Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben ge√Įnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Special collectie van Lief Leuk & Eigen

Speciale geboortekaartjes van Lief Leuk & Eigen

Wil je iets unieks en bijzonders? Dan hebben we naast onze collectie die je online zelf kan opmaken, ook de collectie speciale (geboorte)kaartjes. Deze (geboorte)kaartjes worden ambachtelijk gedrukt op extra bijzonder papier. We hebben verschillende soorten speciale kaartjes:

 1. Oud Hollandse geboortekaartjes
 2. Karton geboortekaartjes, extra dik
 3. Letterpress geboortekaartjes, diepingedrukt
 4. Geboortekaartjes met folie (te combineren met alle bovenstaande)

Oud Hollandse geboortekaartjes

Bedrukt in 1 of 2 PMS kleuren op Oud Hollands papier. Dit papier kenmerkt zich door de geschepte randen. Doordat we drukken met PMS kleuren, kunnen we hele mooie intense kleuren aan. Zoals bijvoorbeeld fluor kleuren. Het kaartje wordt niet schoongesneden, omdat de randen anders wegvallen en die zijn juist zo mooi. Hierdoor zitten we aan vaste kaartformaten vast en kunnen we niet aflopend drukken (oftewel er moet altijd rondom 1 cm wit ruimte zijn tussen de rand en de bedrukking).

Bekijk ons blog Speciale-geboortekaartjes.nl voor nog meer inspiratie en de laatste foto's
Vul ons aanvraagformulier Oud Hollands in voor een vrijblijvende offerte.

Geboortekaartjes op Karton

Met offset kunnen we op ander papier drukken dan wat digitaal mogelijk is. Het papier kan dikker en stoerder. Alleen geschikt voor een enkele kaart. We bedrukken het Karton tweezijdig met maximaal 2 PMS kleuren. Ook hier kan je weer kiezen voor mooie intense kleuren zoals fluor. We hebben Karton in wit en offwhite.
Bekijk ons blog Speciale-geboortekaartjes.nl voor nog meer inspiratie en de laatste foto's
Vul ons aanvraagformulier Karton in voor een vrijblijvende offerte.

Letterpress geboortekaartjes

Weer een stapje steviger dan Karton. Nu worden er speciale drukplaten gemaakt met reliëf, clichés. Per press met of zonder kleur wordt er één plaat gemaakt en per kaart ingedrukt, maximaal 2 platen. En je kan alleen enkelzijdig pressen. Met deze drukplaten, drukken we illustraties en tekst (met of zonder kleur) diep in het papier zodat het reliëf ontstaat. Dat geeft een bijzonder en luxe effect. Doordat er platen per press gemaakt moeten worden en elke kaart per stuk wordt ingedrukt, is het een duurder procedé. Daarbij is elke kaart ook uniek en kan licht afwijken van de andere kaart.
Bekijk ons blog Speciale-geboortekaartjes.nl voor nog meer inspiratie en de laatste foto's
Vul ons aanvraagformulier Letterpress in voor een vrijblijvende offerte.

Foliedruk

Op alle bovenstaande kaarten kan ook foliedruk worden toegepast. Voor de foliedruk is een extra bewerking nodig op een ambachtelijk Heidelberg. De folie wordt met hitte en een stempel kaart voor kaart aangebracht. Echt een prachtig effect! Je kan kiezen uit onze standaard folie stempels, waardoor je geen extra kosten hebt om zelf een stempel te laten maken.

Of kies voor onze basiscollectie foliekaarten. Deze kaarten hebben we al voorzien van een folie bedrukking. Hierdoor liggen de kosten per kaart lager. Je kan de kaart nog voorzien van je eigen ontwerp in 1 of 2 kleuren. Zo heb je een prachtige foliekaart, die toch uniek is en voor een mooie prijs! Bereken hier direct jouw kosten.

Onze ontwerpen

Wij combineren onze kaarten met prachtige lieve en simpele designs en elke kaart passen we op maat aan. Het is een intensief proces, samen met de klant. Ook kunnen we een ontwerp op maat maken voor jullie.

Offerte aanvragen

De prijzen zijn afhankelijk van de druktechniek, papiersoort, formaat en aantal kleuren. Hier vind je een prijsindicatie van de verschillende mogelijkheden. Wil je een exacte prijsopgave? Vul dan het formulier in voor de betreffende soort kaart.

 • Vul het juiste aanvraagformulier in: Oud Hollands en Karton - Folie basiscollectie - Folie op maat - Letterpress. Je ziet dan gelijk al wat de kosten zijn voor jouw kaartjes.
 • Vul vervolgens jouw wensen in voor kleuren, lettertypes en teksten en stuur het aanvraagformulier naar ons toe.
 • Wij zullen op basis van jouw wensen een eerste digitaal voorstel maken en deze mailen. Dan bevestigen we ook de offerte, of vullen deze aan indien nodig. Dit is nog geheel vrijblijvend.
 • Na een positieve reactie op dit voorstel, sturen we een proefpakket toe met kleur- en papierstaal.
 • Aanpassingen op het ontwerp? Geen probleem, geef ze ons door. Je mag in totaal nog 3 correctierondes doorgeven.
 • Is je ontwerp akkoord? Dan staat alles klaar voor de geboorte van jullie kindje.
 • Kindje geboren? Mail ons zsm de gegevens. Je krijgt nog een laatste digitale proef te zien. Na akkoord gaan we drukken.
 • Als je ons voor 11.00 uur akkoord geeft op het laatste ontwerp, en de betaling is helemaal voldaan, dan wordt je kaartje die dag verwerkt. Als het drukwerk droog is, gaan we de kaartjes versturen. Hier gaat altijd een nachtje overheen. Soms, afhankelijk van de kleur en bedrukking, iets langer.

Heb je nog vragen? Bekijk dan ook onze FAQ speciale geboortekaartjes of bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur 0251 200203