Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.

Ik heb jullie site gevonden via:


Heb je al een account? Inloggen

Wat zet je op een geboortekaartje?

28 April 2016 / Dorien

Welke items zet je zeker op een geboortekaartje? We horen deze vraag zo nu en dan en hebben het overzichtelijk voor je op een rij gezet!

Wat zet je zeker op een geboortekaartje:

Natuurlijk mag je de naam van het kindje, de geboortedatum en de belangrijkste geboortegegevens niet vergeten. Zo nu en dan zien we ineens een kaartje voorbij komen waarbij de datum is vergeten (als we het zien, dan bellen we natuurlijk direct). Het lijkt zo logisch maar in de hectiek na de bevalling staat je hoofd soms ineens de hele andere kant op en kan je zomaar iets belangrijks vergeten!

 

Achternamen wel of niet vermelden:

Ook een lastige: Zet je wel of niet de achternaam van jullie kindje op de kaart? Het is redelijk 'normaal' dat het kindje de naam van de vader krijgt, ook hebben de ouders ieder een andere achternaam. Is dit bij jullie het geval dan hoef je niet de achternaam te vermelden maar het mag natuurlijk wel. Soms staat het ook heel mooi in het ontwerp.

Geboortekaartjes met unieke vormen

Welke gegevens zet jij op het kaartje?

Less is more - is de huidige trend. Soms zien we alleen nog maar de datum op het kaartje staan. Helemaal goed natuurlijk. Maar het geboortekaartje is ook een soort historisch document. Want bijna elk kind vraagt wel eens aan zijn ouders hoe laat hij is geboren, en of hij klein en groot was. Dan zijn alle gegevens op het geboortekaartje wel handig. En voor het bezoek kan het ook fijn zijn. Als jullie kindje bij de geboorte al 53 cm was, dan hoeven ze niet met kleertjes in maatje 50 meer aan te komen.

 

Je kan deze infographic hier downloaden.

Vind je geboortekaartje Sem leuk? Deze komt uit onze DIY collectie. Deze geboortekaartjes kan je zelf maken, met teksten en eigen kleur:

Meer inspiratie voor geboorteteksten vind je hier!

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.