Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Bakerpraatjes, check ze hier!

26 April 2017 / Nathalie

Als je zwanger bent, krijg je vast van die leuke en goedbedoelde opmerkingen. Als je zelf nog niet weet of je een jongentje of meisjes krijgt, of je houdt het nog even geheim, dan gaat iedereen raden wat het gaat worden. Te grappig, die bakerpraatjes. En weet je toevallig wel al wat je krijgt dan is het leuk om te kijken of de bakerpraatjes in jouw geval kloppen.

Bakerpraatjes

Doe de checklist: wordt het een jongen of meisje, volgens de bakerpraatjes

 

1.    Hoe draag je je buik?
Staat jouw buik strak naar voren, en is van de achterkant niet te zien dat je zwanger bent: dan wordt het een jongen!
Is daarentegen je buik in de breedte en goed zichtbaar van de achterzijde? Dan wordt het een meisje!

 (ok de tweede kan natuurlijk ook al heel anders uitdijen dan de eerste, toch)

2.    Het uiterlijk van de moeder tijdens de zwangerschap
Besteed jij wat minder aandacht aan je uiterlijke vertoon en kan het je wat minder schelen? Dan wordt het vaak een meisje. Men zegt dat je bij jongens jezelf wat meer optut. Ook als je iets meer last hebt van acne of zwangerschapsmasker wordt het een meisje. Een meisje steelt de schoonheid van haar moeder! Goede nagels en mooi haar? Een jongen!

3.    Hoe is het met jouw weerstand
Maar een meisje steelt niet alleen je schoonheid, want men zegt ook dat als je veel verkouden bent tijdens je zwangerschap, of ziekig, dat het een meisje wordt!

4.    Misselijkheid
Ben je heel erg misselijk gedurende de eerste maanden van je zwangerschap? Dan blijkt het een meisje te worden. Want… van zonen wordt je minder misselijk dan van dochters.
Overigens is dit bakerpraatje nog enigszins wetenschappelijk onderbouwd: bij een meisje maak je iets meer van het hormoon hCG aan, waardoor je extra misselijk kan zijn.

5.    Trappelen in de buik
Jongens trappelen hoger dan meisjes, dus heb jij tijdens de zwangerschap zere ribben? Het wordt een jongen. Meisjes trappen iets meer naar beneden.
Maar een ander bakerpraatje is weer dat je een meisje hoog draagt en een jongetje laag.

6.    Broers en zussen
Hebben jullie samen veel broers?? Dan wordt het een meisje. En daarentegen: hebben jullie veel zussen. Zeer grote kans op een jongen.

 

Wordt het een jongetje? De stoerste babynamen vind je hier!

7.    Zoet of zuur
Eet je heel graag zoet? Dan wordt het vast een meisje. Vooral als je heel veel zin hebt in verse jus d’orange, is de kans op een meisje groot. Ga je liever voor zuur of zout? It’s gonna be a boy! Dus kom maar door met de zoute haring en zure bommen!

8.    Chagrijnig?
Het schijnt dat het humeur bij een meisje iets minder vrolijk is als je zwanger bent van een meisje. Dus heb jij meer last van een ochtendhumeurtje of ben je een echte chagrijn... Bereid je maar vast voor op veel roze!

9.    Hoe slaap je?
Je zijvoorkeur bij het slapen kan ook iets zeggen over de baby. Slaap je vooral op je rechterzij? Dan wordt het een meisje!

 

Namen zoeken voor een meisje? Lees meer!

10.    Pendelen
Je kan met pendelen het geslacht van de baby zien: Bindt je trouwring aan een draadje en boven je buik laten hangen (zo’n 7 cm). De trouwring houd je zo stil mogelijk, totdat hij zelf gaat bewegen. Gaat je trouwring ronddraaien? Dan wordt het een meisje. Gaat de ring heen en weer? Jullie krijgen een jongetje!

11.    Vorm van je benen
Oeps, heb jij gedurende je zwangerschap dikke stevigere benen gekregen? Dan wordt het een jongen! Bij meisjes houdt je mooie slanke benen.

En… klopt het bij jou? Als je de bakerpraatjes mag geloven word je er niet leuker of mooier op als je zwanger bent van een meisje.
Toch leuk om te kijken welke bakerpraatjes bij jou kloppen!
Tijdens mijn zwangerschappen heb ik er zelf niet zo op gelet en niet het hele lijstje nagelopen. Als ik nu terugkijk, kloppen 2 bakerpraatjes wel: bij beide zwangerschappen had ik enorme zin in jus d’orange en liep daar echt een blokje voor om. En zowel mijn man als ik hebben broers… Het zijn ook 2 meisjes geworden!

 

ONDERWERPEN: Zwangerschap

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.