Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Zeldzame en unieke babynamen

Ja en dan mag je een naam voor je toekomstige zoon en dochter bedenken. Ga jij voor de top 20 babynamen of zoek je juist iets heel zeldzaams en origineels? Toch wel een beetje een levensmissie want jullie kleine mag hier zijn hele leven mee doen! Wil je een echte unieke naam voor jullie zoon of dochter dan hebben we hierbij volop inspiratie voor je!

Hoe vind je een zeldzame naam?


Als je een niet veel voorkomende naam wilt is echt wel even zoeken. Soms hoor je het via een film of serie (lees hier ons blog over de leukste namen uit films en series) maar je kan er ook gericht op zoeken. Je kan bij de Sociale verzekeringsbank niet alleen de meest voorkomende namen selecteren maar je kan ook kijken welke het minst zijn gegeven dat jaar (alleen meer dan 25x) Dit zijn namen die dus zeker niet in de top 20 staan.

Zeldzame namen voor een jongen

 1. Alec
 2. Anton
 3. Badr
 4. Benyamin
 5. Djayden
 6. Fer
 7. Gianni
 8. Hein
 9. Jaïr
 10. Jordy
 11. Keano
 12. Kayden
 13. Kenzo
 14. Levin
 15. Mathias
 16. Micah
 17. Nigel
 18. River
 19. Roef
 20. Siep
 21. Ziggy
 22. Ziyad

Zeldzame namen voor een meisje

 1. Dua
 2. Emilie
 3. Gioia
 4. Israe
 5. Jannetje
 6. Jayla
 7. Jenthe
 8. Joya
 9. Kaylee
 10. Leia
 11. Jesslynn
 12. Esila
 13. Zora
 14. Viënna
 15. Naya
 16. Linne
 17. Lotus
 18. Marin
 19. Nové
 20. Roxy
 21. Selma
 22. Tasnim

Een andere schrijfwijze


Je kan een babynaam al uniek maken door een andere schrijfwijze toe te passen. Een H of een Y aan de naam toevoegen geeft al direct een ander effect. Of de S voor de Z of C vervangen. (Bedenk wel dat jouw kind dat de rest van zijn leven zijn naam mag spellen.

Benjamin of Benyamin
Boaz of Boas
Susan of Suus-Ann
Jente of Jenthe
Yuna of Juna
Kay of Kai
Kasper of Kacper
Kate of Cate
Cees of Sees

 

Maak van meerdere namen een unieke naam: namen combineren!


Ook steeds vaker zien we dat er een hele nieuwe naam ontstaat door namen te combineren.

Lux-Lieve
Kiki-Lola
Coco-Mae
Lily-Mae
Suus-Lily

 

Plaatsnamen of natuurnamen, volop inspiratie voor een unieke babynaam


Ook een dankbare bron voor een unieke en bijzondere babynaam is de natuur. Dat kan zijn uit bomen, planten, kruiden, jaargetijden of juwelen. Van Beer, Dawn, June, Bloem, Vlinder, Storm tot Zilver.

Lees hier alle babynamen uit de natuur.

Maar ook plaatsnamen of landen zien we steeds vaker voorbijkomen: Dakota, India, Savan, Sienna of Luca. We hebben de leukste babynamen voor je op een rij gezet.

 

Ouderwetse namen, nu weer uniek en bijzonder


Ook ouderwetse en retro babynamen komen niet vaak voor en zijn weer uniek en bijzonder! En tegelijkertijd kan het een mooie vernoeming zijn naar (over)grootmoeders en -vaders! Denk aan Claes, Hadewych, Aart, Cornelis, Anton, Gerard, Harm. Lees hier ons blog voor nog meer retro en ouderwetse namen.

 

Door jullie ingestuurd


 • geboortekaartje jongen op kraft papier stoer met labeltje
 • Jongenskaartje met labeltje - Teddybeer knuffel Stevie
 • Geboortekaartje foto labels goudfolie - Lukas
 • Geboortekaartje broertje clean goudfolie maan en sterren

 

Jip & Julot

Founder van deze site, Dorien, heeft 20 jaar geleden ook gekozen voor 2 bijzondere meisjesnamen. Jip en Julot. Jip hoor je nu wel vaker maar Julot was nog wel nieuw. Het is een combinatie van de 2 namen die zij en haar man leuk vonden. Juul en Lot. Julot is wel trots op haar naam maar ze moet deze wel altijd spellen. Meeste leraren spreken het uit als ‘Sjuloo’

 

Jordan & Stevie

Heidi is moeder van Jordan en Stevie. Bij de keuze van de naam voor de kinderen speelde voor haar en haar man Ritchie mee dat de naam internationaal uitgesproken kan worden. Heidi: ‘Over de naam Jordan waren we vrij snel uit. Ritchie is een enorme NBA (Amerikaans basketbal) liefhebber en fan van Michael Jordan. Voordat we überhaupt bezig waren met zwanger worden, vond ik Jordan al een leuke naam. Voor een meisje! Mijn man vond het leuker voor een jongen… en het werd een jongen. Toen ik zwanger was van ons tweede kind vonden wij dat naast Jordan, Heidi en Ritchie geen Hollandse naam gezet kon worden.’ Het werd Stevie! Haar naam wordt op z’n Amerikaans/Engels uitgesproken, dus de vier namen passen allemaal bij elkaar.