LET OP: Houd vanwege drukte bij PostNL rekening met vertraging op zowel brievenbuspost als pakketpost.

Blunders op je geboortekaartjes, zo voorkom je ze

20 December 2019 / Dorien

Blunders op je geboortekaartje, zo voorkom je ze

Hoera! De postbezorger staat voor de deur met je bestelling geboortekaartjes. Je pasgeboren baby ligt te soezen in de box en je geluk kan niet op. Vol verwachting open je de doos met geboortekaartjes en ziet je prachtige kaartjes. Je leest alle tekst nog eens door… en dan, als een donderwolk bij een heldere hemel

  • Telefoonnummers vergeten?
  • Typefout in de tweede naam?
  • Datum vergeten aan te passen?

Een nachtmerrie!

Wij hebben een checklist gemaakt, zodat je niks vergeet! Lees hieronder alles over de meest voorkomende blunders op het kaartje.

 

Naam

Waarschijnlijk vergeet je de naam niet op het kaartje te zetten, maar een spelfout is snel gemaakt. Dit is zeker mogelijk als je je kindje gaat vernoemen, dan wil je natuurlijk wel dat de schrijfwijze van de naam helemaal correct is.

 

Geboortedatum

Na de naam, de belangrijkste informatie voor op het kaartje. Wat kan daar nou fout mee gaan? Een hoop! Allicht heb je al maanden een proefkaartje thuis liggen met je uitgerekende datum erop. Deze datum zit dan zo in je hoofd dat je vergeet om de deze aan te passen.

Of misschien heb je wel de datum op de voor- en achterkant van je kaartje staan. Let je dan even op dat je ze wel beide aanpast?

Tip geboortekaartjes: check overal goed de datum

Papa, mama, broertjes en zusjes

Nog zo’n punt waarvan je niet verwacht dat je die vergeet. En toch gebeurt dit geregeld.

Het is zo vervelend als je de kaartjes verstuurd en mensen weten niet van wie de kaart afkomstig is. “Trotse papa en mama”, dat kunnen tenslotte heel veel mensen zijn. Vergeet dus niet je namen te vermelden of in ieder geval een referentie, zodat iedereen weet dat het jullie kindje is!

 

Lees ook: Achternaam op het geboortekaartje, wel of niet?

 

En we weten dat dit kaartje is voor jullie nieuwe kindje, maar lieve broertjes en zusjes mogen niet vergeten worden. Meestal ontwerp je een kaartje op basis van een bestaand ontwerp en niet altijd staan hier broertjes of zusjes bij vermeld. Het is dan heel makkelijk om alleen de tekst aan te passen naar je eigen gegevens, maar is het vergeten van je andere kindje(s) snel gebeurd.

 

Check check dubbel check

Is je kleintje geboren? Check dan heel goed of je alle gegevens goed op het kaartje hebt staan. Laat altijd iemand anders ook nog even naar je bestelling kijken, zo controleer je dubbel of alles helemaal klopt. Neem een lijstje met daarop de naam van je kindje, de geboortedatum en eventueel de aanvullende geboortegegevens. Lees het kaartje nog even helemaal door en kijk of alles naar wens is.

 

Bekijk alle geboortekaartjes

 

Twijfel je of alles netjes is uitgelijnd? Dan kan je ons altijd even bellen of mailen, want we kijken met alle liefde met je mee.

Of lees eens dit blog: Hoe zet je je tekst netjes uitgelijnd op je kaartje

 

Fan van lijstjes? Download dan hier de checklist voor je geboortekaartje!

ONDERWERPEN: Geboortekaartjes

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.