Babynamen trends van nu

11 December 2020 / Dorien

Wat zijn de trends voor babynamen op dit moment? De top 20 babynamenlijst (van het SVB) verandert jaarlijks niet heel schokkend. Zowel voor meisjes als voor jongens staan er al jaren veel dezelfde namen in de lijst. Oftewel de ‘evergreens’. Voor de meisjesnamen zijn dit bijvoorbeeld Emma, Anna, Julia en Eva. Bij de jongens zien we Noah, Daan, Sam en Jesse al veel jaren in de lijst staan. Toch zijn er ook altijd een paar nieuwkomers!

 

Babynamen trends 2020

 

De laatste nieuwkomers in de top 20 lijst

Nieuwkomers in de top 20 lijst voor meisjes zijn Olivia, Yara, Milou.

Nieuwkomers in de top 20 lijst voor jongens zijn Benjamin, Boaz, James en Adam.

 

Wat we veel zien: kort, stoer, tikkeltje klassiek

Je kan zeggen dat wij in Nederland van korte stoere namen houden. En dat het ook wel klassiek mag. Dat zie je ook aan de nieuwere namen in de lijst. Liv, Zoe, Mila. We passen bekende namen soms net iets aan. Sarah wordt Zaar of Zara. Noor wordt Nora, Eva wordt Evi.

International proof

Babynamen zijn ook steeds vaker geschikt voor internationaal gebruik. Want zo gek is het niet als je spruit global gaat wanneer hij volwassen is. Wel eens lastig voor de korte stoere hollandse babynamen (want Jip wordt in Amerika uitgesproken als Gib) maar je denkt nu wel 2x na om je kindje Dick te noemen toch?

Upcoming babynamen

Maar, gaat er wat veranderen? De trends in namen die wij zien op onze geboortekaartjes anno nu zijn best opvallend. Deze trends zullen nog niet in de top 20 komen, maar we zien ze steeds vaker!

Voor meisjesnamen zien we nu

  • Dubbele namen voor de meisjes. Denk dan aan Lily-Kate, Lola-Mae, Leau-Elle, Kati-Mae
  • Voor de meisjes: vaker namen met een L. Denk aan Loïs, Lou, Loua, Louen, Lina, Liv, Livia en Lynn. Opvallend want tot nu waren vooral namen met de J en de M heel populair!
  •  Ook zien we wat vaker namen die met een ou eindigen. Het klinkt ook wel heel lief. Denk aan Malou, Milou, Philou, Lilou, Lou

Voor jongensnamen zien we nu

  • Dat de stoere Engelstalige namen vaker worden gekozen. Zoals Dean, Jack, Miles, Mason en James
  • Maar ook de bijbelse namen zien we best vaak. Noah, Sam, Adam, Eszra, Moos en Samuel

 

Binnenkort wordt de nieuwe lijst van SVB gepubliceerd. Natuurlijk houden wij je op de hoogte van de laatste babynamen trends. Check vooral ook even onze hippe babynamen pagina. Deze passen we regelmatig aan. En op onze Instagram account vind je onder de hoogtepunten babynamen echt jullie allerlaatste inzendingen!

 

ONDERWERPEN: babynamen

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.