Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Opmaaktips

Voor een mooi resultaat van je geboortekaartje zijn er enkele opmaaktips die belangrijk zijn voor het drukwerk. Deze delen we graag met je!

 

Teksten

Elke tekstvak kan 1 lettertype en 1 fontgrootte aan.

Wil je in de naam spelen met meerdere lettertypes of fontgroottes? Dan kan je het beste gebruik maken van meerdere tekstvakken die je zelf kan plaatsen.

 

Positioneer je tekst door de tekstvak te verschuiven op de juiste positie.

Werk bij voorkeur niet met losse enters of spaties. Het systeem verwijdert deze automatisch bij het opslaan en hierdoor kan je tekst ongemerkt verschuiven.

 

Zet je tekst niet te dicht tegen de rand.

In de editor vind je linksboven het vakje 'toon veiligheidsmarge'. Als je deze aanzet, dan zie je stippellijntjes. Als je de tekst binnen deze lijntjes houdt, dan staat je tekst veilig. Kaartjes worden namelijk schoongesneden. De drukker heeft hier 1-3 mm marge voor nodig. Wanneer je teksten te dicht langs de rand plaatst, kan het zijn dat de tekst wordt aangesneden. Dit kan in een proefkaart nog niet te zien zijn maar in een oplage bijvoorbeeld wel. Dit kan alleen worden voorkomen door de teksten niet te dicht tegen de rand te plaatsen.

 

Speciale leestekens kan je invoeren met de speciale toetsen.

Niet alle lettertypes ondersteunen alle leestekens. Daarom kan je heel af en toe een leesteken niet in jouw font vinden. Onze oplossing is vaak dat we van een ander lettertype dit leesteken in een los tekstvak er overheen plaatsen.

 

Tekst in andere talen

Heb je bijvoorbeeld teksten in andere talen die niet worden ondersteund, dan kunnen wij jou hierin ondersteunen. Vraag hiervoor een ontwerp op maat aan.

 

Symbolen kan je invoegen met behulp van de beeldbank symbolen.

In de kaartjes waar het ontwerp het toelaat, hebben we een beeldbank symbolen opengezet. Ga hiervoor in de editor naar tabblad illustraties (tulpje) en naar beeldbank symbolen. Hier vind je de meest gangbare symbolen. Deze kan je bij je teksten plaatsen en omkleuren in dezelfde kleur als je tekst.

 

Kleuren

Beeldschermkleuren kunnen afwijken van drukwerkkleuren. Dit komt omdat beeldschermen werken met zgn RGB kleuren en drukwerk met CMYK kleuren. RGB kleuren kunnen een veel groter kleurbereik aan. Een roze of oranje is op het beeldscherm dan wellicht heel fel te zien maar zal na omzetting in CMYK er matter uitkomen.

Bestel altijd een proefkaart van jouw geboortekaartje. We geven daarom ook een gratis proefkaartje weg. De volgende proefkaartjes kosten slechts 2,50 per stuk.

Ook adviseren wij om van een definitieve geplaatste foto altijd nog een proefkaart te bestellen. Foto's komen in drukwerk nl vaak iets donkerder uit. Vooral schaduwpartijen kunnen iets dichtlopen. Voor fotokaarten raden wij altijd glad papier aan, bijvoorbeeld standaard eiglans.

 

Proefkaarten kunnen iets afwijken van oplage kleuren.

Kaarten die niet gelijktijdig worden gedrukt, kunnen licht van elkaar verschillen. Een kleur kan snel beinvloed worden door luchtvochtigheid, de staat van de pers. Dit is onafhankelijk van elkaar niet te zien maar als je bijvoorbeeld 2 proefkaarten van verschillende momenten, op hetzelfde papier, naast elkaar houdt, zou je een kleurverschil kunnen zien. Hierin houden we een bepaalde bandbreedte aan. Vind je het verschil te groot? Maak een foto en mail het naar ons, samen met je ordernummer. Dan kunnen wij je hierin verder adviseren.

Papierkeuze kan invloed hebben op de kleur van het kaartje. We voeren diverse verschillende papiersoorten. Elke even mooi maar het ene soort heeft een andere tint dan de andere.