Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Babymoon tips

08 November 2017 / Mirjam Hart

Babymoon tips

Samen genieten van jullie babymoon vakantie

Staat jullie babymoon al gepland? Dit nieuwe fenomeen is overgewaaid uit Amerika en  wordt steeds populairder. Geen wonder, want een babymoon is het ultieme excuus om er nog eens lekker samen tussenuit te gaan met je lief voordat de baby geboren wordt. Is een babymoon vakantie ook iets voor jou?

Wat is een babymoon?

Een babymoon vakantie is een vakantie om samen in een relaxte omgeving voor te bereiden op de komst van jullie kindje.  Het woord Babymoon is een woordgrapje op het Engelse woord Honeymoon, de vakantie na het huwelijk. Voor veel zwangere vrouwen is het heel fijn om even niet te denken aan de uitzetlijst en alle andere dingen die nog op de baby to-do lijst staan.

Lees ook: Tips om je geboortekaartjes mooi te versturen!

Babymoon vakantie tips

De ideale tijd voor een babymoon is het tweede trimester van de zwangerschap. Vrouwen hebben vaak in deze periode de meeste energie. De misselijkheid is nu wat minder en je buik is ook nog niet zo groot dat je niet lekker in een vliegtuigstoel zit. Vliegen mag officieel tot 36 weken als je zwanger bent van een eenling. Check altijd even of de vliegtuigmaatschappij een gezondheidsverklaring wil zien voor je gaat vliegen

Je wil er niet aan denken, maar mocht er iets misgaan is het altijd fijn om het nummer van je verloskundige onder de sneltoets van je telefoon te hebben. Vergeet ook niet je zwangerschapsboekje en verzekeringspasje mee te nemen.

Lees ook: Verlanglijstje voor de kraamvisite. Hoe laat je dat weten?

Ideale bestemmingen

De beste vakantiebestemmingen voor een babymoon vind je al dichtbij huis. Een Europese stedentrip of een fijne strandvakantie aan de Spaanse Costa is voor een babymoon perfect. Met de auto reizen is misschien prettig, omdat je dan zelf de tussenstops kunt bepalen.

Je hoeft voor een relaxte babymoon vakantie ook helemaal niet ver. De Waddeneilanden zijn de perfecte plek om lekker uit te waaien. Ook hippe steden als Antwerpen, Gent en Berlijn zijn prima te bereiken met de auto.

Een korte vlucht naar Barcelona, Parijs of Ibiza zijn echte aanraders voor een romantische babymoon. Verwen jezelf met een verblijf in een luxe hotel, boek een tafeltje in een mooi restaurant en mijmer samen over het kleintje dat snel bij jullie zal zijn!

Fijne reis!

In de 3e trimester wordt ook vaak de geboortekaartjes uitgezocht. Zoek je nog inspiratie? Kijk eens bij de collectie van Lief Leuk & Eigen!

Bijzonder mooie geboortekaartjes

ONDERWERPEN: Zwangerschap , mama

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.