sluiten

Registreren   Inloggen

Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.


Ik ben geïnteresseerd in:
Heb je al een account? Inloggen

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in.
Er wordt een nieuw wachtwoord verzonden naar je e-mail adres. Als je deze e-mail niet meteen ontvangt, controleer dan de map met ongewenste e-mail.

  • Eerste proefdruk GRATIS
  • De leukste collectie bijzondere kaartjes
  • Fijne service!

Drieluik geboortekaartjes

Een bijzonder geboortekaartje met een speelse drieluik vorm. Deze kaartjes blijven prachtig staan! 

alle kaartjes jongen meisje aparte vorm

Een bijzonder geboortekaartje die prachtig blijft staan

Soort
Thema
 Toon meer
Extra bijzonder
Designers & Collabs
Formaat
Kleurtinten
 Toon meer

Een uniek drieluik geboortekaartje voor jullie zoon of dochter

Drieluik geboortekaartjes (ook wel zigzag geboortekaartjes) vallen in de categorie ‘bijzondere geboortekaartjes’. Ze zijn bijzonder door hun vorm en daardoor extra leuk als geboortekaartje om de geboorte van jullie zoontje of dochtertje aan te kondigen! Met een drieluik geboortekaartje kan je alle kanten op, van klassiek en lief tot stoer en hip.

Wat is een drieluik / zigzag geboortekaartje?

Een drieluik geboortekaartje (ook wel 3 luik geboortekaartje) is een geboortekaartje met twee vouwen. Hierdoor krijgt het kaartje niet één, niet twee, maar drie vlakken! Het leuke is dat je zowel de voorzijde als de achterzijde van het kaartje kan bedrukken. Zo kan je een drieluik geboortekaartje net weer anders indelen van de veel bekendere enkele of dubbele geboortekaartjes. En dat maakt jullie kaartje toch weer een stuk specialer!

Zigzag geboortekaartjes

Een drieluik geboortekaartje wordt ook weleens een zigzag of harmonica geboortekaartje genoemd. Als je de vorm van het kaartje ziet, snap je meteen waarom! Een zigzag geboortekaartje is ideaal als je écht iets speciaals wilt maken van jullie geboorte-aankondiging. Zet bijvoorbeeld een foto van jullie pasgeboren zoon of dochter op de voorkant, de en er is nog voldoende ruimte voor de geboorte-informatie, zoals de geboortedatum, het geboortegewicht en de lengte. Of misschien wel voor een mooie geboortetekst of geboortegedichtje!

Theatervouw geboortekaart: een bijzonder geboortekaartje voor een tweeling

Drieluik geboortekaartjes zijn ideaal voor het aankondigen van een tweeling. Deze speciale tweeling drieluikkaartjes zijn iets anders gevouwen dan de drieluik geboortekaarten of zigzagkaartjes. We noemen zo'n kaart ook wel een theaterkaart.

Geboortekaartje met theatervouw

Geboortekaartjes met theatervouw worden niet in drie gelijke delen gevouwen (zoals bij de zigzagkaart het geval is), maar met twee flapjes en een opening in het midden. Het kaartje heeft iets weg van een theaterpodium waar de gordijnen nog gesloten zijn. Als het doek wordt geopend, kan de voorstelling beginnen! Bij een theaterkaart kan je kiezen voor een vierkante of rechthoekige kaart, ongeacht de vorm hebben ze twee luikjes aan de voorkant.

Creatieve drieluik geboortekaartjes

Je kan super creatief zijn met het ontwerpen van jullie drieluik, zigzag of theater geboortekaartje. Niet alleen met de illustraties en teksten, maar ook met de vorm, afwerking of extra's is veel mogelijk! Een labeltje, goudfolie of een touwtje of strikje met een stanskaartje maakt ieder kaartje extra creatief, ook de drieluik geboortekaartjes! We geven je een paar voorbeelden.

Drieluik geboortekaartjes met label

Een labeltje fleurt ieder geboortekaartje op! Met zo'n los labeltje van kraft, kalkpapier of karton kan je alle kanten op. Jullie bepalen natuurlijk helemaal zelf wat erop het labeltje komt te staan: een tekst, een illustratie of misschien wel een combinatie. Een labeltje maak je vast met een strikje, een touwtje of een clipje. Hoe je het ook doet, met een drieluik geboortekaartje met label hebben jullie een heel speciaal kaartje!

