Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Opmaaktips voor je geboortekaartje

19 December 2016 / Dorien

Je doet het natuurlijk niet elke dag, zo’n geboortekaartje zelf maken. Het is natuurlijk helemaal leuk dat je het online zelf kan doen maar ook spannend. Want je wilt natuurlijk het beste resultaat. We geven je graag dé tips hoe je jouw kaart helemaal mooi kan maken!

Lees ook: Voorkom blunders op je geboortekaartje

Tip 1: Maak een mooie combinatie van lettertypes

Zo leuk om online allerlei lettertypes uit te proberen. Maar kies voor op je final design niet meer dan 2 of 3 soorten lettertypes door elkaar heen. En gebruik deze dan ook het liefst consequent. De namen kunnen in een uitbundiger lettertype en de teksten met wat meer zakelijke inhoud in een strakker lettertype. We geven je hier een paar mooie combinaties.

Tip 2: Ga niet te groot met je lettertypes

Je tekst moet leesbaar zijn voor de gemiddelde lezer. Lettertype 12 is bij sommige fonts best groot! Het is afhankelijk per lettertype maar begin eens met grootte 10 en kijken dan of het nog mogelijk is om iets kleiner te gaan. Een luchtige opmaak is vaak het mooiste bij een design. Koeieletters doet een ontwerp meestal niet veel goed.

Tip 3: Less is more

De tekst is mooi als onderdeel van het ontwerp. Dus maak keuzes in je teksten en zet het kaartje niet helemaal vol. Wil je per se toch informatie kwijt maar wordt je kaart toch wel erg druk? Bij dubbele kaartjes kan je ook nog de achterzijde gebruiken voor teksten!

Tip 4: Tekst voldoende van de rand plaatsen

Houd je tekst minimaal een halve centimeter van de rand. Liefst nog meer. Kaartjes worden namelijk schoongesneden en er kan altijd een mm meer worden afgesneden. Dat is onderdeel van het productieproces. Een goede marge van de rand staat ook altijd mooier. Bij de online editor kan je de ‘veiligheidsmarge’ aanzetten. Dan verschijnt er op je kaartje een stippellijntje die aangeeft dat je tekst daarbinnen moet blijven. Handig!

Tip 5: Maak er een geheel van

Het is mooi als de voorzijde en binnenzijde een geheel vormen in het ontwerp. Dat kan je heel goed doen door lettertypes en kleuren die je hebt gebruikt op de voorzijde, ook op de binnenzijde terug te laten komen!

 

 

Denk ook hier nog even aan!

Bestel op tijd

Soms zit je in je nieuwe bubbel (hopelijk roze en niet grijs) en heeft je kaartje nog geen prioriteit. Dat is prima maar houd wel rekening met het weekend en dat er in drukkere tijden (bijvoorbeeld in december) post net niet altijd mee werkt. Neem de tijd voor je bestelling! By the way, bij de site van Lief Leuk & Eigen is het zo dat als je vóór 12.00 uur bestelt op werkdagen, de order in principe* dezelfde dag wordt gedrukt en verstuurd! Goed om rekening mee te houden.

Verstuurt iemand anders je kaartjes?

Laat je je kaartjes door iemand anders inpakken en versturen? Houd er rekening mee dat zij niet zien hoe jij het ontwerp hebt bedoeld. Kijk daarom altijd zelf je kaartjes na. Of geef degene die het inpakt de proefkaart zodat zij de kaart kunnen controleren.

Vergeet niet je enveloppen mee te bestellen

Bij de site van Lief Leuk & Eigen zijn de enveloppen los te bestellen. Omdat jij mag kiezen welke envelop je het mooiste bij jouw ontwerp vindt! We hebben allerlei soorten en kleuren. Vergeet ze dus niet mee te bestellen bij je geboortekaartjes! Je kan ze ook eerder laten komen, ook wel zo makkelijk.

Extra check? Laat je kaartje controleren door de kaartjesmakers

O jee, dat is best een hele waslijst. Daarom is het soms zo fijn om je ontwerp even tegen een professional aan te houden. Iemand die het wel dagelijks doet! Bij Lief Leuk & Eigen kan je altijd vragen of de designers even meekijken met je geboortekaartje. Ze kunnen ook geheel vrijblijvend een voorstel doen voor de opmaak. Dan kan je vanaf daar weer zelf verder. Het is en blijft natuurlijk een persoonlijke keuze! Wij vinden het belangrijk dat jij blij bent je geboortekaartje.

 

* Indien de geboortekaartjes nog gestanst moeten worden, is er een extra dag levertijd.

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.