartje even liggen en kijk er rustig nog eens naar!

Lees ook: Vintage babynamen

Bijzondere geboortekaartjes

5.    Doe een spellingscontrole
Als je helemaal ‘into’ de vormgeving van jouw kaartje bent, kan je weleens over een stomme spelfout heen lezen. Wanneer je het kaartje als proefdruk thuis ontvangt, heb je de kans om nog eens heel nauwkeurig de teksten nakijken. Zo weet je zeker dat alle teksten foutloos zijn. Vertypingen die wij vaker hebben gezien: boertje in plaats van broertje - dolbij in plaats van dolblij - trost in plaats van trots of het verkeerde jaartal bij de geboortedatum (dit gebeurt vooral vlak na de jaarwisseling). Of tweeduizendachtien in plaats van tweeduizendachttien ;-).

Proefkaartjes zijn HELEMAAL GRATIS
Bij Lief Leuk & Eigen geboortekaartje zijn de eerste 2 proefkaartjes helemaal gratis, dus ook de verzendkosten! Zo kan je bijvoorbeeld 2 verschillende papiersoorten testen of een jongens- en meisjeskaartjes uitproberen. Fijn he?
 
Ook helemaal GRATIS: het advies van de Kaartjesmakers
Als je een proefkaartje maakt en twijfelt over jouw opmaak en vormgeving, dan kijken wij graag GRATIS en VRIJBLIJVEND met je mee en doen eventueel een voorstel voor de opmaak. Hoe fijn is dat!

Lees ook: Kraamhulp - hemels of hels?

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.