Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Hippe jongensnamen

Wordt het een jongen? Gefeliciteerd. Dan mogen jullie nu op zoek naar een bijzondere, unieke, aparte, stoere en lieve babynaam! Wij zien heel veel leuke jongensnamen voorbij komen die wij graag hieronder met jullie delen. Bekijk ze allemaal, van A tot Z!

Meer inspiratie nodig?

Vraag de gratis namenkrant aan babynamen krant

TIPS: hoe kies je de juiste jongensnaam?

Tip 1:

Maak onafhankelijk van elkaar een lijstje met jouw leukste namen. Schrijf deze op een post it en plak deze op de spiegel. Zo zie je elke ochtend bij het tandenpoetsen alle namen en kan je er aan gaan wennen. Want elke naam is even wennen.

Tip 2:

Zeg de naam van jullie voorkeur ook een paar keer hardop. Klinkt hij dan ook nog mooi? Waarschijnlijk leggen jullie beiden de klemtoon net iets anders maar bij beiden moet de naam natuurlijk nog even mooi klinken!

Tip 3:

Denk ook goed na over de spelling van de naam. Sommige kiezen voor een 'exotische' spelling (Laszlo). Ene kant is het leuk maar het kan later wel een lastig zijn voor jullie zoon.

Tip 4:

Wat blijkt: ouders hebben vaker spijt als ze een naam hebben gekozen die vaak voorkomt. Je wilt je kindje graag ook een unieke identiteit meegeven. Wees hier van bewust en sla altijd even de top 20 namen van dit moment erop na!

 

De ervaring van Dorien (oprichter Lief Leuk & Eigen), moeder van 2 dochters.

"Wij hebben onze dochter Julot genoemd, een combinatie van Juul en Lot. Onze dochter moet nu wel regelmatig haar naam spellen. Veel leraren spreken het op zijn Frans uit. Soms vindt het lastig dat ze een bijzondere naam heeft gekregen, maar ik denk dat ze het ook wel leuk vindt dat ze 'anders' heet. Heel leuk dat zo'n anderhalve jaar geleden ook een Julot is geboren, vernoemd naar onze dochter! Onze oudste dochter heet overigens Jip. Wel lekker duidelijk. Maar soms vragen ze naar 'hem', haha... Wel hebben we er bewust voor gekozen om een tweede naam mee te geven. Dan hebben ze altijd nog een uitwijk mogelijkheid!"