Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

De verschillende kaartformaten

Je zou het misschien niet denken maar het formaat - oftewel layout - van het kaartje is bepalend voor de totale look. Het is eigenlijk het begin van het design. Een dubbel vierkant kaartje is mooi klassiek, een staande enkele kaart is helemaal van nu en een labelkaartje heeft weer een meer trendy uitstraling. Zo kan je je kaartje met het formaat al zo origineel maken als dat jij wilt!

 

Kies de leukste layouts voor jouw geboortekaartje

 

Keuze uit 30 verschillende layouts

Omdat juist het formaat van het kaartje de look bepaalt, hebben we keuze uit meer dan 30 soorten formaten kaartjes. Van dubbele kaarten, naar enkele kaarten. Labelkaartjes, kleine kaartjes, grote kaarten. Je vindt ze in alle soorten en maten. Alle formaten kaartjes hebben we op een rij gezet op onze Basiskaartjes pagina. De kaartjes hebben verder nog geen design en kan je gebruiken om vanaf 'scratch' te beginnen met jouw design.

 

De mooiste layouts voor je geboortekaartje

 

Dubbele of enkele kaart als geboortekaartje?

Dat is eigenlijk een hele goede vraag, want dat geeft jou al direct richting op welk formaat je jouw geboortekaartje zou willen! Wil je graag dat jouw geboortekaartje mooi blijft staan? Dan wordt er vaak voor een dubbele kaart gekozen. Denk ook aan alle teksten en eventuele afbeeldingen die je in je kaartje kwijt wilt, op een dubbel kaartje kan je tenslotte meer informatie kwijt. Alle enkele kaarten hebben we ook in een dubbele uitvoering (op de labelkaartjes na).

 

Hetzelfde geboortekaartje in een ander formaat

 

TIP: wil je graag dat je kaartje leuk neergezet wordt? Denk dan ook eens aan onze tentkaartjes!

 

Labelkaartjes

Zoek je een origineel formaat en vind je labeltjes leuk? Dan vind je bij Lief Leuk & Eigen een grote collectie labelkaartjes. Deze kan je heel handig in de online ontwerptool opmaken. Alle kaartjes maak je in één keer op en deze worden bij de oplage losgesneden geleverd. Je hoeft dan de labeltjes niet nog los toe te voegen. De labeltjes zijn ook helemaal op elkaar afgestemd zodat je een mooi geheel krijgt. Omdat alles in één keer wordt gedrukt en afgewerkt, is het ook nog eens een voordelige optie. Wil je liever een los labeltje toevoegen aan je kaartje, dan kan dat ook. We hebben ook losse labeltjes in verschillende formaten staan bij de basiskaartjes. Voordeel is dan dat je dit bij elk kaartje kan toevoegen, en de papierkeuze apart kan aangeven.

Let op: labelkaartjes worden gestanst. Deze formaten hebben dan ook een roze lijn op het design. De proefkaart wordt nog niet gestanst maar de uiteindelijke oplage wel. Het stansen is een extra bewerking en kost een dag extra levertijd wanneer je je oplage besteld. Handig om hier alvast rekening mee te houden.

 

Geboortekaartje labeltjes

 

Tentkaartjes

Een superleuke vorm voor je geboortekaartje: het tentkaartje. Een lang kaartje met 3 rillen erin die je als een tentkaartje neerzet. We hebben ze in de leukste uitvoeringen:

  • Tentkaartje met een hartje, wolkje, ster of rondje uitgestanst. Deze kan je vervolgens weer aan het kaartje hangen
  • Tentkaartje zonder stans, de minimalistische variant
  • Tentkaartje in mini formaat. O zo schattig

Tentkaartje met koperfolie meisje geboortekaartje

 

Kraamborrel kaartjes

Wil je graag een kraamborrel geven maar niet iedereen hiervoor uitnodigen? Dan kan je ervoor kiezen om een los kaartje bij je geboortekaartje te versturen met de uitnodiging. Kies dan bij de basiskaartjes het formaat dat het beste bij jouw geboortekaartje past:

Bijvoorbeeld:

 

Kalkpapieren formaten (transparant papier)

Voor kalkpapier hebben we enkele formaten aangemaakt die voor dit papier geschikt is. Ook deze vind je bij de basiskaartjes. Kalkpapier kan je als 'stand alone' kaartje gebruiken, bijvoorbeeld een 10x15 cm kaart en bestel deze dan op de dikke variant. Het gewone kalkpapier combineer je mooi met een andere kaart (je moet dan 2x een kaartje opmaken en 2x een kaartje bestellen). Denk aan;

  • Kalkcover
  • Kalkwikkel
  • Kalk label

Lees alles over hoe het werkt met kalkpapier in onze inspiratiesheet.

 

Geboortekaartje met transparant papier en achterkaartje

 

Jouw eigen formaat? Denk aan de envelop

Heb je een idee voor een kaartje in een ander formaat? We kunnen elk formaat voor je maken! Dat doen we graag voor je, dit is dan een ontwerp op maat. Denk er dan wel aan dat je bij dit formaat ook een passende envelop moet vinden. Deze zijn niet makkelijk op maat te maken en hiervoor moet je wel kiezen uit een bestaand assortiment. Een envelop moet rondom minimaal 0,5 tot 1 cm ruimte rondom hebben. Een kaartje van 13x13 cm past mooi in een envelop van 14x14 cm. We denken graag met je mee om samen met jou een uniek kaartje te ontwerpen. Ook een stans op maat is mogelijk! Hier komen wel wat meerkosten bij.