HIPPE MEISJESNAMEN - VAN A TOT Z

babynaam kiezen? Hier vind je de leukste op een rij

 
Houten geboortekaartjes
 

Verwachten jullie een meisje en zijn jullie op zoek naar unieke, aparte, stoere of lieve naam voor een dochter? Wij hebben de leukste namen die wij hebben tegen zijn gekomen voor je op een rijtje gezet. We halen onze inspiratie uit alle geboortekaartjes die we van dag tot dag tegenkomen. Hierdoor zijn de lijstjes helemaal van nu en vind je ook veel inspiratie buiten de top 20!

 

 

TIPS: hoe besluit je tot de juiste meisjesnaam?

Tip 1:

Maak een lijstje! Gewoon, onafhankelijk van elkaar een lijstje opstellen met ieders mooiste namen. Hang deze ergens op waar niemand anders komt en jij ze dagelijks ziet (badkamer?). Dan zie je al heel snel welke namen de voorkeur hebben. Nu maar hopen dat deze bij jullie allebei dezelfde zijn!

 

Tip 2:

Say it outloud! Hardop een naam zeggen voelt heel gek in het begin. Maar het helpt wel om te beoordelen of je de klank ook mooi vindt.

Tip 3:

Hoe ga je de naam spellen? Houd er rekening mee dat het best lastig kan zijn als jullie dochter later vaak haar naam moet spellen voor anderen. Voordeel is wel weer dat ze de naam minder snel vergeten!

Tip 4:

Uit onderzoek is gebleken dat ouders die hebben gekozen voor een naam die vaak voorkomt, eerder spijt hebben. Je wilt je kindje graag ook iets unieks meegeven. Wees hier van bewust en sla altijd even de top 20 namen van dit moment erop na! Maar als je de naam echt heel mooi vindt, dan moet je deze natuurlijk gewoon nemen!