Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Welke kleur kies jij op het geboortekaartje?

15 February 2018 / Mirjam Hart

Kies kleur op je geboortekaartjes

Misschien ben je al druk bezig met het ontwerpen van het geboortekaartje. De vorm, de afbeeldingen en de tekst zijn natuurlijk heel belangrijk. Maar wat ook een heel grote rol speelt, is de kleur(en) die je kiest. Want kleuren hebben allemaal een aparte betekenis. Ga je voor de kleur van enthousiasme, energie of stijl? Lees hier alles over de betekenis van kleuren op het geboortekaartje.

Kleuren betekenissen
Kleuren zijn heel persoonlijk. Iedereen ziet en ervaart een kleur anders. Toch hebben kleuren volgens veel psychologen dezelfde uitwerking op mensen. Wat wil je dat jouw geboortekaartje uitstraalt?

Lees ook: Geboortekaartjes trends 2018

Roze
Roze is nog steeds een heel populaire kleur voor geboortekaartjes wanneer er een klein meisje wordt verwacht. De kleur betekent vreugde, energie en jeugdigheid. Het is een zoete kleur, maar heeft ook veel variaties zoals perzik, fuchsia en nude.

Bekijk hier de leukste ROZE geboortekaartjes!

Trendkleuren 2018
Blauw
Blauw vindt men vaak een typische “jongenskleur”. Het is een kleur die rust en vertrouwen uitstraalt. De kleur blauw wordt ook vaak gekoppeld aan loyaliteit en balans. Donkere tinten blauw worden gezien als stoer en zakelijk. Lichtblauwe tinten worden vaak sympathieker gevonden.

Bekijk hier de leukste BLAUWE geboortekaartjes!

Geel
De kleur geel stemt de meeste mensen direct vrolijk. Het is een goede kleur voor creatieve personen, want het denkvermogen wordt erdoor vergroot. Geel is de kleur van de lente, een nieuw begin. Een heel passende kleur voor een geboortekaartje dus!

Bekijk hier de leukste GELE geboortekaartjes!

Groen
Groen is de kleur van de natuur en vruchtbaarheid. Bovendien is de kleur groen rustgevend en betekent deze kleur harmonie, voorspoed en evenwicht. Groen is momenteel een populaire kleur voor geboortekaartjes vanwege de botanische trend.

Bekijk hier de leukste GROENE geboortekaartjes!

Rood
Bij het zien van de kleur rood gaat onze hartslag omhoog. Deze kleur wordt vaak gelinkt aan passie en temperament. Het is ook de kleur van de liefde. Rood trekt de aandacht en wordt geassocieerd met mensen met lef.

Bekijk hier de leukste RODE geboortekaartjes!

Paars
Paars is een stijlvolle kleur die luxe uitstraalt. Het staat ook voor creativiteit en spiritualiteit. Bovendien vinden mensen deze kleur heel opvallend, maar ook gezellig en knus.

Bij Lief Leuk & Eigen kun je geboortekaarten helemaal naar wens ontwerpen. Met keuze uit heel veel kleuren en tinten. Welke kleur past het best bij jouw kindje?

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.