Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Franse Babynamen

01 December 2017 / Nathalie

Oh la la, de mooiste Franse babynamen!

Qui Qui! Franse namen zijn prachtig en hebben zo’n mooi zwierig gevoel. Ze zijn romantisch en hebben vaak de mooiste betekenissen.
Dus wil je eens wat anders dan een Hollandse of Engelse naam voor je kindje dan zijn Franstalige namen zeker een goede optie!

1. Yves
Een jongensnaam die een vrolijke vibe heeft. Het zou in het Nederlands Ivo zijn en past bij een lief en stoer jongetje. Een jongetje dat uit het goede hout gesneden is. Heel letterlijk want de naam Yves verwijst terug op de taxus houten handbogen die vroeger gemaakt werden. Je spreekt het overigens uit als E-ve of Ief.

2. Estee
Deze meisjesnaam heeft een stralende betekenis. De naam Estee is afgeleid van het Franse étoile en dat betekent ook wel ster. Een top naam dus voor een meisje.
Je kunt het met of zonder accenten schrijven: Estée of Estee en de uitspraak is exact zoals het gelezen wordt. Dat is ook heel mooi... ofwel bien!

de mooiste Franse namen

3. Roux
Dit is een naam die, vinden wij, voor zowel een jongetje als een meisje kan. De naam Roux geeft een krachtig en levendig gevoel. En dat is niet gek want de naam verwijst naar de kleur rood.
Andere mooie kleur gerelateerde namen in het Frans zijn; Jaune (geel), Violet (paars, net als viooltjes) Rose (roze), Marron (bruin) en Blanche (wit).

4. Vive
Levendig en bruisend en een prachtige betekenisvolle naam voor een meisje: Vi-ve ofwel leven! Wij vinden dit echt heel mooi.

5. Mathis
Als je net iets anders zoekt dan Mathijs dan is Mathis  [Math-ies] een leuke variant. Mathis betekent ‘geschenk van God’. en dat is misschien voor sommige iets te godsdienstig maar dan kan de nadruk ook liggen op het geschenk-gedeelte van de naam, toch? Want een kindje erbij is sowieso een cadeautje in het leven.

6. Elise
Dit is ook een naam met een religieuze betekenis. namelijk: 'gewijd aan God'. Elise of Elize is een naam die lief klinkt en echt meisjesachtig is.

De mooiste geboortekaartjes voor jongens en meisje

7. Beau/Belle
Mooi, mooier, mooist! Beau voor een stoer jongetje en Belle voor een lief meisje. De naam is Franstalig voor ‘mooi’ en dat is niet verkeerd om als betekenis te hebben van je naam dachten we zo.

8. Chloé
Deze naam is niet per definitie Frans. Want in het Engels komt hij ook voor als Chloë. Daarnaast is de betekenis: 'jonge, groene scheut' en afkomst uit het Grieks. Maar wij houden van de Franse uitspraak van deze naam [Klo-ee]. Met nadruk op de e op het eind. Vandaar ook het streepje op het einde van de naam. Die zorgt ervoor dat we die laatste e, lekker lang uitspreken.

9. Claude
Een echte Franse jongensnaam met een heerlijk romantisch tintje. Met je ogendicht waan je je bij het horen van deze naam met je kont op zo’n bistro-stoeltje op een Frans pleintje met accordeon-muziekje zachtjes op de achtergrond. “Claude! Claude! Kom je aan tafel. Morgen mag je nog een rondje in de draaimolen, beloofd! Lekker hè, Claude, die crème brullee!”

10. Claire
Een meisjesnaam met een zachte uitspraak. [Kleh-ur]. Ook deze naam heeft een prachtige Franse betekenis; helder of verlicht. Het doet ons ook een beetje denken aan eclair en dat zijn van die heerlijke langwerpige, gebakjes. Dus een lichte en zoete naam voor een lief meisje.

Franse babynamen zijn prachtig!

11. Luc
Een stoere jongensnaam die in het Nederlands ook wel voorkomt. Maar deze Luc spreek je uit als Lu-k. Dat klinkt dan weer als geluk op zijn Engels- lucky Luc!

12. Cécile
Een meisjesnaam met een zingende Franse uitspraak. [Cee-ciel]. In het Engels ook wel Cecily. Deze naam doet ons denken aan flaneren over des Champs-Élysées!

13. Bastien
Bastiaan op z’n Frans. Weer eens wat anders dan Bas of Sebas. Die overigens ook leuk zijn als jongensnaam maar niet zo’n Franse uitspraak hebben. Bastien spreek je uit als Bas-ti-eh. De laatste n is een stille n.
De betekenis van deze naam is ‘aanbeden’. En dat is gelijk een mooie wens voor het leven van je kindje. Dat hij in zijn leven lief heeft en liefde ontvangt.

14. Jolie
Een vrolijke naam die heel goed past bij een blij meisje. Jolie betekent letterlijk leuk en mooi. Dat is een goede naam om aan een dochter te geven. Het maakt ook eigenlijk niet uit hoe het wordt uitgesproken, een beetje plat: Jo-lie of met de Franse slis: Sjo-lie.

15. Jaime
Dit is een grappige woordspelling. Want in het Frans wordt ik hou van geschreven als j’aime. Je spreekt deze jongensnaam uit als Sje-mah. Een originele naam met een goede Franse vibe. Wij houden ervan!

Lees ook: Babynamen bohemian style

Lees ook: Stoere babynamen voor meisjes

Lees ook: Scandinavische babynamen

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.