Geboortekaartjes uit het hart

02 November 2018 / Dorien

Een unieke samenwerking met Mies en Co

 

Wanneer ik Ester van Mies & Co Baby lifestyle  voor het eerst ontmoet, ben ik direct fan van haar prachtige dekentjes, swaddels en knuffels. Zo zacht, zo lief, zo mooi, tot in de details afgewerkt. Alles klopt. En dat in mooie lieve rustige zwart wit printjes.

 

Als creatieve onderneemsters hebben we een klik. We komen elkaar regelmatig tegen op beurzen en de laatste keer besluiten we een koffiedate te gaan maken. En dat blijkt het begin van een samenwerking. Mijn liefde voor papier en details, haar liefde voor stoffen en details… onze liefde voor baby’s. Daar moet iets moois uitkomen!

 

En dat gebeurt. Medio augustus 2018 hebben we een creatieve meeting waar we spelen met nieuwe vormen, extra fijn papier en bijzondere details. Samen met de prints van Mies & Co, klopt het allemaal. Zo ontstaat er een bijzonder mooie collectie van 16 geboortekaartjes. Zo mooi!

Geboortekaartjes Mies & Co bij Lief Leuk & Eigen

Voor het Sophia Kinderziekenhuis

Gaandeweg leren we elkaar ook beter kennen en hoor ik het verhaal van Ester waarom en hoe ze in 2013 Mies & Co is gestart. En dat is heftig! Haar dochtertje Evy is namelijk direct na haar geboorte ernstig ziek geworden en kwam binnen 24 uur in het Sophia Kinderziekenhuis terecht, waar ze direct geopereerd moest worden aan haar buikje. Er volgt een zware tijd voor Ester, haar man Robert en zus Jinte. Ze logeren wekenlang in het Ronald McDonald huis en blijven constant bij Evy om haar door de moeilijke periode heen te helpen. Wachtend op uitslagen, operaties en hersteloperaties, wakende nachten. Het blijft hen allemaal niet bespaard. Deze grauwe periode in de ziekenhuiskamers doet Ester beseffen hoe fijn het is om juist nu omringd te zijn door mooie zachte stoffen en fijne prints. Juist in zo’n periode moet je omgeving extra zijn best doen om je fijn te laten voelen! Het idee voor Mies & Co is daar geboren. Evy mocht naar huis en maakt het goed. Ook dankzij een geweldig team van het ziekenhuis, zowel de artsen als de verplegers.

 

Dit verhaal doet ons weer eens beseffen dat niet altijd alles loopt zoals je verwacht. Je realiseert je dat we blij moeten zijn met een goede gezondheidszorg en de lieve mensen die daar werken en zo ontzettend hun best doen voor jou en je kind.

 

In zo’n periode denk je in eerste instantie helemaal niet aan geboortekaartjes. Alles schuif je opzij en je gaat op standje ‘overleven’. Als je kindje dan toch naar huis mag, dan worden de geboortekaartjes juist weer wel heel belangrijk. Iedereen mag het weten!

 

Daarom dragen wij deze collectie op aan het Sophia Kinderziekenhuis. We doneren € 0,15 per kaartje. En daarbij gaan wij, Ester en Dorien, samen een aantal dagen naar het Sophia Kinderziekenhuis toe. We helpen ouders in deze situatie waar mogelijk te helpen en bij te staan om een mooi geboortekaartje en thuiskomst te regelen. Iets waar ze zichzelf vaak niet de tijd voor gunnen.

 

Wij zijn trots op deze prachtige collectie én de bijdrage aan een mooi en gezond leven.

Love.

 

Ester heeft van deze periode een blog bijgehouden op LINDA. Deze kan je hier vinden en lezen. Let op: houd de zakdoeken bij de hand.

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.