Geboortekaartjes met folie voor Lilou

17 February 2017 / Dorien

Het kaartje van Lilou voor Mama to the Max

Afgelopen december is Lilou geboren, de dochter van Marjon van Mama to the Max! En wij mochten het geboortekaartje voor haar ontwerpen. Het is een prachtig kaartje geworden: een dubbele kaart, op Oud Hollands papier (met mooie geschepte randen), met hartjes in goudfolie en met roze stipjes en hartjes er omheen. Wil jij ook zo'n mooi geboortekaartje? Hoe gaat dat dan in zijn werk? Er zijn meerdere mogelijkheden. We vertellen het je graag.

Kaartje op maat

Het kaartje voor Lilou is geïnspireerd op ons standaard basisfolie kaartje, ‘wolkenhartje koper’. Dit kaartje zit in onze basiscollectie folie. Folie wordt met een stempel in het kaartje gedrukt waardoor je echt metallic goud, zilver of koper krijgt met een reliëf. Marjon wilde liever goud in plaats van koper, want dat past mooi bij Mama to the Max. Geen probleem, want we kunnen ook foliekaartjes op maat maken. De foliestempel hadden we al, dus die gebruikte we opnieuw in het ontwerp. Maar dit keer hebben we de kaarten met goudfolie ingedrukt. Daarna zijn de teksten gedrukt met een mooie roze pms kleur, geïnspireerd op de kleur van Mama to the Max

Hoe wordt een foliekaartje gemaakt?

Hieronder hebben we het proces van het drukken van een foliekaartje in beeld gebracht en laten we zien hoe dit ambachtelijk proces precies gaat.

Geboortekaartjes folie, hoe werkt het

1. Het kaartje wordt ontworpen. Als de foliestempel van het ontwerp nog niet bestaat, wordt deze op maat ontworpen en besteld.
2. De stempel wordt gepositioneerd op de machine zodat de stempel op de juiste plek komt.
3. De pers wordt verhit, de folierol wordt geïnstalleerd.
4. We kunnen gaan proefdraaien, staat alles goed ingesteld? Komt de folie mooi egaal op de kaart en klopt de positie?
5. Ja? Dan wordt elke kaart één voor één gedrukt.
6. Kaarten voorzien van folie? Dan gaan ze naar de pers om ingedrukt te worden.
7. Voor de voor- en achterzijde worden platen gemaakt om de tekst op de kaart te zetten.
8. De kleur wordt handmatig gemengd en op de pers aangebracht.
9. Er wordt weer even proefgedraaid. Is de kleur goed?
10. Zo ja… drukken maar. Eerst de voorzijde en dan de achterzijde.
11. De kaartjes zijn helemaal klaar! Nu goed drogen om vlekken te voorkomen. En dan gaan ze naar de kersverse ouders!

Er zijn meerdere opties voor zo'n mooi (folie)kaartje

Het maken van een custom made ambachtelijk foliekaartje heeft meerdere fases in het productieproces. Dit zie je dan ook terug in de prijs. Daarom hebben wij gekeken hoe we een foliekaartje voordeliger kunnen maken!

Optie 1. Kies voor een foliestempel op maat of een standaard stempel.

We hebben een aantal foliestempels ontworpen die voor iedereen zijn te gebruiken. Zo hoef je geen foliestempel op maat te laten maken. Zo hebben we een hartje, wolkenhartjes, veertje, wolkensterretjes etc. Hierbij kies je zelf de kleur folie (goud, zilver of koper) en kan je tot wel 2 kleuren kiezen voor de bedrukking.

Optie 2. Kies voor een kaartje uit de FOLIE BASISCOLLECTIE

Om de foliekaartjes nog voordeliger aan te kunnen bieden hebben we een BASISCOLLECTIE van folie ontworpen. Wij hebben gekozen voor een aantal designs en deze vooraf ingedrukt (in een beperkte oplage). In de collectie vind je verschillende designs en vaste folie kleuren. Zo hebben we het koperen wolkenhartje op Oud Hollands papier in een vierkante kaart en een koperen veertje op een Oud Hollandse enkele rechthoekige kaart. Bekijk alle foliekaarten hier. Het bedrukken van deze designs gebeurt op maat. Je kan zelf kiezen welke 1 of 2 kleuren je het mooist vindt bij de basisfolie. Informeer altijd vooraf of er nog wel voorraad is van het kaartje dat jij wilt. Het kan zijn dat sommige designs uit de collectie lopen.

Optie 3. Kies voor de online collectie met goudlook!

We hebben ook een online collectie gemaakt met een goudgevoel. Dan wordt een goudkleurige illustratie mee gedrukt en wordt er niet met folie gewerkt. Ook dit kan heel mooi zijn. Vooral als je op mooi klassiek papier drukt. Deze collectie kan je zelf online maken en bestellen. En bij deze collectie kan je ook direct een persoonlijke proef bestellen. Tip: bestel het kaartje op klassiek papier voor een bijna Oud Hollands-effect of op metallic papier voor toch wat extra shine!

Geboortekaartje Lilou mama to the max met goudfolie

Wil je een geboortekaartje als Lilou, ook met echte goudfolie? Dan maken we deze op maat voor je. Vul dan dit aanvraagformulier in via ons blog Speciale geboortekaartjes!

Geboortekaartje Lilou Mama to the Max met koper, basiscollectie

Vind je koperen hartjes ook mooi? Dan kan je kiezen voor dit kaartje Wolkenhartje koper uit onze Basiscollectie folie. De folie is dan al voorgedrukt. Reserveer deze vooraf door hier te bestellen. Op is op.

Geboortekaartje Lilou Mama to the Max online met goudlook

Of wil je niet per se folie en vind je het ontwerp gewoon mooi? Dan kan je online het geboortekaartje hier direct zelf maken.

 

Goud, koper of goudlook geboortekaartjes

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.