Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Wat zet je op een geboortekaartje?

18 December 2023 / Dorien

Welke tekst zet je nu op een geboortekaartje? Je wilt natuurlijk een compleet geboortekaartje versturen en niets vergeten. Soms twijfel je een beetje over wat je nu wel of niet op een geboortekaartje moet of mag zetten. We horen deze vraag zo nu en dan en hebben het overzichtelijk voor je op een rij gezet! Je kan ook direct gratis de infographic downloaden als speaksheet, of lees hieronder precies wat je op jouw kaartje zet.

Download hier direct de gratis infographic

wat zet je op je geboortekaartje - overzichtelijk op een rij

Deze tekst zet je op je geboortekaartje!

1. De naam

Natuurlijk mag je de naam van het kindje, de geboortedatum en de belangrijkste geboortegegevens niet vergeten. Zo nu en dan zien we ineens een kaartje voorbij komen waarbij de datum is vergeten (als we het zien, dan bellen we natuurlijk direct). Het lijkt zo logisch maar in de hectiek na de bevalling staat je hoofd soms ineens de hele andere kant op en kan je zomaar iets belangrijks vergeten!

2. Achternaam

Ook een lastige: Zet je wel of niet de achternaam van jullie kindje op de kaart? Het is redelijk 'normaal' dat het kindje de naam van de vader krijgt, ook hebben de ouders ieder een andere achternaam. Is dit bij jullie het geval dan hoef je niet de achternaam te vermelden maar het mag natuurlijk wel. Soms staat het ook heel mooi in het ontwerp.

3. De geboortedatum

Samen met de naam het belangrijkste van het kaartje. Je kan deze zowel op de voorzijde als achterzijde (of binnenzijde bij een dubbel kaartje) plaatsten. Onze tip: controleer de datum extra zorgvuldig want we zien het hier wel eens mis gaan.

4. De geboortegegevens

Het geboortekaartje is ook een toch eigenlijk wel een historisch document. Want bijna elk kind vraagt wel eens aan zijn ouders hoe laat hij is geboren, en of hij klein en groot was. Dan zijn alle gegevens op het geboortekaartje wel handig. En voor het bezoek kan het ook fijn zijn. Als jullie kindje bij de geboorte al 53 cm was, dan hoeven ze niet met kleertjes in maatje 50 meer aan te komen.

5. Een geboortegedichtje of -tekstje

Hoe mooi is het om jullie kindje met enkele lieve woorden of zinnetjes te verwelkomen. Het kan een oneliner zijn, een lief geboortegedichtje of een stukje uit een songtekst. Zoek je leuke inspiratie? Bekijk dan deze uitgebreide tekst en gedichtjes pagina.

6. Papa en mama

De trotse papa en mama kan je samen met de broertjes en zusjes vermelden. Soms boven het adres maar dat kan je ook los zien. Meestal worden hier alle achternamen ook bij geplaatst maar we zien het soms ook zonder, wanneer het kaartje naar alleen directe vrienden en familie wordt gestuurd.

7. Adres

Het adres is ook fijn om te vermelden, met postcode. Dan kunnen alle ontvangers leuke post naar jullie sturen. Je kan het adres bij een dubbele kaart ook prima achterop het kaartje vermelden. Dan houd je de opmaak binnenin de kaart wat rustiger. En vergeet niet (beide) telefoonnummers te vermelden!

8. Bezoekwensen op je geboortekaartje

Wil je juist geen of wel bezoek in de kraamweek? Heb je specifieke wensen over je bezoek, vermeldt het dan zeker op het kaartje zodat jij een beetje regie houdt over de drukke periode die eraan komt.

Met deze tekst weet je zeker dat je geboortekaartje compleet is en dat je niets bent vergeten. Verder ben je natuurlijk helemaal vrij om je kaartje in te delen zoals jullie het willen. Zo kan een tekening van een broertje of zusje ook heel erg leuk zijn om in het kaartje te verwerken. Heel veel inspiratie voor je geboortekaartje en de teksten doe je ook op door even door de hele collectie geboortekaartjes te scrollen. En heb je vragen? Je kan onze kaartjesexperts altijd om advies vragen!

Ook leuk om te lezen:

Inspiratie geboorteteksten of -gedichtjes

Gratis een persoonlijk proefkaartje van een geboortekaartje naar jouw keuze

Bekijk alle geboortekaartjes

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.