Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Custom made geboortekaartjes

Wij ontwerpen jouw geboortekaartje

Je kan je geboortekaartjes heel makkelijk zelf ontwerpen met onze ontwerptool en de uitgebreide beeldbank. We hebben een hele grote collectie jongenskaartjes en meisjeskaartjes. De meeste kaartjes kan je helemaal naar eigen wens aanpassen, binnen de formaten en beelden die we op de site hebben staan. Maar er is meer mogelijk! Heb je specifieke ideeën of wensen? Kom je er niet uit met onze ontwerptool? Dan kunnen we ook een kaartje op maat voor je maken.

Wanneer kies je voor een ontwerp op maat?

• Als je een afwijkend formaat wenst die je niet kan terugvinden bij onze basiskaartjes
• Wanneer je kiest voor onze speciale geboortekaartjes die ambachtelijk wordt gedrukt. Hieronder valt Oud Hollands papier, Karton, hotfoil en fluor kleuren. Bekijk hier de hele collectie, mogelijkheden en prijzen.
• Wanneer je andere lettertypes wenst die niet in onze ontwerptool staan
• Wanneer je het fijn vindt als wij als kaartjesmakers jouw design verzorgen!

 

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp precies?

Stap 1:
Je geeft ons jullie briefing (wensenlijstje) zo duidelijk mogelijk door. Gebruik hiervoor het formulier hieronder.

Stap 2:
Naar aanleiding van jullie briefing, sturen wij een duidelijke prijsopgave. Voor een eigen ontwerp rekenen we € 45,00 naast de drukwerkkosten, exclusief extra illustraties. Hierin zitten 3 correctierondes bijgesloten.

Stap 3:
Deze offerte en alle mogelijkheden nemen we graag telefonisch met jullie door. Dan besluiten jullie of jullie hiermee door willen gaan.

Stap 4:
Wij maken een eerste digitaal voorstel voor je. Hiervoor ontvang je een planning.

Stap 5:
Naar aanleiding van jullie feedback wordt het design gefinetuned en wanneer deze akkoord is, sturen we een proefdruk*.

Stap 6:
Jullie kindje is geboren! Geef alle laatste gegevens aan ons door en jullie ontvangen een definitieve pdf en een betalingslink. Na akkoord op het bestand én ontvangst van de betaling, gaan wij drukken.

Door de extra bewerkingen is de levertijd langer dan via onze online ontwerptool. Houd rekening met 2-3 werkdagen dat de kaartjes naar jullie worden verstuurd.

Vraag een offerte aan met dit formulier

Deze bijzondere geboortekaartjes hebben we al op maat mogen maken!

geboortekaartje Annic ten Duis

Geboortekaartje met zebra in koperfolie

Deze klanten hadden een wens voor een geboortekaartje met koperfolie en een silhouette van een zebra. Dus wij gingen aan de slag en er stond zowel een jongens als meisjeskaartje klaar want het geslacht was nog geheim. Wij vinden dit kaartje zo lief geworden! Lees meer.

Geboortekaartje Saar Koningsberger

Persoonlijk geboortekaartje met fluor

Dit geboortekaartje is ambachtelijk gedrukt op Oud Hollands papier in 2 pms kleuren (fluor oranje 804 en groen) De fluor kleur komt prachtig uit als het veel wit erom heen heeft. En het groen maakt de combinatie helemaal vrolijk. Een heel blij geboortekaartje! Lees meer

Geboortekaartje fluor hotfoil

Geboortekaartje met spetters voor Madé

Deze klanten wisten heel goed wat hun wensen waren en wij mochten het uitvoeren. Dit kaartje is gedrukt op Fijn Klassiek papier en koperfolie. De subtiele accenten maken dit kaartje zo mooi. Bij het kaartje mochten we ook een klein babyborrelkaartje ontwerpen én naamkaartjes, die we als een knipkaartje hebben aangeleverd.

Levertijd eigen ontwerp

Aanvragen worden behandeld op basis van binnenkomst. Door drukte en geboortes lopen onze planningen snel vol. Het is belangrijk om op tijd te beginnen. Houd ca 6 weken van te voren aan om te beginnen met een eigen ontwerp. Dan heb je voldoende tijd om naar het design te kijken en één of twee proefkaarten* te bestellen.

