Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Wintertijd, een extra uurtje (toch?)

28 October 2016 / Dorien

Zwanger en al een baby? Dan kan dit weekend nog best lastig worden!

In het laatste weekend van oktober gaat ieder jaar de wintertijd weer in. De klok gaat een uur achteruit. Je mag dus een uur langer in je bedje blijven liggen. En ’s morgens is dan ook weer wat eerder licht (ok en ’s avonds eerder donker, dat is dan weer minder). Dit lijkt heerlijk, vooral als je zwanger bent. Maar als jullie al een baby of peuter hebben, dan kan het uurtje je zomaar worden ontnomen. Jij wilt van dit extra uurtje genieten maar is je kindje er ook snel aan gewend?

 

Een slapende baby = goddelijk

Niets is vervelender voor ouders met een baby die net een lekker slaapritme te pakken hebben om het ritme weer te zien verstoren. Wat eerst een heerlijke 7 uur was, kan nu opeens een hele vroege 6 uur worden. Dat ene uurtje kan heel veel impact hebben op je dag, vooral als je in je eerste trimester zit. Je kan te maken krijgen met jengelende en vermoeiende kindjes. Met name voor jonge kinderen kan het even duren voordat ze aan het nieuwe ritme gewend zijn. Hoe ga jij daar mee om? En vooral als je zelf je slaap echt nodig hebt?

 

Langzaam het ritme aanpassen

Probeer rustig maar duidelijk het ritme van de dag en nacht aan te passen. Vaste momenten kan je langzaam gaan verschuiven zodat de biologische klok kan wennen aan het andere ritme. Je kan bijvoorbeeld je kindje elke dag een kwartiertje later naar bed brengen en hier al eerder mee beginnen.

Een andere tip is om de dagen vóór de tijdswisseling iets later te gaan eten. Dan begin je al met het verschuiven van de biologische klok. Doe dit ook al met het middageten.

Het (lang) rekken van het moment van naar bed willen is niet altijd een succesvolle methode. Als je kindje of baby toch nog op de oude tijd wakker wordt, komt hij of zij slaap te kort en dan wordt het er in huis niet vaak gezelliger op!

 

Lees ook onze andere blogs:

Babynamen van de sterren

Een bijzonder geboortekaartje

Fotostrip geboortekaartje

 

Slaapritme bij een ouder kindje

Is je kindje al wat ouder en kan je al goed met je hem of haar communiceren? Dan kan je misschien al afspraken maken. Bijvoorbeeld dat ze niet eerder uit bed mogen als… een lampje aan gaat, het buiten licht is, of een ander duidelijk signaal. Geef boekjes mee waar ze in kunnen bladeren of kijken. Ook een mooie oefening voor geduld!

 

Hoe pak jij het aan? Heb je nog tips voor andere ouders? Laat het ons weten!

 

Droom geboortekaartjes voor zoete slapende kindjes

 

 

ONDERWERPEN: baby , zwanger , slapen

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.