5 Tips: Wie stuur je een geboortekaartje!

31 August 2018 / Nathalie

Het is het mooiste nieuws dat je ooit zult brengen: de geboorte van je kind! Op Instagram, Facebook en Whats app, knal je zo het grote nieuws met foto en al - digitaal - de wereld in. Dat kost niets. Behalve de tijd die je kwijt bent om de leukste foto te kiezen. Maar wij worden toch wel heel blij van ECHTE post en van het versturen van een geboortekaartje. Een geboortekaart is een blijvend tastbaar aandenken aan een van de grootste mijlpalen in een mensenleven! En kan je ook over 5 jaar nog heel trots showen. Er kleeft wel één ieniemienie nadeel aan deze èchte post: het is niet gratis. Alleen je kunt het maar een keer goed doen - no second chances on a first impression! Dus ga voor de mooist mogelijke combinatie van ontwerp en papier. Met die bijpassende sluitsticker!

Wij geven 5 tips om te tellen wie je een geboortekaartje stuurt:

1. Maak een lijst.

Op deze lijst zet je familie, vrienden, buren en kennissen. Kijk nog niet of er mensen afvallen.
Tip: Type deze in onze Excel-download - dan kun je deze daarna gemakkelijk bewaren en nog beter: gebruiken om etiketten af te laten drukken.

2. Bij twijfel doen.

Hier kunnen we niet zoveel aan toevoegen. Deze zin zegt alles al. Als je niet zeker weet of je iemand een geboortekaartje wilt sturen, dan is dat meestal omdat het contact is verwaterd. Om welke reden dan ook. Niet te lang over nadenken. Je kunt het maar 1 keer goed doen. Stuur die kaart. Wie weet verbetert dat het contact en zo niet, dan ligt het niet aan jou.

 

3. Wel of niet?

Kijk wie je een kaart wilt sturen en wie er misschien van de lijst kan. Ga op je gevoel af! Maar zoals hierboven gezegd, bedenk ook: je kan het maar een keer goed doen.

4. Vergeet de zakelijke contacten niet.

Je kunt al je collega’s op de hoogte brengen door 1 kaart naar de gehele firma te sturen. Of naar HR en eentje t.a.v. jouw afdeling. Maar wellicht is het leuk om die collega met wie je nauw samenwerkt een eigen kaartje te sturen. Die heeft je waarschijnlijk ook op kantoor tijdens je zwangerschap gesuppport!

Wil je nu niet dat iedereen op bezoek komt dan kun je altijd 2 versies van de geboortekaart bestellen. Een met bezoek-tekst en een zonder. Of voeg de bezoektekst toe op losse kraambezoek- ofwel kraamborrelkaartjes. Er kan altijd een kraamkaartje bijpassend bij de geboortekaart gemaakt worden, dan is alles helemaal in stijl!

5. Bestel niet te afgemeten.

Je vergeet, ondanks de lijst, altijd nog iemand. Of het blijkt dat de trotse opa/oma het kaartje aan collega’s wil showen. En ineens sturen al de nieuwbakken mama’s van de zwangerschapsyoga toch een kaartje en dan is het lomp om niets terug te sturen. Vaak wordt de prijs van geboortekaartjes op basis van staffels berekend. Lees: hoe meer kaartjes hoe voordeliger de kaartprijs per stuk wordt. Dan is nabestellen achteraf vaak duur. Doe daarom niet te zuinig en bestel 10 kaarten extra. Ook voor jezelf is een paar exemplaren handig. Om altijd een mooi kaartje achter de hand te houden. Voor jezelf en later voor je kindje natuurlijk.


Zoals gezegd kun je maar 1 keer het geboortekaartje van je kindje uitsturen: ga dus gewoon voor die mooie kaartjes op het stevige papier, met de chique enveloppen en de bijpassende sluitstickers. En wil je een eigen ontwerp of hulp bij de opmaak van het geboortekaartje - ons team helpt graag! Team@liefleukeneigen.nl  /  online chatten op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur /  0251 200-203

 

Lees ook: 5 TIPS voor bijzondere geboortekaartjes

Lees ook: Do's en Dont's kraamcadeautjes

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.