Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

NIEUW: echt kraft - stoer papier

26 July 2023 / Dorien

Je kent ons wellicht al een beetje; altijd op zoek naar die unieke touch voor je kaartje om je aankomende baby mee aan te kondigen. Maar wel zo dat je het kaartje zelf online kan ontwerpen én maken. Want niets is leuker dan een persoonlijk design (met een beetje hulp van ons). Dat kan nu ook met ECHT kraftpapier! Kraftpapier is een stoer bruine papiersoort waar je je kaartje direct een stoere look meegeeft.

Bekijk hier al onze kraftkaartjes op echt kraft papier

Stoer papier

Kraftpapier kunnen we eigenlijk ook wel gewoon STOER noemen. Puur en eerlijk, bruin papier. Het geeft jouw geboortekaartje of trouwkaart echt een extra leuke effect. Het papier is in 290 grams en in 350 grams verkrijgbaar. Mooi voor enkele kaartjes en ook heel geschikt voor dubbele kaarten!

Dit is samenstelling van 2 kaartjes ontwerpen: Eddie op echt kraftpapier in combinatie met de losse ronde labeltjes (6 op een vel). Het naturel touw kan je ook bij ons in de shop kopen.

Kleuren op kraft werken net even anders

De gewone roze en blauw, geel of groen komen net even anders uit op een bruine papiersoort. Normaal drukken we deze op een witte ondergrond. Daar komen kleuren helder op uit. Maar druk je kleuren op een bruine achtergrond, dan worden deze kleuren ook iets minder intens van kleur. Vooral pastel en lichte kleuren zullen 'viezer' en minder helder overkomen. Op kraft kan je daarom het beste wat donkere kleuren gebruiken.

Wit is geen wit

Als kaartjes worden geprint/gedrukt, dan gebruiken we standaard de 4 kleuren, cyaan / geel / magenta / zwart. Met deze 4 kleuren worden alle kleuren opgebouwd. Gebruik je wit in het ontwerp op je kaartje? Dan komt daar geen inkt, want wit is de kleur van het papier. Nu werkt dat anders wanneer de ondergrond niet wit is, zoals bij kraft, maar bruin. Bij bruin papier is dus alles wat je wit laat, de kleur van het bruine papier. Dat is kan wel lastig zijn tijdens het ontwerpen. Want wit is juist zo leuk op kraftpapier!

Witte inkt: zo kan je wél met wit drukken op kraftpapier

Gelukkig is er wel een mogelijkheid om wit te drukken op kraftpapier. We kunnen namelijk ook drukken met WITTE INKT. Dit hebben we ook aanstaan in onze online ontwerptool (alleen bij kraftpapier en kalkpapier). Daarom moet je speciaal bij kraftpapier de 'witte inkt' selecteren.

Inspiratie met kraftpapier

Kraftpapier geeft al iets extra's mee met een kaartje. In combinatie met het witte inkt mag je design daardoor mooi minimalistisch zijn. Fijn, clean en strak design komt prachtig uit met deze combinatie! Zoals de trouwkaart van Anne en Stefan. Met een lijntekening van een magnolia.

Trouwkaartje op echt kraftpapier met witte inkt en labeltje met folie

Kraftpapier en digitale (goud)folie: geen ideale match

Digitale goudfolie (scodix) kan helaas niet op kraftpapier. Dat hecht niet goed en je krijgt dan geen mooi resultaat. Daarom kan je niet met folie werken bij kaartjes op kraftpapier. Maar wat je wél kan doen, is een los labeltje op wit papier mét folie toevoegen aan je kaartje. Dan creëer je een 'touch of gold' bij je kaartje (of koper, of rosegoud ;-). Mooi gecombineerd met een stoer touwtje (of een ander leuk touwtje uit onze collectie). Bekijk hier alle losse labeltjes die je kan opmaken!

Kraftpapier versus kraftlook

Kraftpapier is dus echt heel stoer en uniek maar kent dus wel een paar nadelen (wat het ook tegelijkertijd zo bijzonder maakt):

- Zo moet je met speciale 'witte inkt' drukken als je echt wit wilt gebruiken

- Komen kleuren donkerder standaard over door de bruine ondergrond van het papier

- Je kan er geen digitale folie op toepassen

Wil jij bovenstaande nadelen omzeilen, dan kan je ook gaan voor een 'kraftlook'. Dan printen we een kraft afbeelding op een wit kaartje voor je. Als je dit afdrukt op klassiek papier, dan heb je ook het stoere effect. Natuurlijk is het net iets anders dan het echte mooie kraftpapier. Maar het geeft je wel wat meer ontwerp vrijheid met wit, kleuren en folie!

Of bekijk onze leuke foliekaartjes eens. Wellicht vind je dat heel mooi!

Tip: bestel van beide opties een proefdruk en bekijk zelf het verschil!

Gratis proefkaartje

Natuurlijk is het belangrijk om goed te weten wat je krijgt en of jouw design op het scherm nét zo mooi is als in het echt. Daarom is het heel goed om ALTIJD een proefkaartje te bestellen. De eerste krijg je zelfs van ons! In je welkomstmail vind je een kortingscode waarmee je het eerste proefkaartje kan afreken (let op: voor extra opties als folie en hout betaal je wel een toeslag). Zo kan je goed ook meerdere opties vergelijken. Doen hoor! Lees hier alles over het bestellen van je proefkaartje.

Naast geboortekaartjes op echt kraft papier, kan je bij ons ook terecht voor nog meer bijzondere geboortekaartje!

- Geboortekaartjes op kalkpapier

- Houten geboortekaartjes

- Naar alle geboortekaartjes

- Naar geboortekaartjes voor meisjes

- Naar geboortekaartjes voor jongens

 

ONDERWERPEN: kraft , folie , Witte inkt

REACTIES

Ilse 2022-05-31 09:32:36
Goedemorgen, Inmiddels ben ik 25 weken zwanger en ben ik mij aan het ori├źnteren op geboortekaartjes. Graag zou ik een eigen ontwerp op een kaartje willen hebben. Is het bij jullie mogelijk om een foto van een eigen tekening te uploaden op een van jullie kaartjes? Ik hoor graag wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Bij voorbaat hartelijk dank. Met vriendelijke groet, Ilse Kabel

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.