Debbie Dhillon blogt: Echo-time!

06 June 2017 / Debbie Dhillon

Debbie Dhillon (22) is internationaal model, schoonheidsspecialiste, lifestyle, beauty- en businesscoach. In 2014 stond ze in de finale van Hollands Next Top Model. Samen met haar vriend Gino, momenteel voetballer bij de Poolse voetbalclub Lechia Gdansk, verwacht ze in september hun eerste kindje! In deze blog-serie geeft Debbie ons een kijkje in haar leven en haar ervaringen als mommy-to-be! Volg Debbie ook op Instagram: debbiedhillon

Blog 2: Echo-time!

In het vorige blog  Zwanger? Of niet zwanger! las je hoe ik wel 5 zwangerschapstesten heb gedaan voor we durfden te geloven dat het toch echt waar was: we krijgen een kindje! Maar toen de realiteit doorkwam, heb ik direct een afspraak bij het echocentrum ingepland! Ik was toen 7 weken zwanger.

Gino speelde toen bij de Tjechische voetbalclub Slavia Praag. Ik woonde toen ook al in Praag maar ik was in Nederland vanwege de kerstvakantie. En ik vond het fijn om mijn echo-afspraak in Nederland te hebben. Gino was alweer terug naar Tjechie vanwege zijn werk. Om hem toch bij dit belangrijke en spannende moment te kunnen laten zijn, hebben we dit opgelost met videobellen. Omdat ik niet alleen wilde zijn bij de 1e echo, zijn mijn moeder, zus en schoonmoeder er ook bij geweest.Het was een koude dag maar vroeg in de ochtend kwam de zon al mooi op. Een goed begin van de dag, dacht ik. Ondanks dat ik het zo spannend vond om te zien of het mini-mensje er echt zit en of alles goed ging daarbinnen bleef ik wel positief. De echoscopiste was heel vriendelijk en heel geconcentreerd bezig. Ze smeerde gel op mijn buik en ging met het echo-apparaat op zoek... Ik vond het zo spannend. Eigenlijk lette ik nergens anders meer op en hoorde ik even niks meer. Ik bleef alleen maar naar het beeldscherm staren. In afwachting of er echt een kindje zat en of het hartje ook klopte. En ja hoor! Er was een klein streepje te zien, waarvan er een soort puntje knipperde. Dat was het hartje! Wat was ik opgelucht. Tegelijkertijd was het een heel bijzonder moment om echt te beseffen dat er leven in mij groeit. De echoscopiste liet de hartslag ook horen. Dit was helemaal even een emotioneel moment - Gino en ik waren zo blij! Het videobellen met Gino ging goed; mijn zus hield het beeld steeds weer op mij gericht en dan weer op het echo-beeld en zo kon hij alles meebeleven.

Nadat deze afspraak voorbij was wilde ik het nieuws verder nog niet bekend maken. Aangezien we de meest onzekere periode van de eerste 3 maanden wilde afwachten. Het was dan ook afwachten tot de volgende echo: die van de 12 weken.
De week na de echo vloog ik naar Praag en was ik samen met Gino. Hij had een superleuke verrassing voor me: hij had suikerwafels met roze en blauwe smarties gemaakt! Wij vierden ons geluk met de kleine babyboy of babygirl op komst!


De 1e echo was dus in de 7e week van mijn zwangerschap. Ik woonde toen al samen met Gino in Praag maar reisde op en neer voor mijn werk en de echo-afspraken. Toen ik ongeveer 13 weken zwanger was verhuisde we van Praag naar Polen. 
Om op het echobeeld ons wondertje te kunnen zien, vind ik zo bijzonder. Daarom wilde ik dat hij het zelf ook een keer zou meemaken in Polen.  Om een pretecho in Polen te vinden, was trouwens nog een hele zoektocht!

Lees ook: Bakerspraatjes: wordt het een jongen of een meisje?

Het lastige was om een praktijk te vinden waar Engels gesproken werd. Van de 10 praktijken die ik belde hingen er 8 op nadat ik vroeg; “Do you speak English?”.
Uiteindelijk vond ik een praktijk waar Engels werd gesproken. Yes! Ik heb dus als verrassing voor zijn verjaardag bij de cadeautjes een kaart gedaan met een roze en een blauw koekje.  Op de kaart had ik geschreven dat we een pretecho gingen doen hier in Polen.Gino vond zijn cadeau heel leuk! En we konden eindelijk samen heen. Het echocentrum in Polen was anders dan in Nederland. Ik werd geholpen door een man. Dat had ik in Nederland nog niet meegemaakt. De echoscopist nam alle tijd voor ons. Er werden zelfs 3D en 4D beelden gemaakt. Zo gaaf om te zien!

Wij wilden graag het geslacht zien, in Nederland kan dit vanaf 14,5 week. Bij deze echo in Polen was ik precies 14,5 week in verwachting! De echoscopist dacht het geslacht van ons kindje wel te kunnen zien maar durfde het niet met zekerheid te vertellen. Jammer!
 

In mijn volgende blog vertel ik hoe dit verder is afgelopen en hoe we er uiteindelijk achter kwamen wat het geslacht van ons kindje is.

 

Lees de andere blogs van Debbie:

Debbie Dhillon Blog #1: Zwanger? Of niet zwanger?

 

beeld: Debbie Dhillon  |  by Anna Belle

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.