Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Zo maak je een poster van je geboortekaartje

14 January 2022 / Jorien

Hoe leuk is het om een poster te maken van je geboortekaartje. Als aandenken aan het geboortekaartje van jullie pasgeboren zoon of dochter, als trendy geboorteposter op de babykamer. Maar ook als kraamcadeau is een geboorteposter leuk om te geven. Zo krijgt dit toch al bijzondere kaartje een speciale én blijvende plek in huis (in plaats van dat het geboortekaartje in de kast belandt).

Poster maken van een geboortekaartje

Bij Lief Leuk & Eigen kan je heel gemakkelijk een poster maken van je geboortekaartje. Precies dezelfde, of nét iets anders. Het ontwerp van jouw geboortekaartje bewaren we in je account. Daar kan je terugvinden welke elementen, kleuren en lettertypes je hebt gebruikt in het geboortekaartje.Ga je aan de slag met je poster? Kies je favoriete formaat en maak het geboortekaartje na in de ontwerptool. 

Wat zet je op een geboorteposter?

Er zijn heel veel leuke dingen die je op een geboorteposter kan zetten. Vaak zie je de naam en geboortedatum van de baby terugkomen op de geboorteposter. Of een klein gedichtje of tekstje. Dit mag je natuurljk helemaal zelf weten! In de beeldbank kan je kiezen uit héél veel afbeeldingen, illustraties en vormen. Kies je favoriete kleuren en lettertypes en zet alles op de poster waar jij blij van wordt. 

Een poster voor de babykamer

Wil je een poster die past bij de babykamer of kinderkamer, die niet hetzelfde is als het geboortekaartje? Ook dat is mogelijk! In onze collectie posters vind je leuke voorbeelden van posters in verschillende stijlen. Deze kan je allemaal naar wens aanpassen. Zo maak je zelf een mooie accessoire voor in de babykamer! 

  • geboorteposter rivka
  • poster lola
  • miniposter sammie
  • geboorteposter op maat met giraf

 

Geboorteposter maken, onze tips

1. De perfecte afmeting

Wil je een poster van het geboortekaartje die écht opvalt aan de muur? Ga dan voor een groot formaat, zoals 40 x 50 cm, 50 x 60 cm of 50 x 70 cm.

Een miniposter heeft een afmeting van 21 x 30 cm. Dit is een mooi, handzaam formaat dat mooi uitkomt in een grotere lijst!

2. Het mooiste papier voor je poster

Alle posters worden gedrukt op 160 grams posterpapier. Dit is papier met een glimmend effect. Wil je liever een mattere papiersoort? Dan is Cotton iets voor jou! 

3. Extra speciaal met folie

Wil je extra shine toevoegen op je poster? Dat kan! Want ook je geboorteposter kan je nóg mooier maken met foliedruk. 

Folie is een extra bewerking en kost daarom €15,00 voor één zijde. 

4. Poster op maat

Wil je een ander ontwerp voor je poster dan wat er op het geboortekaartje staat? Maak dan je eigen poster! Met onze poster templates begin je op een blanco vel met ontwerpen. In de ontwerptool kan je helemaal jouw eigen poster samenstellen in een afmeting naar keuze; 21 x 30 cm, 30 x 40 cm, 40 x 50 cm of 50 x 70 cm. Maak gebruik van de uitgebreide DIY-beeldbank 

  • geboorteposter fotolijst met dubbel glas
  • poster geboortekaartje klembord
  • geboorteposter leuk ophangen met ophangsysteem
  • een poster maken van je geboortekaartje

Tips om je poster leuk op te hangen of neer te zetten

Als wandcollage

Combineer verschillende formaten om jouw eigen wandcollage te maken! In onze beeldbank vind je zoveel leuke afbeeldingen en illustraties, en in de online ontwerptool maak je hierdoor gemakkelijk meerdere posters. De posters hang je op aan de muur in jouw favoriete lijsten. Ook hier kan je combineren in kleur, met/zonder passe partout 

Met houten klembord

Zet je geboorteposter leuk neer met een houten klembord! De poster klem je tussen de clip en het hout. Hierdoor blijft je poster mooi zonder te gaan krullen én zet je 'm gemakkelijk neer op je favoriete plek in de babykamer (of ergens anders in huis)!

Fotolijst met dubbel glas

Je geboorteposter inlijsten wordt extra leuk met een fotolijst van dubbel glas, een zogenoemde 'floating fotolijst''. In zo'n frame met dubbel glas klem je de geboorteposter tussen de twee glazen in. Het is supermooi als het frame een stukje groter is dan de poster. Zo laat je een deel transparant voor een speels én bijzonder effect. 

Kies je er voor om je poster op deze manier neer te zetten? Dan kan je er voor kiezen om de poster op beide zijdes op te maken. Let dan wel op; hele donkere kleuren en zwart kunnen doorschijnen. 

Ophangen met posterhanger

Met een posterhanger kan je de poster die je hebt gemaakt van het geboortekaartje mooi ophangen aan de muur. Bij de meeste ophangsystemen kan je de latjes aan de boven én onderkant monteren. Zo kreukt de poster niet. Wil je twee posters naast elkaar hangen? Dan kan je er ook voor kiezen om alleen een latje aan de bovenkant te doen. Dan heb je maar één ophangsysteem nodig.

 

Hulp nodig bij het maken van je geboorteposter?

Wil je een poster maken van je geboortekaartje, maar kom je er niet helemaal uit? Of wil je weten welk formaat of papier het beste past? Onze team van experts staat voor je klaar om je te helpen! Mail ons via service@liefleukeneigen.nl en we helpen je graag! 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.