Special collectie van Lief Leuk & Eigen

Speciale geboortekaartjes van Lief Leuk & Eigen

Wil je iets unieks en bijzonders? Dan hebben we naast onze collectie die je online zelf kan opmaken, ook de collectie speciale (geboorte)kaartjes. Deze (geboorte)kaartjes worden ambachtelijk gedrukt op extra bijzonder papier. We hebben verschillende soorten speciale kaartjes:

 1. Oud Hollandse geboortekaartjes
 2. Karton geboortekaartjes, extra dik
 3. Letterpress geboortekaartjes, diepingedrukt
 4. Geboortekaartjes met folie (te combineren met alle bovenstaande)

 

Oud Hollandse geboortekaartjes

Bedrukt in 1 of 2 PMS kleuren op Oud Hollands papier. Dit papier kenmerkt zich door de geschepte randen. Doordat we drukken met PMS kleuren, kunnen we hele mooie intense kleuren aan. Zoals bijvoorbeeld fluor kleuren. Het kaartje wordt niet schoongesneden, omdat de randen anders wegvallen en die zijn juist zo mooi. Hierdoor zitten we aan vaste kaartformaten vast en kunnen we niet aflopend drukken (oftewel er moet altijd rondom 1 cm wit ruimte zijn tussen de rand en de bedrukking).

Bekijk ons blog Speciale-geboortekaartjes.nl voor nog meer inspiratie en de laatste foto's
Vul ons aanvraagformulier Oud Hollands in voor een vrijblijvende offerte.

 

Geboortekaartjes op Karton

Met offset kunnen we op ander papier drukken dan wat digitaal mogelijk is. Het papier kan dikker en stoerder. Alleen geschikt voor een enkele kaart. We bedrukken het Karton tweezijdig met maximaal 2 PMS kleuren. Ook hier kan je weer kiezen voor mooie intense kleuren zoals fluor. We hebben Karton in wit en offwhite.
Bekijk ons blog Speciale-geboortekaartjes.nl voor nog meer inspiratie en de laatste foto's
Vul ons aanvraagformulier Karton in voor een vrijblijvende offerte.

 

Letterpress geboortekaartjes

Weer een stapje steviger dan Karton. Nu worden er speciale drukplaten gemaakt met reliëf, clichés. Per press met of zonder kleur wordt er één plaat gemaakt en per kaart ingedrukt, maximaal 2 platen. En je kan alleen enkelzijdig pressen. Met deze drukplaten, drukken we illustraties en tekst (met of zonder kleur) diep in het papier zodat het reliëf ontstaat. Dat geeft een bijzonder en luxe effect. Doordat er platen per press gemaakt moeten worden en elke kaart per stuk wordt ingedrukt, is het een duurder procedé. Daarbij is elke kaart ook uniek en kan licht afwijken van de andere kaart.
Bekijk ons blog Speciale-geboortekaartjes.nl voor nog meer inspiratie en de laatste foto's
Vul ons aanvraagformulier Letterpress in voor een vrijblijvende offerte.

 

Foliedruk

Op alle bovenstaande kaarten kan ook foliedruk worden toegepast. Voor de foliedruk is een extra bewerking nodig op een ambachtelijk Heidelberg. De folie wordt met hitte en een stempel kaart voor kaart aangebracht. Echt een prachtig effect! Je kan kiezen uit onze standaard folie stempels, waardoor je geen extra kosten hebt om zelf een stempel te laten maken.

Of kies voor onze basiscollectie foliekaarten. Deze kaarten hebben we al voorzien van een folie bedrukking. Hierdoor liggen de kosten per kaart lager. Je kan de kaart nog voorzien van je eigen ontwerp in 1 of 2 kleuren. Zo heb je een prachtige foliekaart, die toch uniek is en voor een mooie prijs!

 

Onze ontwerpen

Wij combineren onze kaarten met prachtige lieve en simpele designs en elke kaart passen we op maat aan. Het is een intensief proces, samen met de klant. Ook kunnen we een ontwerp op maat maken voor jullie.

 

Offerte aanvragen

De prijzen zijn afhankelijk van de druktechniek, papiersoort, formaat en aantal kleuren. Hier vind je een prijsindicatie van de verschillende mogelijkheden. Wil je een exacte prijsopgave? Vul dan het formulier in voor de betreffende soort kaart.

 • Vul het aanvraagformulier (Oud Hollands of Karton of Letterpress).
 • Geef hier duidelijk je wensen op aan.
 • Wij sturen je binnen enkele werkdagen een offerte toe.
 • Wil je verder? Vraag dan een proefpakket aan; PMS kleurenstaal, voorbeeldkaart en digitaalvoorstel.
 • Stuur ons tevens je wensen voor de tekst, kleur en jouw keuze in lettertypes.
 • We kunnen aan de slag en sturen je binnen enkele werkdagen een eerste digitaal voorstel van je kaartje.
 • Je hebt in principe 3 correctierondes, onze ervaring is dat dit ruim voldoende is om samen een prachtig kaartje te maken.
 • Kindje geboren? Mail ons de laatste gegevens en je krijgt nog een definitieve versie per mail om akkoord te geven. Dan ontvang je ook een betaallink.
 • Akkoord en betaling gedaan? Is dit op werkdagen voor 11.00 uur dan gaan we dezelfde dag drukken.
 • Levertijd is ca 2-4 werkdagen. Het drukwerk altijd een nacht drogen en als de kaartjes goed droog zijn, versturen wij de kaartjes.

Heb je nog vragen? Bekijk dan ook onze FAQ speciale geboortekaartjes of bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur 0251 200203

}