Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Op zoek naar een stevig enkel geboortekaartje?

14 November 2016 / Dorien

Geboortekaartjes op stevig papier

Dan hebben we goed nieuws voor je!

Het design en ontwerp is natuurlijk het belangrijkste voor een geboortekaartje maar de uitvoering van het papier geeft het kaartje de juiste uitstraling! De huidige trend voor geboortekaartjes is een enkele kaart. Heel mooi, stoer en net even anders dan de vierkante dubbele kaart die we voorheen veel zagen, maar vooral mooi als het papier heel stevig is. Zodat het geboortekaartje ook echt een kaart blijft!

Twee dikke papiersoorten voor enkele geboortekaarten

Op de site van Lief Leuk & Eigen zijn er voor de enkele kaarten twee extra dikke papiersoorten beschikbaar. Beide heel verschillend: de een heeft een moderne uitstraling, glad en lichtglanzend. oftwel ‘zijdeglans extra dik’. De ander heeft een off white kleur en een lichte structuur, wat een klassieke uitstraling geeft. Daarom heet het ook ‘klassiek extra dik’. Door deze uitstraling is dit papier heel geschikt voor de klassieke geboortekaartjes, waar teksten en simpele beelden vooral een hoofdrol spelen. Maar ook voor alle enkele kaartjes, zoals deze geboortekaartjes die je zelf kan maken, is het een goede optie!

Daarnaast kan je bij de enkele kaarten ook kiezen voor een ‘metallic’ papiersoort, ook wel parelmoerglans genoemt. Deze is niet ‘extra’ dik maar heeft zeker voldoende body voor een enkele kaart!

Kies het juiste papier bij je geboortekaartje ontwerp

In de regel raden wij voor een modern kaartje de gladde papiersoort aan en voor een geboortekaartje met meer een klassieke uitstraling, de klassieke variant. Natuurlijk blijft dit een persoonlijke keuze. Zo is het ook belangrijk om rekening te houden met de kleurtint van het papier. Klassiek extra dik papier heeft een off white tint. Een lichte pastelkleur komt op deze kaart heel anders uit dan op de ‘Zijdeglans extra dik’. Twijfel je? De beste manier om te testen waar je je geboortekaartjes op gaat bestellen, is door het maken van een proefkaart. Dan zie je thuis het beste hoe het resultaat gaat worden en wat jullie het mooiste vinden. Daarom is het ook zo fijn dat je twee gratis proefkaartjes krijgt bij onze site!

Geboortekaartjes met zwart wit thema

Hoe dik papier is mogelijk?

Geboortekaartjes worden tegenwoordig meestal digitaal gedrukt. Deze printers zijn de laatste jaren zo verbeterd dat het een prachtige kwaliteit in kleuren geeft. De inkt hoeft minder lang te drogen en de productie gaat veel sneller. Bij de traditionele techniek (offset of diepdruk) moeten er platen worden gemaakt en machines worden ingesteld waardoor er hoge opstartkosten zijn. Met de digitale drukpersen (printers) hoeft dat niet meer. Voor deze machines kan je echter niet alle papiersoorten gebruiken, de inkten moeten ook goed aan het papier hechten en de machines mogen niet in storing raken. Hoe dikker het papier, hoe lastiger. Gelukkig gaan de ontwikkelingen steeds verder en hebben we steeds meer keus. Daarom zijn wij ook zo blij met onze extra dikke papiersoorten die we kunnen aanbieden!

Wil je toch nog liever een nog dikkere papiersoort?

Is het ‘klassiek extra dik’ niet dik genoeg voor jullie? Dan kan je ook kiezen voor karton maar dan met offset bedrukking! Dit is de ‘traditionele’ drukwijze en dan is er meer keuze in (dik) papier. Er is wel een verschil:

- Je betaalt bij offset per kleur / plaat. Meest gangbaar is om de 2 kleuren pers te gebruiken en maximaal voor 2 kleuren te kiezen die vooraf gemengd worden (zogenaamde pms kleuren)

- Je kan deze kaarten niet zelf online ontwerpen via de online tool, maar deze worden door de designstudio vormgegeven en aangeleverd aan de drukker

- Je kan geen proefkaartje bestellen. Het instellen van de machines en het maken van platen is te bewerkelijk (en dus kostbaar) voor enkele stuks.

- Je begint met ‘opstartkosten’. Vooral kleine oplage kunnen duurder uitkomen dan digitaal drukwerk.

- Je komt dan terecht bij speciale geboortekaartjes: in offset gedrukt op karton of in letterpress. Vooral met letterpress kan het dikste papiersoort worden gebruikt (tot wel 600 grams). Bij letterpress wordt namelijk een stempel gemaakt van jullie kaart en tekst en kaart voor kaart gedrukt/gestempeld. Hierdoor krijg je ook een reliefvorming in de kaart (diepdruk). Heel mooi maar wel met een andere prijskaart.

Best een technisch verhaal. Maar wij vinden met het dikke klassieke papier het resultaat voor een staande enkele kaart al zo dicht bij karton komen, dat we aanraden om deze mogelijkheid altijd mee te nemen in je overweging. Want de prijs/kwaliteit verhouding is goed én het biedt meer vrijheid bij het ontwerpen!

Bekijk vooral eens de collectie DIY. Met deze collectie kan je helemaal zelf je geboortekaartjes maken, met klassieke silhouetjes, mooie kleuren.

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.