Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Kleuren en lettertypes

De kleuren en lettertypes op je kaartje maken een belangrijk onderdeel uit van je totale design. In de ontwerptool staat er een hele bibliotheek van kleuren en lettertypes tot je beschikking waarmee je kan werken, om zo het mooiste kaartje te maken. We geven je hier graag tips en tricks om je kaartje als een pro te ontwerpen!

 

Mooie kleuren en lettertypes op je geboortekaartje

Kleuren en lettertypes maken het kaartje.
(Naast natuurlijk de vorm en de illustraties!)

 

Zo vind je de mooiste kleur voor jouw kaartje

Bij alle kaartjes kan je kleuren aanpassen. De teksten, de achtergronden en ook van omkleurbare afbeeldingen. We hebben al een prachtig kleurenpalet voor je samengesteld van de nieuwste kleuren maar er zijn nog heel veel meer mogelijkheden. Je kan elke kleur invullen die jij wilt, als je de juiste hexcode weet (de code met het # en nummers en cijfers erachter).

 

Mooie kleuren voor op je geboortekaartje

Mooie trendkleuren en bijpassende hexcodes om te gebruiken

 

Zoek jouw hexcode

Je kan jouw unieke hexcode en dus kleur invullen in de ontwerptool. Hoe vind je de juiste hexcode?

  1. Via pinterest - we hebben een mooi board gemaakt vol met kleurinspiratie en hexcode
  2. Via colorpicker (even googlen), hier kan je met schuifjes jouw kleur vinden en de bijpassende code
  3. Heb je een mooie kleur op een plaatje gevonden en wil je hier een hexcode bij zoeken? Dan kan je Image Colorpicker gebruiken. Hier kan je een afbeelding uploaden en de kleur selecteren voor de juiste hexcode

Kleur beeldscherm vs kleur kaartje

Heb je een prachtige kleur gevonden op je beeldscherm, dan is dat nog niet hetzelfde als het kleur op een gedrukt kaartje. De instelling van je beeldscherm en het soort device (telefoon, laptop, tablet bijvoorbeeld) zorgt ook voor een eigen kleurinterpretatie. Daarnaast zijn beeldscherm kleuren in RGB opgebouwd en een gedrukt kaartje is in CMYK gedrukt. Twee verschillende technieken die kleuren allebei anders interpreteren. En wist je dat ik dezelfde kleur anders zie dan jij? Een kleur is dus heel persoonlijk!

Test de kleuren én het papier

Zoek je een specifieke kleur dan is onze tip om op je proefkaartje diverse kleurvlakken te plaatsen en deze in 1 keer te bestellen als proefdruk. Dan kan je de kleuren direct mooi vergelijken. De papiersoort is ook belangrijk hoe een kleur uitpakt. Twijfel je over papiersoorten, dan raden we altijd aan om jouw proefkaartje echt op meerdere papiersoorten te proeven.

Papierwaaier met kleurinspiratie

Op onze papierwaaier vind je ook veel kleuren. En zie je direct wat het effect van het papier is op een kleur.
Je kan een papierwaaier gratis bestellen

 

Kleuren van de enveloppen

Waar je met de kleuren van je kaartje alle kanten op kan door een eigen kleurcode te gebruiken, hebben enveloppen vaste kleuren en kunnen we deze niet aanpassen. Het is dan ook heel moeilijk om de kleur van je kaartje gelijk te krijgen aan de kleur van de envelop. Onze tip is dan ook om altijd juist een volledig andere, wel bijpassend natuurlijk, kleur envelop te gebruiken. Dus geen roze envelop bij je roze kaartje, maar kies dan bijvoorbeeld voor kraft of dolfijngrijs!

 

Tips voor de lettertypes op je kaartje

Een mooi lettertype kan een kaartje helemaal maken! In de ontwerptool vind je een uitgebreide bibliotheek van diverse soorten lettertypes. Strak, klassiek, sierlijk, script... je kan van alles vinden. Een combinatie van 2 a 3 lettertypes vinden wij het mooist. Omdat dit mooi en rustig oogt. En dan een mooie opvallende voor de naam, Laat deze er maar extra mooi uitspringen.

 

Mooie combinatie van lettertypes op je geboortekaartje

 

Test de eerste letter van de naam

Als je de naam van je kindje al weet, gebruik deze dan vooral om het lettertype mee uit te zoeken. Want niet alle hoofdletters van alle lettertypes zijn even mooi. En de eerste letter is behoorlijk bepalend voor de look & feel.

Fontgrootte

Het is best lastig om op het scherm te zien of je een lettertype goed leesbaar en mooi in verhouding staat. Daarom is het belangrijk om een proefkaartje te bestellen. Wij merken dat men eerder te groot kiest dan te klein. Corps 14 kan soms echt te groot zijn. Wij geven zelf de voorkeur voor fontgrootte 10 tot 12. Uiteraard ook afhankelijk van het soort lettertype. Een dun lettertype zoals strak 5, kan je beter een grootte 12 kiezen voor de leesbaarheid.

Vreemde tekens

Niet alle lettertypes ondersteunen vreemde tekens. Denk aan een euroteken, of een hartje. Soms lijkt de code het op het beeldscherm het teken goed te pakken maar dan wordt het teken omgezet in de pdf. Even testen dus.

Andere talen

Wil je de tekst in Hebreeuws, Arabisch, Chinees of een andere vreemde taal? Deze schriften worden niet ondersteund in de ontwerptool. Natuurlijk hebben we hier een oplossing voor. Mail ons je tekst en wij maken hier een 'plaatje' van en zetten de tekst zo in jouw kaartje.