Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Checklist 3e trimester

29 July 2021 / Dorien

Meer dan 28 weken zwanger? Dan ben je nu aangekomen in het derde trimester van je zwangerschap, ook wel de laatste loodjes genoemd. Je buik neemt in omvang toe en het zal niet lang meer duren tot jij je kindje in je armen mag sluiten. Tijd om de laatste puntjes op de i te zetten dus. Met deze checklist voor het derde trimester ben je extra goed voorbereid!

Derde trimester zwangerschap

Het derde trimester van je zwangerschap verloopt van ongeveer 28 tot en met 40 weken. In deze periode zal je lichaam het meest veranderen en misschien worden sommige taken al te zwaar voor je. Zorg er daarom voor dat je op tijd om hulp vraagt en niet deze hele to-do lijst voor het laatste trimester in je eentje probeert te voltooien.

In dit trimester staat het voorbereiden op je bevalling centraal. Dit is de periode om alles goed te regelen en klaar te zetten!

28 weken

Schrijven geboorteplan – Waar en hoe wil je bevallen? Wil je pijnbestrijding? Wie mag de navelstreng doorknippen? Al jouw wensen en verwachtingen schrijf je op in een geboorteplan. Dit plan bewaar je bij je andere papieren voor de verloskundige.

30 weken

Babynamen – Zijn jullie al aan het bedenken hoe de baby gaat heten? Op Lief, Leuk en Eigen kun je heel veel inspiratie vinden voor babynamen, zoals Franse babynamen (link Franse babynamen), namen voor kerstkindjes (link kerstnamen)  of trendy bohemian namen (link boho namen).

32 weken

Geboortekaartjes kiezen en online maken – Wist je dat je bij Lief Leuk & Eigen je geboortekaartje helemaal zelf kunt samenstellen? Zo leuk en makkelijk om te doen. In de Creative Hub vind je uitgebreide begeleiding om jouw mooiste kaartje samen te stellen. Wat zet je op je kaartje, wat is folie, wanneer moet je bestellen. En uiteraard kan je ook hulp van de kaartjesexperts inroepen! Want jouw kaartje moet toch echt lief, leuk en vooral heel eigen worden!

34 weken

Zwangerschapsverlof? – De meeste vrouwen stoppen met werken rond 4 tot 6 weken voor de uitgerekende datum. Gebruik deze tijd niet alleen om je checklist voor het derde trimester af te ronden, maar ook om uit te rusten. Breng een bezoek aan de kapper of schoonheidssalon. Ga lekker uit eten met je vriendinnen of ga naar de bios met je partner.

36 weken

Bed op klossen – Bij de zorgwinkel kun je klossen huren om het bed iets hoger te zetten. Dit is Arbo technisch verplicht voor de kraamhulp. Ook kun je hier een bedpan en andere benodigdheden voor de kraamtijd huren.

Vluchttas klaarzetten – Wees goed voorbereid en zorg dat er een tas met spullen klaarstaat, mocht je onverhoopt naar het ziekenhuis moeten.

38 weken

Voorbereiden kraamweek - Check even of je alles in huis hebt en probeer je mentaal voor te bereiden op de kraamweek. Krijg je extra hulp naast je kraamverzorgende? Neemt je partner vrij? Willen jullie meteen visite of willen jullie liever een kraamfeest organiseren? En zet dit ook goed op het geboortekaartje

Geboortekaartje klaarzetten - Zijn jullie helemaal uit het kaartje en is het design helemaal naar wens? Bestel eventueel nog een allerlaatste proefdruk. Is de adressenlijst klaar (lees hier wie je wel en geen geboortekaartje stuurt), weet je welke enveloppen je kiest en of je wel of geen sluitsticker wenst? Zet alles klaar in je account en schrijf de specificaties op voor je partner, zodat hij straks makkelijk de kaartjes kan bestellen.

40 weken

Keep calm - Je baby kan nu al geboren zijn, maar kan ook nog 2 weken blijven zitten. Ongeveer 4% bevalt op de uitgerekende datum. En de meeste vrouwen zijn iets langer dan 40 weken zwanger. Geniet van je rust zo lang het kan. Maak je niet te druk en begin alleen nog aan kleine klusjes zoals het klaarmaken van de enveloppen voor de geboortekaartjes, naaien van babykleertjes of bekijk nu zoveel mogelijk afleveringen van je favoriete Netflix serie.

Tijd om ook deze checklist derde trimester af te vinken. Succes met de laatste loodjes!

ONDERWERPEN: Zwangerschap

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.