Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Gebruik kalkpapier voor je geboortekaartje

17 March 2020 / Dorien

Kalkpapier is de nieuwste trend voor je geboortekaartje en dat snappen we! Het geeft namelijk een bijzondere en luxe uitstraling aan jouw geboortekaartje. Er zijn diverse mogelijkheden met kalkpapier die we graag in deze blog aan je uitleggen, zodat jij je kaartje precies zo kunt maken zoals jij wilt.


Bekijk onze video via IGTV >

Wat is kalkpapier?

Kalkpapier is een semi-transparante papiersoort met een witte, kalk-achtige uitstraling. Hierdoor is het extra mooi om te combineren met een kaartje er achter, zodat het kalkpapier er lichtjes doorheen schijnt. Juist de combinatie van 2 verschillende papiersoorten en structuren zorgt ervoor dat je kaartje er extra uit springt!

Je hebt de keuze uit 2 verschillende soorten kalkpapier:

  • Dun kalkpapier: Combineer dun kalkpapier met een kaartje er achter met een eigen ontwerp of bijvoorbeeld van handgeschept papier.
  • Dik kalkpapier: Ga voor het dikke kalkpapier wanneer je je kaartje op zichzelf staand wilt gebruiken.


Afbeelding links: Los kalkpapier     |     Afbeelding rechts: Kalkpapier met achterkaart

Kalkpapier met achterkaart

Wanneer je kiest voor kalkpapier met achterkaart, ontwerp je 2 losse kaartjes die je geheel naar eigen smaak kunt ontwerpen. Deze kan je vervolgens zelf aan elkaar bevestigen d.m.v. een paperclip of een hechtringetje met onze speciale tang.

Je bestelt dus:

Bestel beide kaartjes als gratis proefdruk met de kortingscode: PRKalk

TIP: Handgeschept papier

Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van een achterkaart, te kiezen voor een vel handgeschept papier. Dit papier is onbedrukt, maar heeft van zichzelf al een bijzondere uitstraling door het rafelige randje en een mooie structuur.

Dit papier is verkrijgbaar per 20 vel of bestel een sample.


Kalkpapier met goudfolie i.c.m. handgeschept papier + envelop

Kalkpapier met shiny folie

Je maakt je kaartje met kalkpapier extra mooi door te kiezen voor folie bedrukking, dit wil zeggen dat er een metallic ‘glans’ laagje over jouw kaartje komt. Je hebt de keuze uit zilver, goud, koper en rosegoud. Voor meer tips over het gebruik van folie op je kaartje lees onze andere blog over folies.

 


Goed om te weten

  • Kalkpapier is semi-transparant, alle kleuren (m.u.v. folie) worden bij het bedrukken dus iets doffer. Houd hier rekening mee en bestel altijd een proefdruk van jouw kaartje.
  • Hierdoor is het ook niet aan te raden kalkpapier dubbelzijdig te bedrukken. Plaats eventuele extra tekst op een achterkaartje.
  • Bij dun kalkpapier raden we het aan een achterkaart te nemen.
  • Alles wat je wit laat zal transparant worden. Het is niet mogelijk met witte inkt te drukken.

 

Maak je eigen ontwerp

Je kunt voor je geboortekaartje kiezen voor een basis ontwerp naar keuze of zelf aan de slag gaan met een basiskaartje. We hebben een uitgebreide beeldbank vol met illustraties die je kunt toevoegen aan je kaartje. Ook is er een ruime keuze uit diverse lettertypes en kan je makkelijk de kleur aanpassen naar jouw smaak.


Ook een leuk idee: Kalkwikkel

Vind je het kalkpapier mooi, maar hoef je niet een heel kaartje op kalkpapier? Kies dan voor een kalkwikkel die je om je kaartje heen kunt vouwen. Deze wikkel is verkrijgbaar voor een 10x15 cm of 11x17,5 kaartje.


Kalkwikkel i.c.m. kaart

 

ONDERWERPEN: Kalkpapier

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.