Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.

Ik heb jullie site gevonden via:


Heb je al een account? Inloggen

Babynamen bohemian style

24 August 2017 / Dorien

Babynamen in bohemian style - blog Lief Leuk & Eigen

Bohemian babynamen, voor jouw kleine levensgenieter

Leef, speel en geniet van het leven! Dat is het gevoel dat deze babynamen hebben. Lekker ravotten, buitenspelen, niet netjes en keurig maar ‘wild & free’. Natuurlijk geef je deze instelling zelf mee in de opvoeding maar met deze babynamen maak je direct al een goede start:

Anaïs

Een naam met een heerlijke hippie vibe die net even anders klinkt dan Anna. Misschien doet het je denken aan het geurtje, bloemig en zoet of aan de bekende schrijfster Anaïs Nin een vrije geest en bohemian all the way.

Bohemian kinderen

Bron beeld: pinterest

Wilde

Ja, deze naam zegt het allemaal – met of zonder E op het eind. Of nog met een R erbij: Wilder. Het kan allemaal. Voor een stoer jongetje of een vrijgevochten meisje!

Bodhi

Weer eens wat anders dan Bo of Beau. Bodhi is een naam met een herkomst uit het Sanskriet. En is afgeleid van de Bodhi-boom; een grote vijgenboom waaronder Boeddha zijn volmaakte wijsheid ofwel verlichting bereikte. Diep! Een charismatische naam dus met een prachtig verhaal.

Lavender

Deze Engelse benaming van lavendel is weer eens iets anders dan Lily, Bloem, Roos of Iris. Tevens uniek -  want de Nederlandse voornamenbank van het Meertens Instituut geeft aan dat deze naam nog niet zo veel voorkomt in Nederland. En zoek je een andere bloemige naam denk dan ook eens aan Dahlia.

 

Op zoek naar Bohemian style geboortekaartjes? Kijk eens hier!

Geboortekaartjes bohemian style

Beer of Bear

Stoer, avontuurlijk en sterk. Heel leuk als jongensnaam en het roept bij ons een beeld op van een jongetje dat met de wind in zijn haar en modder aan zijn broek buiten aan het spelen is. In dezelfde reeks vinden we ook Wolf, Vos of Raaf mooi.

Fern

Een bijzondere botanische naam: Fern betekent varen in het Engels. Varen vinden wij ook een geweldige naam.

Briar

Uitgesproken als Breh-R. Nog een meisjesnaam met een botanische oorsprong. De betekenis van Briar is wilde roos. Wauwie!

Forest

Woud of Bos. Wat wil je nog meer – krachtig en heel eigen. Weer zo’n naam die prachtig klinkt en bij een uniek jongetje past.

Juno

Dit is een sterke vrouwelijke naam. Net weer even stoerder dan June. De naam betekent ‘koningin van de hemel’. Goed begin toch?

Babynamen voor ravottende kinderen

Bron beeld: pinterest & Bob Willem

Juniper

Aards en geneeskrachtig. Juniper is een naam die makkelijk van de tong rolt en een fijne natuur vibe heeft.  

Atlas

Een robuuste naam die je niet vergeet. Atlas was in de Griekse mythologie degene die de wereld op zijn schouders droeg. Dat is pas een naam voor een jongen!

River

Vrij en helder als stromend water. Ja, we worden er zelfs lyrisch van. River is een naam die al wat vaker voorkomt en wij vinden het een hele mooie! Helemaal leuk is het, als jullie kindje het sterrenbeeld Waterman krijgt. Even doorfluisteren aan de buik dus: geboren worden tussen 21 januari en 19 februari!

Saffron of Saffraan

Op zijn Engels of op zijn Nederlands, allebei een bijzondere naam. Saffraan komt van het krokus bloempje en staat gelijk aan een prachtige diep gouden honingkleur. Leuk voor een zonnig en vrolijk meisje!

India

De naam van het land dat symbool staat voor de vrije spirituele geesten. De reislustigen, alles is intens hieraan. De geuren en de kleuren. Als dat geen een free spirited naam is.
Een andere topografische bohemian naam die we erg leuk vinden voor een jongetje is: Everest. Als in de rotsvaste hoge piek van de wereld!

 

Lees ook: Stoere babynamen voor jongens

Lees ook: Stoere babynamen voor meisjes

Lees ook: Babynamen van de sterren

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.