Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Stans en labelkaartjes

Onze collectie geboortekaartjes heeft ook heel veel leuke, unieke vormen in de collectie. Zoals een labelkaartjes, stapelkaartjes en tentkaartjes. Deze kaartjes worden na het drukken gestanst in de juiste vorm. Je ontwerpt dus het kaartje en de labeltjes in 1 keer! Heel makkelijk. Dat kan, omdat het kaartje en de labeltjes op hetzelfde papier wordt gedrukt. Je herkent deze kaartjes aan de roze lijnen die deze kaartjes hebben in de online ontwerptool, dit zijn de lijnen waarop de kaartjes worden uitgesneden. We lichten hier toe hoe je de kaartjes kan ontwerpen en hoe je de proefdruk en oplage binnenkrijgt.

 

Labelkaartjes, geboortekaartje inclusief labeltje

 

Hoe ontwerp je de stanskaartjes


Je kan het stanskaartje in de online ontwerptool makkelijk zelf opmaken. De roze lijnen liggen in principe bovenop. Kan je een illustratie of tekst niet goed oppakken? Wellicht zit deze onder een andere illustratie. Je kan bij de lagen een illustratie of tekst naar boven plaatsen zodat je deze weer makkelijk kan bewerken.

Roze stanslijnen bij labelkaartjes

Je herkent de stanskaartjes aan de roze lijnen, dit zijn de 'stans' lijnen, waarom de kaartjes worden schoongesneden.

 


Achtergrond kleur aanpassen van een stanskaartje

  • Als je de achtergrondkleur aanpast, dan doe je dit voor het hele kaartje.
  • Wil je een deel van het kaartje een andere kleur werken, dan kan je ook een kleurvlak als achtergrond gebruiken.
  • Je selecteert een rechthoek en zet deze in het juiste formaat.
  • De vorm staat altijd bovenop. Bij de lagen kan je deze vorm naar beneden plaatsen.
  • Zorg er altijd voor dat de roze lijnen zichtbaar blijven.
  • Zorg ervoor dat het kleurvlak altijd iets over de roze lijnen valt, zodat met schoonsnijden geen andere kleuren zichtbaar zijn.

 

De proefdruk van een stanskaartje

Stanskaartjes worden niet gestanst bij een proefdruk. Je krijgt het totale kaartje inclusief de roze lijnen. Zo kan je goed zien of je teksten ook netjes staan.

 

De oplage van een stanskaartje

Maar natuurlijk worden deze roze lijnen netjes weggehaald en je kaartjes in de juiste vorm gestanst wanneer je een oplage besteld. Je ontvangt alle onderdelen netjes in vorm los van elkaar. Jij hoeft ze alleen nog maar samen te binden.

 

Stanskaartjes proefdruk met roze lijnen

Op de proefdruk wordt niet gestanst. Hier zie je nog de roze lijnen, de oplage ontvang je de losse kaartjes (zonder de roze lijnen).

 

Samenbinden van de stanskaartjes

Er zijn vele manieren om de kaartjes samen te binden. Over het algemeen wordt dit gedaan met touw, maar je kan ook kiezen voor een hechtring of splitpen.

1.    Touwtjes of splitpen
Voor kaartjes waarbij een gaatje wordt mee gestanst, kan je kiezen voor een touwtje of een splitpen. Deze dien je zelf nog apart erbij te bestellen, zodat je zelf kunt kiezen welk kleur touw jouw voorkeur heeft, wat mooi bij jouw ontwerp past.

Collectie mooie touwtjes

Kies het touwtje dat het mooiste bij jouw ontwerp past.

 

Het vastbinden van je kaartjes hoeft niet veel werk te zijn hoor. Als je eenmaal weet hoe, is het zo gedaan!

2.    Hechtring of paperclip
Bij sommige kaartjes zijn nog geen gaatje voorgeboord omdat je hier zelf kan kiezen hoe je het kaartje wilt vastmaken. Zoals bijvoorbeeld met een luxe paperclip of met een hechtringetje. Hiervoor heb je een speciale tang nodig waarmee je een gaatje kan maken en het hechtringetje kan bevestigen.

Tentkaartje met luxe paperclip

Een stanskaartje zonder gaatje maak je mooi vast met een leuke luxe paperclip