Debbie Dhillon blogt: Waar bevallen?

05 July 2017 / Nathalie

Debbie Dhillon blogt over haar zwangerschap

Debbie Dhillon (22) is internationaal model, schoonheidsspecialiste, lifestyle, beauty- en businesscoach. In 2014 stond ze in de finale van Hollands Next Top Model. Samen met haar vriend Gino, momenteel voetballer bij de Poolse voetbalclub Lechia Gdansk, verwacht ze in september hun eerste kindje! In deze blog-serie geeft Debbie ons een kijkje in haar leven en haar ervaringen als mommy-to-be! Volg Debbie ook op Instagram: debbiedhillon

Blog 4: Waar bevallen?

Het was een superleuke verrassing om te horen dat we een klein meisje verwachten! In mijn vorige blog kun je lezen hoe dit allemaal ging. Na dit allemaal ging ik natuurlijk ook nadenken over waar ik wil gaan bevallen. Misschien is dit voor de meeste mensen helemaal geen vraag: gewoon thuis. Maar omdat wij zowel een thuis hebben in Nederland als in Polen en we waarschijnlijk deze zomer weer zullen verhuizen, was dit nog wel iets om over na te denken. We weten dan ook nog niet in welk land we komen te wonen en hoe alles daar geregeld is. Uiteraard willen Gino en ik bij elkaar zijn als de bevalling begint maar dit wordt door zijn werk ook nog best een uitdaging.

Bevallen in Nederland is een fijne optie omdat de artsen mijn moedertaal spreken - hoe ongemakkelijk is het als je niet goed kan communiceren voor en vooral tijdens de bevalling!  Zoals ik in mijn vorige blog vertelde heb ik geen goede ervaring hier in Polen waar we momenteel wonen. Die keer dat ik een Poolse pretecho-afspraak wilde maken, bleek alleen dat al moeilijk te regelen omdat de artsen hier weinig tot geen Engels spreken...

Lees ook: 5 tips voor echt bijzondere geboortekaartjes

zwanger en trots!

Een ander groot voordeel van Nederland is; de zorg is hier goed geregeld! Na de bevalling heb ik in Nederland kraamzorg wat ze in veel landen niet kennen. En ik heb mijn gehele zwangerschap de controles en de medische echo’s in Nederland gehad. Dus hier zijn ze bekend met mijn achtergrond. Dat is een geruststellend idee.

Wat minder leuk is, is dat er een kans bestaat, als ik in Nederland beval, dat Gino niet op tijd bij de bevalling kan zijn. Dat zou echt niet leuk zijn. Toch bestaat dezelfde kans als de bevalling in Polen start en Gino op dat moment een uitwedstrijd heeft. Dan is hij ook niet gelijk in de buurt. Alleen zit ik dan in een onbekend land, waar ik niemand ken en ik de taal niet spreek. Zonder partner èn zonder familie. In Nederland heb ik tenminste mijn familie bij me tijdens de bevalling en daarna.

Debbie Dhillon blogt over haar zwangerschap

Je voelt het al aankomen... De keuze is gevallen op Nederland zodat ik onbezorgd uit kan kijken naar de bevalling! Wel is het zo dat ik nu dan al 2 maanden voor de uitgerekende datum in Nederland moet zijn en moet blijven. Omdat ik daarna niet meer mag vliegen.. Dat is even moeilijk omdat Gino, vanwege zijn werk, dan nog niet bij mij in Nederland is. Maar zo ben ik in ieder geval zeker dat ik niet alleen ben tijdens de bevalling. Hierdoor valt er een grote angst van mijn schouders.
En waar ik ook ben Gino zal zo snel mogelijk komen, zodat we samen als gezin kunnen gaan genieten!

In mijn volgende blog vertel ik meer over de babyshower die mijn lieve partner, familie en beste vriendin voor me hadden verzorgd. Dat was echt superleuk om als aanstaande moeder in het zonnetje te worden gezet!

Skyline geboortekaartje: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Haarlem et cetera

Lees ook Debbie's andere blogs:

Debbie Dhillon Blog #1: Zwanger? Of niet zwanger?

Debbie Dhillon Blog #2: Echotime!

Debbie Dhillon Blog #3: Rara... Een meisje of een jongen?

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.