Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Touw - gaatjes - splitpen

16 August 2017 / Nathalie

Onze collectie geboortekaartjes kent heel veel leuke ontwerpen met bijvoorbeeld een kalkpapieren cover aan het geboortekaartje of twee losse label geboortekaartjes met een mooi touwtje eraan. Maar waar vind je nu dit mooie touw en hoe krijg je  op een handige manier dat gaatje in het kaartje. We hebben even een overzicht gemaakt van wat tips & trics.

Gaatjes in de geboortekaart!

Sommige kaartjes hebben bij levering al een gaatje in de kaart voor een touwtje of splitpen. Andere kaartjes hebben dit weer niet. We leggen het uit!

WEL gaatje:

Er zijn verschillende kaartjes waar al een gaatje in zit als de kaartjes geleverd worden. Dit kun je bij de opmaak van de kaart duidelijk zien. Je ziet dan een roze snijlijn. Deze lijn wordt niet meegedrukt op de oplage maar geeft vooraf in het ontwerp aan waar er gesneden gaat worden en waar bijvoorbeeld een gaatje komt te zitten. Zo kun je hier ook rekening meehouden met het plaatsen van jouw teksten. Daarom laten we voor de duidelijkheid deze roze lijnen op de proefdruk staan. Zodat er heel goed te zien is of het goed gaat!

GEEN gaatje:

Als er geen roze lijnen te zien zijn in een kaartje dan worden er geen gaatjes in gemaakt door de drukker. En is het kaartje bij levering gaat-loos. Dit is bijvoorbeeld zo bij de kalkpapier collectie. Wij hebben hier bewust voor gekozen. De ene klant wil graag een gaatje in het midden de andere in een bovenhoekje enzovoorts. Er zijn 2 opties om gaatjes in een kaartje te krijgen:

1. Maak ze zelf met een gaatjestang of perforator. Dit is gemakkelijk en niet duur. De tang is te vinden via Google onder de volgende namen: ringetjestang / nesteltang / oogjestang /  ringhechttang /  gatentang. Deze tang heeft heeft als bijkomend voordeel dat het vaak ook een mooi ringetje in het gat kan hechten. Je kunt ook een perforator gebruiken maar wij vinden dit zelf iets lastiger qua richten. En heb je toevallig een goede hobbywinkel of kantoorboekhandel in de buurt, kijk dan eens rond in hun assortiment! De kosten liggen gemiddeld tussen de € 12,- en € 18,- (soms al inclusief ringetjes).

2. Informeer via ons naar de opties en kosten voor een gaatje in jouw kaartje. Mail naar team@liefleukeneigen.nl en wij denken graag mee!

Kalkpapieren geboortekaartjes

[kaartjes uit de collectie met kalkpapier]

 

Vastmaken/binden van twee kaartjes!

Het is ontzettend leuk om twee labels als geboortekaartje uit te sturen. En deze op een mooie manier aan elkaar vast te maken. Dit kan met hechtringetjes of mooi touw of een retro splitpen!

Hechtringen

Hierboven bij het gaatjes maken hadden we het er al kort over; zo'n mooi goud- of zilverkleurig ringetje waarmee je bijvoorbeeld twee label-kaartjes aan elkaar kunt maken. Mooi, chique en eenvoudig! Deze ringetjes verkopen wij niet in onze shop maar je kunt ze online gemakkelijk vinden. Soms worden ze samen met de gaatjes-tang verkocht maar ze zijn ook los verkrijgbaar. Deze zijn ook te vinden bij de betere kantoorboekhandel en hobbywinkel en online vind je ze terug onder de zoekwoorden: eyelet / hechtringen. Let op er zijn verschillende groottes. Wij gebruiken zelf vaak de hechtringen met een grootte van 4,8 mm en lengte van 3.2 mm.

Label geboortekaartjes met hechtring

[ Deze labelkaartjes zijn met een hechtringetje aan elkaar gemaakt ]

Splitpen

Een splitpen is superhandig voor het aan elkaar vastmaken van twee kaartjes. Splitpennen verkopen wij in onze shop. Er zijn twee versies: de korte en de lange splitpen. Er zitten er 25 stuks in een verpakking en de prijs is v.a. € 1,25 per zakje.

Splitpen kort

[splitpennen kort 25 st. per zakje - € 1,25]

Touwtjes

We krijgen vaker de vraag of we ook touwtjes leveren? En eigenlijk hebben we ervoor gekozen om dat niet te doen. Er is zoveel leuk en mooi touw te vinden dat we alle opties graag openhouden! Zo kun je precies kiezen wat jij mooi vindt en wat in jouw budget past. En er is zoveel mooi touw verkrijgbaar! Je vindt bijvoorbeeld al stoer en rustiek ogend touw bij de AH. Of kijk eens bij de Hema! Een grote favoriet van ons is het Bakers twine van Garn und Mehr dat verkocht wordt bij verschillende Nederlandse webshops. Dit is er in heel veel kleuren van goud tot zilver en zelfs fluor of prachtige zachte pasteltinten.

Touwtje erom!

REACTIES

Jessica de Winter 2018-08-20 19:52:57
Hallo, Welke ringetjes tang adviseren jullie voor de kalkpapier kaarten? En waar kan ik deze bestellen inclusief ongeveer 100 ringen? Mvg Jessica de Winter

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.