dataLayer = [];

Papiersoorten

Alle papiersoorten die je kunt kiezen zijn van mooie kwaliteit. Je kunt dus eigenlijk niet misgrijpen. Het verschil is vaak persoonlijk en zit 'm in de finesse. Wil je het papier thuis bekijken? Bestel dan een gratis papiermonster.

1. Standaard papier (standaard eiglans)

Een mooie stevige papiersoorten met een lichte eiglans aan de buitenzijde en iets matter aan de binnenzijde. Indien er veel kleur op de kaart wordt gebruikt zorgt de inkt voor een mooi accent.
Meerprijs: nee

 

2. Standaard papier extra mat (standaard mat)

Een mooie stevige papiersoort die extra mat is en spierwit. Ook hier zorgt de inkt voor een lichte glans. Aanbevolen bij een stoere kaart en bij kaarten waar de witte achtergrond mooi naar voren komt.
Meerprijs: nee

 

3. Metallic

Een prachtige dikke papiersoort met een glinstering voor een extra sjieke uitstraling! Heel mooi bij kaarten waar veel wit wordt gebruikt en die rustig van design zijn. Let op: de metallic verliest in kracht waar veel inkt is gebruikt.
Meerprijs: ja, zie de prijslijst

 

4. Luxe linnenpersing extra wit

Een mooie witte linnenpersing, die een klassieke sjieke uitstraling geeft. Bij uitstek geschikt voor geboortekaartjes en ons favoriet. Ook heel mooi bij die kaartjes die een schilderij als basis hebben omdat dan de penseelstreek door het papier wordt benadrukt. Wij zijn hier fan van!
Meerprijs: ja, zie de prijslijst

 

5. Klassiek

Dit klassiek papier is gebroken wit en iets "gevlokt". Vaak wordt dit papiersoort omschreven als Oud Hollands. Wat het lijkt wel geschept. Dit papier is matter dan bijvoorbeeld het Luxe Wit. Het past in principe bij elke kaart, geschilderde ontwerpen komen extra prachtig uit op dit papier.
Meerprijs: ja, zie de prijslijst

 

6. Zijdeglans extra dik

Speciaal voor enkele kaarten hebben een extra dik papiersoort. Deze kan niet gevouwen worden, dus echt alleen geschikt voor enkele kaarten. Bij het formaat 10x21 kan je alleen kiezen voor de extra dik papiersoorten omdat we de andere papiersoorten geen mooi resultaat vinden geven voor een enkele kaart.
Meerprijs: ja, zie de prijslijst

 

7. Klassiek extra dik

Dit papier heeft dezelfde structuur als Klassiek maar is extra dik. Dit papier ligt heel dicht bij karton en kan toch nog digitaal gedrukt worden. Alleen geschikt voor enkele kaarten, omdat het papier te dik is voor een vouwril. Bij het formaat 10x21 kan je alleen kiezen voor de extra dik papiersoorten omdat we de andere papiersoorten geen mooi resultaat vinden geven voor een enkele kaart.
Meerprijs: ja, zie de prijslijst

 

Welk papiersoort moet ik gebruiken?

Kleuren hebben een ander effect per papiersoort en ook op het beeldscherm zijn kleuren moeilijk te beoordelen. Wil je echt weten welke papiersoort het mooiste bij jullie kaart past? Vraag dan een proefdruk aan op het door jullie gekozen papiersoort! Dan heb je het beste beeld en kom je niet voor verrassingen te staan!

Let op: proefdrukken zijn enkele kaarten die meer handling ondervinden dan een oplage en daardoor gevoeliger zijn voor beschadigingen op bijvoorbeeld de vouwrand. De kaartjes die jullie als oplage ontvangen, zullen altijd zorgvuldig verpakt en verstuurd worden. Heb je vragen over de door jouw ontvangen proefdruk, dan kan je ons altijd bellen voor advies.

 

Vraag een belevingspakketje aan.

Wil je een papiersetje ontvangen? Bestel deze hier: Papierwaaier Bestellen. We sturen het papiersetje gratis naar je op.