dataLayer = [];

Papiersoorten

Alle papiersoorten die je kunt kiezen zijn van mooie kwaliteit. Je kunt dus eigenlijk niet misgrijpen. Het verschil is vaak persoonlijk en zit 'm in de finesse. Wil je het papier thuis bekijken? Bestel dan een gratis papiermonster.

1. Standaard mat (geen meerprijs)

Een mooie  papiersoort die extra mat is én spierwit. Aanbevolen bij een stoere kaart en bij kaarten waar de witte achtergrond mooi naar voren komt. Aanrader voor dubbele kaarten, ook mogelijk bij enkele kaarten maar vinden wij niet stevig genoeg

Meerprijs: nee

Kleur: wit mat papier

Folie: nee

Stansen: nee, het papier geeft geen mooie afwerking

2. Zijdeglans

Een mooie stevige papiersoorten met een lichte glans aan de buitenzijde en iets matter aan de binnenzijde. Indien er veel kleur op de kaart wordt gebruikt zorgt de inkt voor een mooi accent. Aanrader voor dubbele kaarten, ook mogelijk bij enkele kaarten maar vinden wij niet stevig genoeg.

Meerprijs: nee

Kleur: off white, glad papier

Folie: ja

Stansen: ja, mooi resultaat

3. Luxe wit (linnen structuur)

Een mooie witte linnenpersing, die een klassieke chique uitstraling geeft. Bij uitstek geschikt voor geboortekaartjes en ons favoriet. Ook heel mooi bij die kaartjes die een schilderij als basis hebben omdat dan de penseelstreek door het papier wordt benadrukt. Aanrader voor dubbele kaarten, ook mogelijk bij enkele kaarten maar vinden wij niet stevig genoeg.

Meerprijs: ja, zie de prijslijst

Kleur: helder wit met linnenstructuur.

Folie: nee

Stansen: ja, mooi resultaat

4. Klassiek

Dit klassiek papier is gebroken wit en iets "gevlokt". Vaak wordt dit papiersoort omschreven als Oud Hollands. Wat het lijkt wel geschept. Dit papier is matter dan bijvoorbeeld het Luxe Wit. Het past in principe bij elke kaart, geschilderde ontwerpen komen extra prachtig uit op dit papier. Aanrader voor dubbele kaarten, ook mogelijk bij enkele kaarten maar vinden wij niet stevig genoeg.

Meerprijs: ja, zie de prijslijst

Kleur: off white met wolkstructuur

Folie: nee

Stansen: ja, mooi resultaat

5. Klassiek extra dik

Dit papier heeft dezelfde structuur als Klassiek maar is extra dik. Dit papier ligt heel dicht bij karton en kan toch nog digitaal gedrukt worden. Alleen geschikt voor enkele kaarten, omdat het papier te dik is voor een vouwril. Bij het formaat 10x21 kan je alleen kiezen voor de extra dik papiersoorten omdat we de andere papiersoorten geen mooi resultaat vinden geven voor een enkele kaart. Aanrader voor enkele kaarten, niet mogelijk voor dubbele kaarten

Meerprijs: ja, zie de prijslijst

Kleur: off white met wolkstructuur

Folie: nee

Stansen: ja, mooi resultaat

6. Metallic

Een prachtige dikke papiersoort met een glinstering voor een extra sjieke uitstraling! Heel mooi bij kaarten waar veel wit wordt gebruikt en die rustig van design zijn. Let op: de metallic verliest in kracht waar veel inkt is gebruikt. Zowel geschikt voor enkele en dubbele kaarten.

Meerprijs: ja, zie de prijslijst

Kleur: helder wit met een glinstering in het papier

Folie: nee

Stansen: ja, mooi strak resultaat

7. Zijdeglans extra dik

Speciaal voor enkele kaarten hebben een extra dik papiersoort. Zeer geschikt voor enkele kaarten omdat het een mooi kartongevoel geeft. Niet geschikt voor dubbele kaarten omdat het te dik is om de ril aan te brengen.

Meerprijs: ja, zie de prijslijst

Kleur: niet spierwit, meer offwhite

Folie: ja, mooi strak resultaat

Stansen: ja, mooi strak resultaat

8. Cotton mooi stevig

Een prachtig papiersoort met een opdikkend karakter met een fijne, open structuur. Door deze structuur kan je in kleurvlakken soms wat witte spikkels door de bedrukking heen zien, wat bij dit papiersoort hoort. Heeft je ontwerp aan een zijde een volle bedrukking en aan de andere een witte achtergrond dan kan het voorkomen dat de kleur hierop afgeeft. Het is geschikt voor enkele en dubbele kaarten. Ook geschikt voor folie op de kaart!

Meerprijs: ja, zie de prijslijst

Kleur: mooi wit

Folie: ja, redelijk strak resultaat

Stansen: ja

9. Kalkpapier

Dit papiersoort is licht doorschijnend waardoor je een bijzonder effect krijgt. Kalkpapier bedrukken we daarom altijd aan een zijde. Van dit papiersoort hebben we een dikke variant die ook als losse kaart gebruikt kan worden.

Meerprijs: ja, zie de prijslijst

Kleur: wit, licht doorschijnend

Folie: ja

Stansen: nee

 

Welk papiersoort moet ik gebruiken?

Kleuren hebben een ander effect per papiersoort en ook op het beeldscherm zijn kleuren moeilijk te beoordelen. Wil je echt weten welke papiersoort het mooiste bij jullie kaart past? Vraag dan een proefdruk aan op het door jullie gekozen papiersoort! Dan heb je het beste beeld en kom je niet voor verrassingen te staan!

Let op: proefdrukken zijn enkele kaarten die meer handling ondervinden dan een oplage en daardoor gevoeliger zijn voor beschadigingen op bijvoorbeeld de vouwrand. De kaartjes die jullie als oplage ontvangen, zullen altijd zorgvuldig verpakt en verstuurd worden. Heb je vragen over de door jouw ontvangen proefdruk, dan kan je ons altijd bellen voor advies.

 

Vraag een papierwaaier aan.

Wil je een papiersetje ontvangen? Bestel deze hier: Papierwaaier Bestellen. We sturen het papiersetje gratis naar je op.