sluiten

Registreren   Inloggen

Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.


Ik ben geïnteresseerd in:
Heb je al een account? Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in.
Er wordt een nieuw wachtwoord verzonden naar je e-mail adres. Als je deze e-mail niet meteen ontvangt, controleer dan de map met ongewenste e-mail.

  • Eerste proefdruk GRATIS
  • De leukste collectie bijzondere kaartjes
  • Fijne service!

Hippe meisjesnamen van A-Z


Verwachten jullie een meisje en zijn jullie op zoek naar unieke, aparte, stoere of lieve naam voor een dochter? Wij hebben de leukste namen die wij hebben tegen zijn gekomen voor je op een rijtje gezet. We halen onze inspiratie uit alle geboortekaartjes die we van dag tot dag tegenkomen. Hierdoor zijn de lijstjes helemaal van nu en vind je ook veel inspiratie buiten de top 20!

 

Bekijk ook Hippe jongensmaen van A tot Z

Hoe staat jullie naam op een geboortekaartje?

- TIP: Gratis proefkaartje bij een account -

Om de naam echt goed te zien, is het heel leuk om deze op een geboortekaartje te zetten in het mooiste lettertype! Zo zie je direct hoe mooi jullie naam eruit komt te zien. En wist je dat je een GRATIS proefkaartje ontvangt wanneer je een account aanmaakt? Direct even doen dus!

Lief geboortekaartje met bohemian print en bosdieren en vogeltjes- Kae
Geboortekaartje wereldbol silhouette zusjes - Maud
Stoer geboortekaartje met meisjes silhouetje op wereldbol - Chloe
Geboortekaartje meisje botanisch print - Senne


Bekijk alle lieve meisjeskaartjes, en plaats jouw naam in het kaartje

Hoe besluit je tot de juiste meisjesnaam?


Tip 1:

Maak een lijstje! Gewoon, onafhankelijk van elkaar een lijstje opstellen met ieders mooiste namen. Hang deze ergens op waar niemand anders komt en jij ze dagelijks ziet (badkamer?). Dan zie je al heel snel welke namen de voorkeur hebben. Nu maar hopen dat deze bij jullie allebei dezelfde zijn!

Tip 2:

Say it outloud! Hardop een naam zeggen voelt heel gek in het begin. Maar het helpt wel om te beoordelen of je de klank ook mooi vindt.

Tip 3:

Hoe ga je de naam spellen? Houd er rekening mee dat het best lastig kan zijn als jullie dochter later vaak haar naam moet spellen voor anderen. Voordeel is wel weer dat ze de naam minder snel vergeten!

Tip 4:

Uit onderzoek is gebleken dat ouders die hebben gekozen voor een naam die vaak voorkomt, eerder spijt hebben. Je wilt je kindje graag ook iets unieks meegeven. Wees hier van bewust en sla altijd even de top 20 namen van dit moment erop na! Maar als je de naam echt heel mooi vindt, dan moet je deze natuurlijk gewoon nemen!

 

Het verhaal van Dorien (founder Lief Leuk & Eigen), moeder van 2 dochters.

 

"Wij hebben onze dochter Julot genoemd, een combinatie van Juul en Lot. Onze dochter moet wel regelmatig haar naam spellen. Veel leraren spreken het bovendien ook nog op zijn Frans uit. Soms vindt het lastig dat ze een bijzondere naam heeft gekregen, maar ik denk dat ze het ook wel leuk vindt dat ze 'anders' heet. We krijgen er wel leuke reacties op. Ook een compliment was dat een poosje geleden nog een Julot is geboren, vernoemd naar onze dochter! Onze oudste dochter heet overigens Jip. Deze naam is niet moeilijk te spellen maar voor een meisje wel weer bijzonder. Maar soms vragen ze naar 'hem', haha... Heel bewust hebben we onze dochters een 2e naam meegegeven. Dan kunnen ze zich later altijd nog hernoemen!"