Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Hippe meisjesnamen

Verwachten jullie een meisje en zijn jullie op zoek naar unieke, aparte, stoere of lieve naam voor een dochter? Wij hebben de leukste namen die wij hebben tegen zijn gekomen voor je op een rijtje gezet. We halen onze inspiratie uit alle geboortekaartjes die we van dag tot dag tegenkomen. Hierdoor zijn de lijstjes helemaal van nu en vind je ook veel inspiratie buiten de top 20!

Meer inspiratie nodig?

Vraag de gratis namenkrant aan babynamen krant

TIPS: hoe besluit je tot de juiste meisjesnaam?

Tip 1:

Maak een lijstje! Gewoon, onafhankelijk van elkaar een lijstje opstellen met ieders mooiste namen. Hang deze ergens op waar niemand anders komt en jij ze dagelijks ziet (badkamer?). Dan zie je al heel snel welke namen de voorkeur hebben. Nu maar hopen dat deze bij jullie allebei dezelfde zijn!

Tip 2:

Say it outloud! Hardop een naam zeggen voelt heel gek in het begin. Maar het helpt wel om te beoordelen of je de klank ook mooi vindt.

Tip 3:

Hoe ga je de naam spellen? Houd er rekening mee dat het best lastig kan zijn als jullie dochter later vaak haar naam moet spellen voor anderen. Voordeel is wel weer dat ze de naam minder snel vergeten!

Tip 4:

Uit onderzoek is gebleken dat ouders die hebben gekozen voor een naam die vaak voorkomt, eerder spijt hebben. Je wilt je kindje graag ook iets unieks meegeven. Wees hier van bewust en sla altijd even de top 20 namen van dit moment erop na! Maar als je de naam echt heel mooi vindt, dan moet je deze natuurlijk gewoon nemen!

 

De ervaring van Dorien (oprichter Lief Leuk & Eigen), moeder van 2 dochters.

"Wij hebben onze dochter Julot genoemd, een combinatie van Juul en Lot. Onze dochter moet wel regelmatig haar naam spellen. Veel leraren spreken het bovendien ook nog op zijn Frans uit. Soms vindt het lastig dat ze een bijzondere naam heeft gekregen, maar ik denk dat ze het ook wel leuk vindt dat ze 'anders' heet. We krijgen er wel leuke reacties op. Ook een compliment was dat een poosje geleden nog een Julot is geboren, vernoemd naar onze dochter! Onze oudste dochter heet overigens Jip. Deze naam is niet moeilijk te spellen maar voor een meisje wel weer bijzonder. Maar soms vragen ze naar 'hem', haha... Heel bewust hebben we onze dochters een 2e naam meegegeven. Dan kunnen ze zich later altijd nog hernoemen!"