Offerte        :  4-5 werkdagen
Eerste design na akkoord    :  4-5 werkdagen
Tweede voorstel    :  3 werkdagen
Derde voorstel    :  3 werkdagen
Proefdruk        :  3-4 werkdagen (brievenbuspost)
Definitieve gegevens    :  0,5 dag
Drukken en versturen    :  3-4 werkdagen

Spoedaanvragen kan je alleen telefonisch aanvragen.

Geef duidelijk feedback: tips

Wanneer je een voorstel ontvangt, horen wij graag wat jullie er van vinden. Om binnen de 3 voorstellen te blijven hebben wij nog enkele tips voor je om feedback zo duidelijk mogelijk te geven:

1. Open het bestand op een groot scherm om goed te zien of het kaartje in verhouding is. Op een mobiel heb je niet altijd goed overzicht van de lay out van het kaartje
2. Print het design het liefst uit op werkelijke grootte. Je kan het dan ook uitknippen en vouwen. Zo zie je nog beter hoe alle tekstverhoudingen zijn
3. Laat het voorstel een paar dagen liggen en kijk er dan opnieuw naar
4. Verzamel alle design feedback en tekst feedback en geef deze puntsgewijs door
5. Werk in je feedback overzichtelijk met opsommingstekens, dan weet je zeker dat wij in de correctiefase niets over het hoofd zien

Meer over de papiersoorten

Wij hebben veel mooie papiersoorten geschikt voor digitale drukwerk. Bekijk deze pagina voor een duidelijke omschrijving van de papiersoorten en een filmpje. Ook kan je gratis een papierwaaier aanvragen.


Ambachtelijk

Wil je graag karton, dikker dan 350/400 grams, dan is digitaal drukken niet meer mogelijk en drukken we ambachtelijk in offset. Ook Oud Hollands papier wordt ambachtelijk gedrukt.

Wanneer je wisselt van papiersoort, kan je dus ook naar een ander drukproces, en bijhorende kosten, gaan wisselen.

Folie kunnen we ook digitaal drukken (relief folie). Dit kan alleen op hiervoor geschikte papiersoorten. Lees meer onder het kopje folie.

 

Proefkaartje op maat

Kies je voor digitale druk, dan kunnen wij altijd een proefkaart voor jullie maken. Een eerste proefkaart, zonder extra bewerkingen als digitale folie of stans, is gratis. Voor de extra bewerkingen in een proefkaart rekenen wij wel kosten ad € 5,00 per bewerking.

Ambachtelijk

Bij ambachtelijk drukwerk kan er geen proefkaart op maat worden gemaakt (zie ook uitleg over Ambachtelijk drukwerk hieronder).

Kleur mogelijkheden

Digitaal
Digitaal kunnen wij alle kleuren drukken, behalve de felle fluor kleuren. Digitaal worden de kleuren in CMYK opgebouwd. Let op: op een scherm worden kleuren RGB getoond. Hierdoor kan er altijd een kleurverschil tussen scherm en drukwerk optreden. Daarom raden wij ook altijd een proefkaart aan!

Ambachtelijk
Gaan we ambachtelijk drukken, dan drukken we in PMS kleuren. PMS kleuren zijn kleuren die eerst gemengd worden voordat er wordt gedrukt. Je kan dan kiezen uit 2 kleuren, waaronder ook fluor. Lees ook meer hieronder bij ambachtelijk drukken.

Folie kan digitaal of ambachtelijk

We kunnen folie op 2 manieren aanbrengen: digitaal (reliëf) of hotfoil (diepdruk).

Digitaal foliën
Dit geeft een mooi reliëf effect en kan over de hele kaart worden toegepast. Hoe gladder het papier, hoe strakker het effect van de folie. Niet elke papiersoort is geschikt om digitaal de folie op aan te brengen i.v.m. de hechting. De beschikbare papiersoorten zijn:
• Zijdeglans
• Zijdeglans extra dik (alleen enkele kaarten)
• Klassiek Fijn
• Klassiek Fijn extra dik (alleen enkele kaarten)
We kunnen heel fijn foliën, maar ga niet te dun. We kunnen digitaal foliën vanaf 30 stuks. Van digitale folie kan je ook een proefdruk bestellen voor een meerprijs van € 5,00.