Drieluik geboortekaartjes met speciale vorm

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het drieluik kaartje in drie gelijke vormen te vouwen, of – zoals bij een theaterkaartje- met twee luikjes en een opening in het midden. Ook daarin kun je variëren! Door het kaartje te laten stansen geef je het kaartje een leuke twist. Denk bijvoorbeeld aan twee extra vakjes (uitsparingen) die je kunt uitvouwen. Of laat de voorkant en binnenkant van het drieluik kaartje stansen, zodat je een doorkijkje hebt naar de achterkant van het geboortekaartje.

Zigzag geboortekaartje met foliedruk

Foliedruk op je zigzag of drieluik geboortekaartje maakt jullie kaartje zo speciaal! Maak je kaartje shiny met goudfolie, zilverfolie, roséfolie of koperfolie. De meeste drieluik geboortekaartjes kan je met folie omtoveren tot een bijzonder mooi kaartje. Voeg folie als optie toe aan je winkelmandje en geef de foliekleur aan in de online ontwerptool. Weet je niet welke kleur folie het mooiste is op jullie geboortekaartje? Dan geven we je graag advies!

Drieluik geboortekaartje voor een korte babynaam

Hebben jullie gekozen voor een korte babynaam met 3 letters, zoals Sem, Fem, Max of Liz. Hoe leuk is het dan om de naam op de voorzijde van het kaartje te zetten! De achterzijde van het kaartje kan je dan gebruiken voor een mooie quote, een lieve illustratie en alle informatie die jullie graag op het kaartje willen delen.

Ontwerp jullie mooiste drieluikkaartje helemaal zelf

Op deze pagina vind je al onze drieluik geboortekaartjes. Kies jullie favoriete geboortekaartje uit onze collectie en ga zelf aan de slag! Met onze ontwerptool maak je jullie geboortekaartje helemaal eigen. Het bestaande ontwerp kan je helemaal naar wens aanpassen: de tekst, achtergrond en illustraties, alles! Zodat het kaartje helemaal past bij jullie stijl en perfect is voor als jullie kleintje wordt geboren.

Hebben jullie al zoveel inspiratie opgedaan of gewoon een heel eigen idee over hoe jullie drieluik geboortekaartje eruit moet zien? Dan kan je natuurlijk ook beginnen met een blanco kaartje. In onze ontwerptool kies je vervolgens alles zelf: de achtergrond, de kleuren, lettertypes, lettergroottes en positie. Uit onze goed gevulde beeldbank kies je vervolgens de illustraties en afbeeldingen die helemaal passen bij jullie stijl!

Geboortekaartje op maat

Hebben jullie genoeg ideeën, maar staat het kaartje van jullie keuze er niet bij? Of wil je het helemaal anders dan de geboortekaartjes in onze collectie? Ook dan kan je bij ons terecht! Onze kaartjes-experts helpen je graag met een geboortekaartjes op maat. Mail ons voor de mogelijkheden!

Bestel een GRATIS drieluik proefkaartje

Voordat je de kaartjes na de geboorte van jullie zoon of dochtertje naar familie en vrienden stuurt, wil je jullie geboortekaartje natuurlijk eerst in het echt zien. Dat snappen wij als geen ander! Maak daarom gelijk een account als je jouw mooiste drieluik geboortekaartje hebt ontworpen. Dan krijg je van ons een GRATIS proefkaartje! Want pas als je een proef van het zigzagkaartje in handen hebt, kan je de kleuren goed zien en de kwaliteit van het gekozen papier voelen.

Kindje geboren? Geboortekaartjes gemakkelijk geregeld! 

Als je bij ons een proefkaartje hebt aangevraagd, staat dat geboortekaartje voor je klaar in je account. Zodat wanneer jullie zoon of dochter geboren is, je alleen nog maar de laatste gegevens hoeft in te vullen. Denk aan de naam, de datum, het gewicht en het tijdstip van de geboorte.

Heb je gecheckt of alle gegevens goed op het kaartje staan? Dan bestel je de geboortekaartjes gemakkelijk online. Als je voor 12.00 uur besteld, worden ze dezelfde dag nog gedrukt en heb je de oplage snel in huis.

Hulp bij het ontwerpen van je drieluik geboortekaartje

Wil je dat we even meekijken met jullie ontwerp? Dan helpen we je graag. Ook met speciale verzoekjes of vragen over onze ontwerptool, kan je terecht bij onze kaartjes-experts voor persoonlijk advies. Via het meldcentrum in je persoonlijke account stuur je gemakkelijk een verzoek. Mailen mag natuurlijk ook!