Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.

Ik heb jullie site gevonden via:


Heb je al een account? Inloggen

Babyshower plannen!

10 January 2018 / Nathalie

Klik op de afbeelding voor de handige download

babyshower plannen

Het geven van een babyshower voor een zwangere zus, collega of beste vriendin is superleuk. Het is het uitgelezen moment om de mommy-to-be nog eens extra in het zonnetje te zetten en er zelf ook van te genieten dat er een klein mensje in aantocht is! Maar hoe pak je het plannen van een babyshower nu precies aan? En zorg je ervoor dat je niets vergeet? We maakten een handig lijstje voor je:


1.    Wat ga je doen tijdens de babyshower?
Dit is een belangrijke vraag – omdat het leuk is om all out te gaan met de organisatie van de babyshower, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk: wat vindt de mommy-to-be leuk ? Denk hierbij aan wat voor persoon ze is – houdt ze van uitbundige feestjes of is ze meer van het rustige genieten. En denk dan ook aan hoe haar zwangerschap is verlopen. Want misschien is zij normaliter het grote fuifnummer, maar door haar zwangerschapskwaaltjes snel vermoeid en dan geniet ze misschien minder van een groot feest met veel activiteiten.

Een aantal vormen van een babyshower zijn:

  • De spelletjes babyshower

De invulling van deze babyshower bestaat grotendeels uit het doen van grappige spelletjes met elkaar. Een leuk overzicht van de spelletjes en een superleuke download vind je hier.

  • De maak-het-zelf babyshower

Je gaat ‘iets’ doen met de groep, waarbij de mommy-to-be centraal staat uiteraard. Denk hierbij aan: samen kinderkamerschilderijen maken, speenkoorden rijgen, een wensbord maken, rompertjes versieren enzovoorts.

  • De bourgondische babyshower

Lekker high tea-en of lunchen met elkaar. Gewoon genieten van heerlijke hapjes met een non alcoholisch drankje uiteraard!

Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken van de verschillende vormen. Bijvoorbeeld een high tea waarbij je tussendoor spelletjes doet of een rompertje versiert. Of een spelletjes-middag met heerlijke hapjes tussendoor. Maar houdt dus de moeder in spé in gedachten. Waar wordt zij blij van?

Lees meer: de vlog van SuperSaar: alles over geboortekaartjes

2.    De locatie van de babyshower
Als je de invulling van de babyshower hebt gekozen, kan je een locatie erbij bedenken. Is de activiteit die je hebt gekozen ergens anders of kun je deze lekker thuis houden? Het voordeel van thuis is dat het vaak qua budget wat minder prijzig uitvalt. Nadeel is dan wel dat je zelf alles moet regelen, van de boodschappen tot de afwas achteraf. Als je de babyshower in een horecagelegenheid houdt, geef dan wel duidelijk aan dat het een babyshower betreft. Dan houden ze rekening met wat de zwangere wel en niet mag eten!
Ook met betrekking tot de aankleding van het feestje kun je vaak beter vooraf even overleggen. Thuis kun je gemakkelijk all out gaan met de roze of blauwe ballonnen en de tafel en hapjes zo aankleden zoals je wilt. Op een locatie is het fijn als je weet wat de mogelijkheden zijn. Heb je leuke prikkertjes voor in de hapjes dan wil de bediening deze vaak wel voor je toevoegen, maar heb je een grote bos helium gevulde ballonnen in gedachten, dan is het toch fijn als de andere gasten van het restaurant daar geen last van hebben. Overleggen dus, er kan en mag vaak meer dan je denkt en zo kom je niet voor verrassingen te staan!

geboortekaartjes

3.    Gasten uitnodigen voor de babyshower
Wie nodig je uit? Stel een gastenlijstje op. Wie denk je dat de mommy-to-be er graag bij wil hebben? De vrouwen uit haar directe omgeving? Wel of geen collega’s? En vergeet vooral de oma’s niet!
Waar het bij een vrijgezellenfeestje niet echt gebruikelijk is om de moeder en schoonmoeder te erbij te vragen, is dit bij een babyshower juist wel heel leuk. De oma’s zijn vaak apetrots en mogen dan ook niet ontbreken.
Meestal is een babyshower voor de moeder en de vrouwen uit haar direct omgeving, maar als je weet dat ze het leuk vindt om ook de mannen uit haar innercircle erbij te hebben, dan kun je hen er natuurlijk ook bij betrekken.

Als je de bovenste 3 punten uitgedacht hebt, is het een kwestie van een aantal vervolgstappen.
Deze hebben we in een handig to-do-lijstje gezet. Dat je hier kunt downloaden!

Lees meer: De leukste babyshower spelletjes met download!

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.