Ambachtelijk folië: Hotfoil (diepdruk)
Dit is een ambachtelijke wijze van foliën. Hiervoor wordt eerst een magnesium stempel gemaakt en met een Heidelberger wordt de folie kaart voor kaart ingestempeld onder een hoge temperatuur. Door het maken van de stempel en het instellen van de machine, heeft deze methode opstartkosten (€ 125,00 voor de stempel en € 115,00 voor het opstarten van de machine en € 0,25 voor het indrukken van de kaart). De kaarten worden eerst gedrukt en daarna voorzien van hotfoil. Hotfoil kan je ook toepassen op digitaal gedrukte kaarten.

Ambachtelijk drukwerk, meer uitleg

Omdat ambachtelijk drukwerk anders wordt gedrukt dan digitaal drukwerk, gelden hiervoor ook andere regels.

Bekijk onze Special Collectie (ambachtelijk drukwerk) voor alle mogelijkheden en prijzen.

1. Kleuren worden gedrukt in maximaal 2 pms kleuren
Ambachtelijk drukwerk wordt met pms kleuren gedrukt. Deze kleur wordt elke keer gemengd en dan gedrukt. Hierdoor zijn de kleuren intenser dan met digitaal druk kan worden bereikt. Zo kunnen we ook fluor kleuren drukken. Een kleur kan in intensiteit altijd iets afwijken en donkerder en lichter uitkomen. Dit heeft te maken met papier, vochtigheid en wijze van drukken. Ook binnen een oplage kan je enige kleurverschillen terugzien. Houd hier rekening mee.

2. Er kunnen geen persoonlijke proefkaarten worden gemaakt
Van ambachtelijk drukwerk kunnen er géén proefdrukken op maat worden gemaakt omdat hiervoor de opstartkosten te hoog liggen. We maken ook geen digitale proefkaarten van kaartjes die later ambachtelijk gedrukt worden omdat deze met hele andere inkten worden gedrukt en er kleur- en interpretatieverschillen ontstaan.

3. We leveren voorbeeldstalen voor papier en kleuren
Om toch een goed inzicht te krijgen in de kleuren en de papiersoorten, zullen we stalen toesturen van eerder gedrukte kleuren en papiersoorten wanneer de offerte akkoord is. Zo kunnen jullie toch een goed beeld vormen van de gekozen combinaties.

4. Ambachtelijk is vooral geschikt voor exclusief papier
Wil je graag karton (zwaarder dan 350/400 grams) dan kom je uit op ambachtelijk drukken. We hebben standaard 600 grams Gmund en 450 grams Wild in het assortiment. Kies je voor Oud Hollands papier (met geschepte randen), dan wordt er ook ambachtelijk gedrukt vanwege de speciale randen.

Letterpress (diepdruk)

Letterpress is het indrukken van een stempel met een Heidelberger in zacht papier zodat er een diepdruk reliëf ontstaat. De letters liggen dan in het papier. Per kleur wordt er een magnesium stempel gemaakt die kaart voor kaart wordt ingedrukt. Om de diepdruk mooi uit te laten komen, is hiervoor zacht papier nodig zoals 600 grams Gmund.
Door het maken van de stempel en het instellen van de machine, heeft deze methode opstartkosten (€ 125,00 voor de stempel en € 115,00 voor het opstarten van de machine, per kleur, € 0,25 per kaart voor indrukken).

Bekijk al onze Letterpress voorbeelden en laat een prijs berekenen.

Preeg (hoogdruk)

Waar letterpress ervoor zorgt dat de letters in het papier komen, zorgt preeg ervoor dat de afbeelding omhoog komt. Ook dit is alleen mogelijk op ambachtelijk wijze. De kaart wordt eerst gedrukt en daarna wordt met een stempel + contrastempel de tekst uit het papier gedrukt. De achterzijde van de preeg kan je dan ook niet bedrukken. Hiervoor heb je zacht papier nodig. Oud Hollands is hier bijvoorbeeld voor geschikt. Door het maken van de stempel en het instellen van de machine, heeft deze methode opstartkosten (€ 150,00 voor de stempel en € 115,00 voor het opstarten van de machine, per kleur).

Bekijk onze preeg kaartjes en bereken direct jouw prijs.